Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Küçük Prens Kitabından Hayata Dair 10 Alıntı

    Kimimizin geç tanıştığı kimimizin ise tekrar tekrar okuyup başucundan ayırmadığı bir kitap Küçük Prens...

    Antoine de Saint-Exupéry’in muhteşem eseri, her okuyucuda, her okuyuşta farklı bir algı yaratan yetişkinlere armağan edilmiş bir çocuk kitabı. İnsan olmayı unutturmamayı amaçlayan kitaptan bize nasıl “iyi bir birey” olacağımızı gösteren 10 alıntı.1. Başkalarını değil kendini yargıla!

    “Kendini yargılamak, bir başkasını yargılamaktan çok daha zordur. Eğer kendini iyi bir şekilde yargılamayı başarırsan bu, senin gerçek bir bilge olduğunu gösterir.”2. Hiçbir şey kolay kazanılmaz.

    “Eğer kelebekleri tanımak istiyorsak bir kaç tırtıla katlanmak gerekir.”3. Hayal etmek parayla değildir.

    “Sahibi olmayan bir elmas bulursan, o elmas senindir. Sahibi olmayan bir ada bulursan, o ada senindir. Bir buluş yaparsan patentini alırsın, buluş senin olur. Madem ki yıldızlara sahip olmak benden önce kimsenin aklına gelmedi, yıldızlar benimdir.”4. Bakış açımızı değiştirirsek, her şeyin güzel yanını keşfedebiliriz.

    “Çölü güzelleştiren bir yerlerde bir kuyu saklıyor olmasıdır.”5. İnsanları tanı, onlara şans ver…

    “İnsanların artık anlamaya zamanları yok. Dükkânlardan her istediklerini satın alıyorlar. Ama dostluk satılan bir dükkân olmadığı için dostları yok artık. Eğer dost istiyorsan beni evcilleştir.”6. İnsanın belli alışkanlıkları olmalı…

    “Aynı saatte gelmen daha iyi olur,” dedi tilki. “Örneğin sen öğleden sonra dörtte geleceksen, ben saat üçte mutlu olmaya başlarım. Mutluluğum her dakika artar. Saat dörtte artık sevinçten ve meraktan deli gibi olurum. Ne kadar mutlu olduğumu görmüş olursun. Ama herhangi bir zamanda gelirsen yüreğim saat kaçta senin için çarpacağını bilemez.”7. İnsanlarla birlikteyken bile yalnız kalabilirsin.

    “Peki insanlar nerede?” dedi Küçük Prens. “İnsan kendisini çölde çok yalnız hissediyor.” “İnsanların içinde de öyle hissedersin” dedi yılan. “Arada pek fark yoktur.”8. Bazen duygularımızla hareket etmemiz gerekebilir.

    “İnsan gerçekleri sadece kalbiyle görebilir. En temel şeyi gözler göremez.”9. Hiçbir şey mükemmel değildir.

    ''Tıpkı bizim gibi...''10. Bazen birisinin nerede olduğunu bilmeden onu sevmeye devam etmek yeterlidir…

    “Ve geceleri gökyüzüne bakarsın. Her şeyin çok küçük olduğu gezegenimin yerini gösteremem sana. Belki böylesi daha iyi. Yıldızım senin için herhangi bir yıldız olsun. Böylece gökyüzündeki bütün yıldızlara bakmayı seveceksin… Hepsi senin dostların olacak.”

    *Görseller: K*im Min Ji

    Yazının orjinalini Dünyalılar'dan okuyabilirsiniz.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler