Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Marvel'ın Yaptığı Hip-Hop Kapaklarını Eleştirdiler, Marvel'ın Patronu Kapak Gibi Yanıt Verdi!

    Hatta ve hatta "diss" attı; "politik doğrucular, soytarılar" dedi, mikrofonu yere bıraktı, alkışlarla sahneyi terk etti.

    Bildiğiniz gibi Marvel her ay varyant kapaklarında bir tema belirliyor. All-New, All-Different evreninin çıkacağı ayın teması olarak da Hip-Hop albümlerini seçmişler. Gelmiş geçmiş en efsane hip-hop albüm kapakları çizgi romanlara gelecek Ekim ayında. Birkaçı da şimdiden yayınlandı, ve elbette, hemen tepki çekti. Sorun? “Marvel’ın siyahi kültürünü kendi çıkarları için kullanması”. Peki Alonso ne diyor bu işe?

    “Bu inisiyiatifi başlatıtğımızda eleştireceklerin olacağını biliyorduk. […] Bunun çizgi romanlarda çeşitlilik hakkında daha geniş tartışmaları çekecek bir paratoner olacağı hakkında konuştuk. Ben de öyle olsun o zaman dedim, bu yapması iyi bir tartışma. Bütün çizgi roman endüstrisi geniş çapta çeşitlilikten fayda görüyor, ve editörlerim –ki kendileri de etnik olarak çeşitlilier- bunu biliyorlar.

    Ama çizgi romanların internetteki topluluklarında yaşanan bazı ‘diyaloglar’ eksik bilgiyle yapılıyorlar ve yapıcı olmaktan uzaklar. Küçük ama çok gürültülü bir güruh niyetlerimiz hakkında dev varsayımlarda bulunurken bir yandan da birbirlerine çak yapıyor, bu projede çalışan sanatçıların çeşitliliği hakkında dezenformasyon yayıyorlar. ‘Kültürel mâletme’ gibi terimleri yeni öğrenmiş ve bir makalede kullanmak için sabırsızlanıyormuşçasına ani yargılarda bulunuyorlar. Ve şahsiler de, bazıları ima ya da direkt yöntemlerle benim ırkçı olduğumu söylüyor. Hey, ben ilk nesil bir Meksika-Amerikalıyım… (Gülüyor)

    Ayrıca söylemezsem olmaz, bu işin içindeki sanatçılara yönelik de çok net bir saygısızlık var. Bir makale o kadar az araştırılmıştı ki, Twitter’da kendisinin karşısına dikildiğimizde bizden özür diledi, bu kapakları yapan sanatçıların çoğunun siyahi olduğunu bilmiyormuş. E be adam, kendine gazeteciyim diyorsun, bir Google araması yap! Kendisi ‘tatsız’ olduğunu iddia ettiği “3 Feet High and Rising” göndermeli kapağın Afro-Amerikalı bir sanatçı tarafından yapıldığını ve o albümü yapan De La Soul’dan Posdnuos’un kapağa onay verdiğini duyunca, ‘E herkesin görüşü kendine’ dedi. (Gülüyor). Bakın, eleştirmenlerin buna tepkisiyle, dış dünyanın, hatta hip-hop camiasının tepkisi arasındaki fark daha büyük olamazdı.

    Hip-hop camiasının bu varyant kapaklara tepkisi inanılmaz oldu. Tüm büyük hip-hop siteleri buna dikkat çekiyor ve çizgi romanlar dışındaki sosyal medya heyecandan yanıyor. Killer Mike, Posdnuous, DMC, Pharcyde, Pete Rock, Nas… Hepsi sosyal medyada heyecan ve mutluluklarını paylaştılar.”

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler