Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Köpeklerin Başlarını Eğmesinin Sebebi Ne?

    Bir köpek, başını hafifçe yana eğerek, katı bir şekilde kedi seven birinin bile kalbini yumuşatabilir. Birçok kişi bu davranışı şirin bulur fakat çok az insan köpeklerin bunu yapmasına neyin sebep olduğunu açıklayabilir. Köpekler, bir şekilde insanlar üzerindeki etkilerinin farkındalar mı, ilgi çekmek amacıyla tatlı bir numara yaparak bizden faydalanıyorlar mı?

    Uzmanlar asıl cevabın, köpeğinizin empati kabiliyetinden daha derinde olduğunu söylüyor. *Köpekler vücut dilimiz ve ses ipuçlarımızı okumada ve [

    bunlara cevap vermede şaşırtıcı şekilde iyidirler.](http://www.techtimes.com/articles/32688/20150215/study-provides-more-evidence-that-dogs-can-read-facial-expressions-in-humans.htm)* Sözlü mesaj, çeviri esnasında kaybolmasına rağmen, köpeğinizi tezgâhtan yemekleri almaması konusunda uyardığınızda mesajı tümüyle algılarlar. Aynı durum yavru köpeğinize övgü dolu sözler söylediğinizde de geçerlidir. Köpekler insan dilinin belirli bölümlerini ayırt edebilir, bu yüzdendir ki siz konuşurken başlarını kaldırdıklarında, muhtemelen yemek ve oyun zamanı gibi eğlenceli aktivitelerle ilişkilendirdikleri özel kelimeleri ve sesleri dinliyorlardır.

    Başın eğilmesi, köpeklerin kulaklarının yaratılış biçimi ile ilgili de olabilir. Köpekler insanların duyamadığı frekanstaki sesleri duyabilmelerine rağmen, seslerin kaynaklarını tespit etme kabiliyetleri bizden daha zayıftır. Bir köpeğin beyni, sesin her bir kulağa ulaşırken geçen çok küçük zaman farklarını hesaplayabilir, böylece baş pozisyonundaki basit bir değişim onlara faydalı işitsel bilgiler sağlayabilir. Uzmanlar, köpekler başlarını eğdiklerinde, sesin kaynağının tam yerini belirlemek için kulak kepçelerini veya dış kulaklarını ayarladıklarına inanıyor.

    PsychologyToday’den Stanley Coren, öngörünün de bu davranışta etkisi olduğuna inanıyor. Eğer yumruğunuzu burnunuzun önünde tutarsanız, dünyanın bir köpek ağzı ile nasıl göründüğü konusunda bir fikir sahibi olabilirsiniz. Konuşan birini izlerken ağız, konuşan kişinin yüzünün alt kısmının görülmesini engelleyecektir ve başınızı bir tarafa eğerseniz daha net görebilirsiniz. Köpekler, sesinizdeki duygusal ipuçlarını algılayabilmenin yanı sıra, yüz ifadelerinizi de okuyabilir. Coren köpeklerin, başlarını yana eğdikleri zaman en etkili yüz ifademizin oluştuğu yer olan ağzımızı daha iyi görmeye çalıştıklarını öne sürüyor.

    Eğer köpeğiniz çok sık başını yana eğiyorsa, bu onun özellikle anlayışlı olduğu anlamına gelebilir. Bazı uzmanlar sosyal endişeleri olan köpeklerin, konuşma anında daha az başlarını eğdiklerini söylüyor. Fakat köpeğiniz bu davranışı yapmıyorsa, ona asosyal etiketi yapıştırmaya gerek yok (özellikle sivri kulakları ve yassı burunları varsa). Her ne kadar baş eğme hareketi içgüdüsel olsa da köpek sahipleri buna ne kadar pozitif tepki verirse, köpekler de bunu o kadar övgü amaçlı yapacaklardır.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler