Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kirlenen/Eskiyen/Bozulan Kıyafetleri Tamir Etmenin 20 Pratik Yolu

    Gömleğinizi üzerinizden çıkarırken fondöteniniz mi bulaştı? Rugan ayakkabınız mı çizildi? Farklı sorunlara çözümler getiren bu 20 pratik öneriye göz atın.

    1. Kazaklarınızı buzlukta bekleterek yünlerinin dökülmesinin önüne geçin.

    Eğer yünleri dökülen kaşmir veya yün bir kazağınız varsa, her giymenizden önce akşamdan buzlukta bekletin. 2. Kot pantolonunuzdaki kötü kokuların gitmesi için plastik bir torbaya koyup bir gece buzlukta bekletin.

    Buzluk kokuya neden olan neredeyse tüm bakterilerin ölmesine yol açar ve böylece kot pantolonlarınızı sık sık yıkamak zorunda kalmaz ve renginin solmasının önüne geçersiniz. 3. Kıyafetlerin kol altındaki lekelerden limon suyu veya kabartma tozuyla kurtulun.

    Limon suyu ve su karışımıyla lekeleri ovun. Kol altındaki daha inatçı lekeler için, lekeyi kabartma tozu ve su karışımıyla ovun, birkaç dakika lekenin üzerinde bekletin ve sonra durulayın. 4. Deodorant lekelerinden köpük askı kılıflarıyla kurtulun.

    Ayrıca lekeli yeri açık renki bir kot ile ovalamak da işe yarar (koyu renkli kot, kotun renginin kumaşa geçmesine neden olabilir.) 5. Kıyafetlerinizdeki kokuları yok etmek için biraz votka serpiştirin.

    Eğer kokan bir tişörtü giymeden önce yıkamaya vaktiniz yoksa, üzerine biraz votka serpiştirin ve kurumasını bekleyin. Alkol kokuya neden olan bakterileri öldürür. 6. Fondöten lekelerini azıcık tıraş kremi ile yok edin.

    Blûzunuzu çıkarırken makyajınız yanlışlıkla bulaşırsa, çamaşır makinesine atmadan önce lekeli kısma biraz tıraş kremi sıkın. 7. Ruj lekesini çıkarmak için saç spreyi kullanın.

    Ruj lekeli kumaşı makineye atmadan önce üzerine saç spreyi sıkın ve elinizle üzerine birkaç kere bastırıp ardından makineye atın. 8. Gevşeyen güneş gözlüklerinizi şeffaf oje ile sıkılaştırın.

    Eğer güneş gözlüğünüzün kenarları gevşediyse ve küçük tornavidanız yoksa, menteşesine biraz şeffaf oje sürerek geçici olarak sıkılaştırabilirsiniz. 9. Gevşemiş bir düğmenin çözülmesini önlemek için geçici olarak şeffaf oje sürün.

    1. Süet ayakkabılardaki inatçı lekeleri törpüyle sürterek çıkartın.

    1. Deri ayakkabılarınızın üzerindeki su lekelerini yumuşak bir diş fırçası ve sirke ile çıkarın.

    Eğer ayakkabılarınız sudan, kardan, tuzda vb. zarar gördüyse, yumuşak fırçalı bir diş fırçasını beyaz bir sirkeye batırın ve lekeyi nazikçe fırçalayın. 12. Rugan deri ayakkabıdaki çizikleri kulak pamuğu ve vazelinle tamir edin.

    1. Solmuş veya çizilmiş deri ayakkabıları nemlendiriciyle tamir edin.

    Eğer ayakkabı cilanız yoksa, bir havluya biraz nemlendirici losyon döküp ayakkabılarınızı canlandırın. 14. Spor ayakkabalarınızı kullandıktan sonra teri ve kokuyu emmesi için içine biraz kabartma tozu serpiştirin.

    1. Rugan ayakkabılarınızı cam temizleyicisiyle parlatın.

    1. Teli çıkmış sütyenleri yapışkan kadife ile tamir edin.

    1. Kırmızı şarap lekelerini beyaz şarap ile çıkarın.

    Kıyafeti makineye atmadan önce lekeli kısmı kırmızı şaraba batırıp birkaç dakika bekletin. 18. Kumaştan çıkmış ipliği, çevresindeki kumaşı çekerek geri yerine oturtun.

    1. Çorabınızdaki kaçığın ilerlemesini önlemek için üzerine şeffaf oje sürün.

    1. Sıkışmış fermuarı vazeline batırılmış kulak pamuğuyla tamir edin.


    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler