Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Markana Yapımı ve Tarifi

    Makarna nasıl yapılır ? Üretimhaneden video ile açıklama.

    Makarna Yapımı ve Tarifi

    Öğrenci ve bekar evlerinin, çalışanların, en pratik ve kolay yemeğidir makarna, üstelik herkes sever. Bugün size sade makarna tarifini vereceğim, İtalyanlar makarnaya “pasta” derler, spagetti ise “pasta”nın ince uzun çubuk şeklinde olan türüdür.

    Makarna pişirirken çeşit olarak ; spagetti makarna, burgu makarna, fiyonk makarna gibi makarna çeşitlerinden dilediğinizi kullanabilirsiniz.

    Makarna yapılışı çok kolaydır, en kolay yapılan yemeklerden biridir ve hem lezzetli hem de doyurucudur. Aşağıda sade makarna nasıl yapılır detaylı olarak anlatmaya çalıştım, gelen yorumlardan da birçok kişinin makarna tarifini rahatlıkla uyguladığını ve kolayca pişirdiklerini, lezzetli sonuçlar aldığını görüyorum, hepinize şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun:)

    Malzemeler:

    * 8 su bardağı su

    * 1 silme yemek kaşığı tuz

    * 250 gr. makarna(250gr.lık paket veya 500gr.lık paketlerde yarım paket)

    * Yarım fincan sıvı yağ (En sağlıklısı zeytinyağıdır ama bazıları makarnada kokusunu sevmez, tadını sevdiğiniz başka bir sıvı yağ da kullanabilirsiniz.)

    * Makarna Süzgeci

    Sade Makarnanın Yapılışı:

    Orta boy bir tencereye 8 bardak soğuk su dökülür ve üzerine 1 silme yemek kaşığı tuz eklenip, tencerenin kapağı kapatılır ve açık ateşte makarna suyu kaynayana kadar bırakılır.

    Su kaynadıktan sonra, 250gr. makarna kaynamakta olan suyun üzerine dökülür ve pişmeye başlar, ama bu kez tencerenin kapağı kapatılmaz. Tencerenizin yapısına ve makarnanın türüne göre pişme süresi 10-15 dakikadır.

    Makarnanın pişip pişmediğini anlamak için, tencereden bir iki tanesini alıp süzgece bırakın ve soğuyunca tadına bakıp kontrol edebilirsiniz. Makarnayı kimi çok pişmiş sever kimi ise az pişmiş diri halde sever, tadını kontrol ederken kendi pişrme ölçünüzü de bulmuş olursunuz.

    Makarna piştikten sonra, makarna süzgecine koyup suyu süzülür. Eğer makarna yemeğini diri halde seviyorsanız, piştiğinde üzerine su gezdirmenize gerek yoktur, ama çok pişmiş seviyorsanız, süzerken üzerine soğuk su gezdirmenizde fayda vardır, böylece tencereye aktardığınızda makarnalar birbirine yapışmaz.

    Yarım fincan kadar sıvı yağ, suyu dökülmüş ve ocakta ısıtılıp kurumuş tencereye konur, biraz ısınması beklenir. Daha sonra ocağın altı kısılıp, tencereye pişirilip süzülmüş makarnalar konur ve biraz karıştırılıp, ocak kapatılır, tencerenin kapağı da kapatıldıktan sonra 2-3 dakika demlenmeye bırakılır.

    Makarnanızı tabağa alabilirsiniz, artık yenmeye hazırdır. Dilerseniz üzerine ketçap, yoğurt veya çeşitli makarna sosları ekleyip servis yapabilirsiniz.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler