Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kışı Hastalıklara Yakalanmadan Atlatmanın Yolları

    Kapımızı çalmaya başlayan kış hastalıklarını tanımak ve önlem almak gerekli

    Nezle ve grip

    Belirtileri birbirine çok fazla benzese de farklı virüslerin sebep olduğu iki farklı hastalık olan nezle ve gribi ayırt etmek mümkün. Hapşırma, öksürme ve burun akıntısı iki hastalığında özelliği olsa da gribe oranla nezlede daha hafif geçer. Gripte çoğunlukla yüksek ateş sorunu da ortaya çıkar. Kalabalıklardan olabildiğince kaçınmak, bağışıklık artırıcı besinler kullanmak ve bol bol C vitamini içeren besinler almak gereklidir. Hastalık bulaştıktan sonra ise en uygun tedavi şekli bol sıvı tüketerek dinlenmektir.

    Orta kulak iltihabı

    Daha çok çocuklarda görülen hastalığın en belirgin özelliği kulakta ağrıya neden olmasıdır. İşitmede azalma ve ateşle seyreden hastalıktan uzak kalabilmenin yolu yine kalabalıktan uzak durmak ve sebze ağırlıklı beslenmekten geçiyor. Hastalık fark edilirse hemen tedavi olmak gereklidir zira ileri safhaya varan hastalık kulak zarına onarılmaz zararlar verebilir.

    Bademcik iltihabı

    Vücuda giren mikropları engellemekle görevli bademcikler vücudun dirençsiz kaldığı zamanlarda iltihaplanmaktadır. Bulaşıcı olan hastalık genelde çocuklarda görüldüğü için sınıfların sık sık havalandırılması gerekir. Bağışıklık artırıcı besinler yine en önemli savunma silahınız.

    Bronşit

    Nefes alıp vermede güçlüğe sebep olan bronşit, akciğerdeki hava keselerine yerleşen mikropların meydana getirdiği bir hastalık. Bronşlarda görülen bu iltihaplanma hastalığı daha ileri boyutlara taşımadan tedbir almak çok önemli. Sınıfların ve çalışma alanlarının sık havalandırılması, temizliğe önem verilmesi ve vitamin açısından zengin sebze ve meyve tüketimini arttırmak koruyucu etki sağlayacaktır. Larenjit

    Ses kısıklığı ve yutkunmada zorlukla karşılaşırsanız Larenjit olma olasılığınız var demektir. Ses tellerinde oluşan iltihaplanmanın bir sonucu olan hastalık nefes darlığına da sebep olabilir. Hastalık geçene kadar sigaradan uzak durmak ve çenenize sahip olmanız gerekiyor. Zira hastalık boyunca ses tellerini dinlendirmek gerekli. Sinüzit

    Göz ve alın çevresinde şiddetli bir ağrı duyuyorsanız bu sinüslerinizde oluşan iltihaplanmanın sebebi olabilir. Kurtulmak için acil bir doktora başvurmak gerekli çünkü tedavi sırasında antibiyotik kullanmak gerekebiliyor.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler