Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Latin Amerika’nın Tarihindeki En Büyük Piramidi Keşfedildi

    Araştırmacılar Meksika‘da, Büyük Güneş Piramidi‘nden daha büyük bir piramit keşfettiler.

    9 Temmuz tarihinde yayınlanan Ewao‘nun haberine göre; araştırmacılar Meksika‘da, Maya şehri Teotihuacan‘daki Büyük Güneş Piramidi‘nden daha büyük bir piramit keşfettiler.

    Chiapas’taki Ulusal Tarih ve Antropoloji Enstitüsü uzmanlarının yaptığı araştırmaya göre piramidin yaşının yaklaşık 1700 yıllık olduğu tahmin ediliyor ve yüksekliği ise 75 metre . Böyle büyük bir piramidin o dönemde ne amaçla yapılığı akıllarda soru işareti bırakıyor.

    Arkeoloji Bölge müdürü Emilliano Gallaga, çalışmanın son iki yılda yapıldığını ve araştırmacıların bölgenin kuzeydoğusunda, sadece Guatemala’daki Tikal ve El Mirador ile karşılaştırılabilir olan Maseoamerica’nın en büyük yapılarından birinin yattığını doğruladığını açıkladı.

    Araştırmacılar keşif için “Piramidin neredeyse tamamının İspanya öncesi mimarlar tarafından yapılmış olduğunu görmek büyük bir sürpriz ve bu nedenle doğallığından daha yapay durumda. Bunun nedeni ise bütün yapının aslında doğal bir tepe olduğu inancıydı. Lâkin son kanıtlar gösteriyor ki yapı tamamen bölgenin eski sakinleri tarafından inşa edilmiş” yorumunu yaptılar. Arkeologlar yapının beklenenden daha büyük olduğunu ve en tepeye doğru yükselirken yapının belirli yollarla bağlandığını belirttiler.

    İspanya öncesine ait olan piramit, çeşitli özel fonksiyonlara sahip sosyal, politik, ekonomik ve dini yapılar için diğer arkeolojik bölgelerdeki yapılara nazaran eşsiz bir yapı durumunda bulunuyor.

    Enstitüde bulunan araştırmacılar şehir merkezinin 10 ila 12 hektarlık bir alanında mimari sürekliliğinin olduğunu belirttiler. Bu yapılan hesaplarda ilk önce düşünülenin iki katına ve araştırmacılar tarafından bilinen en önemli bölgelerden biri olan Acropolis’in güney cephesinin tamamına karşılık geliyor. Gallaga tüm bilgilerden sonra, piramidin Teotihuacan’daki 65 metrelik Güneş Piaramidi’nden daha büyük olduğundan emin olunabileceğini de sözlerine ekledi.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler