Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    'Keşke Ben Çekseydim' Diyeceğiniz 21 Muhteşem Bina

    21 ülkeden 21 muhteşem bina size 'vay anasını' dedirtecek!

    İlk yapımız Moskova'dan. Tim Burton filmlerini aratmayacak bu muhteşem bina Katedral olarak kullanılmakta. 1555 - 1561 yılları arasında inşa edilmiş. Bu muhteşem binanın tek kusuru; yaygın bir hata olarak Kremlin Sarayı ile karıştırılmaktır.

    Barselona'da bulunan bu muhteşem yapı La Sagrada Familia (Kutsal Aile) adı bilinmektedir. Antoni Gaudi tarafından 1882 yılında yapılmaya başlanılan fakat Antoni Gaudi'nin 1926 yılında bir tramvayın altında kalarak ölmesi sonucu yarım kalan bir bazilikadır.Yapımı halen devam etmektedir. Halk arasında bitmeyen kilise olarak da bilinir.

    Brezilya’nın Rio de Janeiro Eyaleti’nindeki Niteroi şehirinde yer alan bir çağdaş sanatlar müzesidir. Proje 1996 yılında tamamlandı.

    Fransword Evi Birleşik Devletler’de 20. yüzyılın çok önemli binalarından biridir. 1951′de tamamlanan modern mimarlığın önemli örneklerindendir ve tamamen camdan inşa edilmiştir.

    Pekin'de bulunan bu muhteşem gökdelen Çin Merkez Televizyonu’nun genel müdürlüğü binası olarak inşa edilen ama 9 Şubat 2010 itibariyle CCTV’ye ait bu ana bina, yanındaki binadaki yangından dolayı, halen kullanılmamaktadır.

    Şelale Evi veya Kaufmann Evi olarak bilinen ve ABD'nin en ünlü konutlarından biridir. Pensilvanya'da 1935 - 1937 yılları arasında inşa edilmiştir ve Birleşik Devletler'in en meşhur konutlarından biri olmuştur.

    New York'ta bir gökdelen.. Empire State Binası, 1931 yılında inşa edildi ve binanın büroları büyük Bunalım yılları boyunca boş kaldı. World Trade Center (Dünya Ticaret Merkezi) binasının 1972 tarihindeki açılışına kadar Dünya'nın en yüksek binası olarak kalmıştır. 11 Eylül2001 tarihindeki terör saldırıları sonucu World Trade Center binaları yıkılınca, New York'un en uzun binası unvanını geri almıştır.

    Mont Saint-Michel, Fransa'da, önceleri Mont Tombe olarak anılan bir adacıktı ve daha sonra Mont-Saint-Michel adını aldı ve kısa sürede bir hac merkezi durumuna geldi.

    Kinkakuci ( Altın Köşk Tapınağı) 1224 yılında itayamaday olarak anılan ve dağ evi olarak inşa edilmiştir. 1397 yılında Sayanci ailesinden satın alınıp yenilenerek dönemin önemli siyasi merkezlerinden biri olmuştur. Şogun Yoşimitsu'nun ölümünün akabinde, oğlu Aşikaga Yoşimaçi, burada yaşamakta olan üvey kardeşi Aşikaga Yoşitsugu'nun taşınmasını sağlayarak buraya yerleşmiştir. Yoşimaçi, ertesi yıl büyük bölümü zarar gören yapıyı terk etmiş; yapı eşi Yasuko Hino tarafından Zen tapınağına dönüştürülmüştür.

    1467-1477 yılları arasında vuku bulan Onin Savaşı'nda ağır şekilde hasar gören asıl yapı, Edo Dönemi'nde 1649 yılında yeniden inşa edilmiştir.

    Los Angeles'ın inşa edilmiş en eski binası olan Bradbury 1893 yılında tamamlandı.

    Burj Khalifa ( Burç Halife) Dubai'de inşası 4 Ocak 2010 tarihinde tamamlanan dünyanın en yüksek gökdelenidir. 828 metrelik yüksekliğe sahiptir ve 160 katı kullanılabilir bir yapıdır. Binanın yaklaşık 150. kattan sonra geri kalan katları çelik olarak yapılmıştır.

    Valensiya'daki Sanat ve Bilim Kenti 232 metre uzunluğundaki çelik kolonlarla yükselen kompleks, Calavatra'nın Tenerife'deki opera binasıyla büyük benzerlik taşıyor.

    Prag'da görenleri hayrete düşüren bu Dans Eden Ev, 1945’teki Çek Bombardımanı’daki harap olmasından beri boş duruyordu. 1992 yılında başlanan inşaat 1996 yılında tamamlandı.Yapıya verilen başka bir isim de "Sarhoş Ev"’dir. Çatı katında bir Fransız restaurantın yer aldığı binada birkaç adet uluslararası firmanın ofisleri bulunmaktadır.

    Harmandir Sahib yani Altın Tapınak, Hindistan'da bulunmaktadır. Harmandir Sahib tek bir tapınaktan öte büyük bir kompleksi kapsar; kompleksin ortasında ise tapınak bulunur. Tapınağı çevreleyen sunî bir göl bulunmaktadır ki bu gölün ismi AmritSar yani "Kutsal Su Gölü" veya "Ölümsüzlük Pınarı Havuzu"dur.Tapınağa dört yandan girişler bulunmaktadır ki bu hoşgörü ve açıklığın önemini simgeler. Tapınak kompleksinin içinde geçmiş Sih Gurularına, Azizlerine ve şehitlerine ait birçok türbe bulunmaktadır. Her biri tarihî bir olay veya Sih aziziyle ilişkilendirilmiş üç kutsal ağaç bulunmaktadır.

    Djenne Cami, temeli 1280’de atılan, ama bugünkü haline 1907’de ulaşılmış olan, Mali’de Bani Nehri kıyısında dünyanın en büyük toprak camisidir. 3 minaresi, 60 metre eniyle içi ve avlularında 50 bin kişinin aynı anda namaz kıldığı, tümü topraktan inşa edilmiş muhteşem bir Camiidir.

    Giza'da antik Memphis kentinde, bugünkü Mısır'ın başkenti Kahire'nin bir parçası olan Gize Piramitleri'nin Dünya'nın yeni yedi harikası'nda da onur ödülü bulunmaktadır.

    Hundertwasser Evi, Avusturya'nı başkenti Viyana'da olan bu sanat evi, Viyana Belediyesi’nin 1983-1986 yıllarında yaptığı birçok belediye evinden farklıdır. Diğer evlerden en büyük farkı binanın hiçbir yerinde düz öğe kullanılmamış olması ve resimlerinde de görüldüğü gibi dış yüzeyinin rengarenk olmasıdır.

    Saint Paul Katedrali İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunur. Büyük Londra yangınında tamamen yıkılan katedral 1675 yılında yeniden yapılmaya başlandı ve 1708 yılında yeniden açıldı.

    Yeni Cami ya da Valide Sultan Camii, İstanbul'da 1597 yılında Sultan III. Murat'ın eşi Safiye Sultan'ın emriyle temeli atılan ve 1663'te zamanın padişahı IV. Mehmet'in annesi Hatice Turhan Sultan'ın büyük çabaları ve bağışlarıyla tamamlanıp ibadete açılan camidir.

    Güney Asya'da bulunan Bhutan'ın en meşhur yeri olan Taktshang manastırına bir buçuk saatten fazla yürüyerek ulaşılabiliyor. 8 yüzyılda inşa edilmiştir.

    The Egg yani “Yumurta” adıyla da anılan Çin’de bulunan Ulusal Sanat Gösteri Merkezi estetik ve kusursuz tasarımıyla görenleri kendine hayran bırakıyor. Oval yapısı nedeniyle “The Egg” olarakta anılan merkez Pekinde bulunan bir opera binasıdır.12000 metre karelik bir alana yayılan bina yapay bir göl ile çevrelenmektedir.


    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler