Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Leblebi Gibi Hap İçenler Bu Korkunç Haber Sizin Eseriniz:Tüm Antibiyotiklere Dirençli Bakteri Dehşet Saçacak!

    Antibiyotiklere dirençli bakteriler tıbbın korkulu rüyası, Danimarka'da bir, Çin'de 15 hastanın ölümünden sorumlu bakteri hakkında kötü haberlerimiz var: Kan testleri ve ilaç testlerine göre bu bakteri kullanımda olan tüm ilaçlara dirençli.

    Nedir bu antibiyotik direnci? Ve neden bu kadar korkunç?

    Sağlık Bakanlığı'nın Akıllı İlaç Bilgilendirme Platformu'nda antibiyotik direnci:

    "Belirli bir antibiyotiğe karşı direnç, söz konusu antibiyotiğin tedavi dozunda dirençli bakterileri öldüremediğini veya çoğalmalarına engel olamadığını ifade etmektedir.
    Antibiyotik direncine sahip bakteriler antibiyotik varlığında, dirençli olmayan bakterilere göre avantaj sağlar ve bunun bir neticesi olarak belirli bir süre sonra ortamdaki bakterilerin çoğu o antibiyotiklere karşı direnç sahibi olur. Ayrıca, bakteriler dirence neden olan genetik yapıları farklı bakteri türlerine de aktarabilir, bu da antibiyotik direncinin bakteriler arasında yaygınlaşmasına önemli katkı sağlar.
    Dirençli bakterilerin neden olduğu hastalıklar, özellikle de yoğun bakım ortamında ve bağışıklık sistemi zayıflamış hastalarda ciddi bir sağlık tehdidi oluşturmaktadır. Dirençli bakterilerin neden olduğu bu hastalıklar, tedaviye dirençli olup, hastanede yatış sürelerinin uzamasına ve bununla ilgili komplikasyonların gelişmesine, ölüm ve hastalığa yakalanma oranlarında artışa neden olmaktadırlar.

    Antibiyotik direncinin önüne geçilmemesi durumunda gelecekte bizi bekleyen tehlike ise bundan çok daha büyüktür. Öyle ki, yakın gelecekte enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde antibiyotikler tamamen etkisiz hale gelebilir ve basit yara enfeksiyonları ölümle sonuçlanabilir." şeklinde açıklanmaktadır.

    Öyle komşu teyze tavsiyesiyle ilaca başlayıp, kafamıza göre bıraka bıraka tüm insanlık buna neden olduk!

    MCR-1 adı verilen gende bulunan bir mutasyon bakteriyi bilinen tüm antibiyotiklere karşı dirençli hale getiriyor. Bu bakterinin yayılması kontrolsüz salgınlara neden olabilir.

    Şuan bakterilere karşı kendi bağışıklık sistemimizden sonra en güçlü silahımız karbapanemler, malesef ortaya çıkışları ilaç direncine bir umut olarak görülen bu ilaçlara da dirençli.

    Şimdi bilim adamları karbapanemlerin yasaklanması ve kullanımına kısıtlar getirilmesi, böylece gelecek nesillere bir şans bırakılması için dünya liderlerine çağrı yapıyorlar.

    Bu süper güçlü bakteriler şuan insanlığın maruz kaldığı en büyük tehlikelerden biri. Hele ki göçler, seyahat ve ithalat yoluyla ne kadar hızlı yayılabildilkeri düşünülürse...

    Peki ne yapacağız? Valla bağışıklık sistemimize kuvvet, Allah göstermesin de yakalanırsak işimiz zor.

    O yüzden de öyle ilaç kullanırken geleceği de düşünmek lazım, ya da kimbilir belki bu da ilaç lobisinin yeni numarasıdır?

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler