Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kendi Kendini Ameliyat Edip Tıp Tarihine Geçen Doktor: Leonid İvanoviç Rogozov

    Böyle bir olay daha önce ne görüldü, ne de duyuldu...

    Dünyadaki en garip ameliyatı yapmak zorunda kalmak!

    1960-1961 yıllarında düzenlenen altıncı Sovyet Antartik Seferi'nde pratisyen hekim olarak görev alan Sovyet doktor Leonid İvanoviç Rogozov, seferde başına gelecekleri bilse bu yolculuğa gönüllü olur muydu tahmin etmek zor.

    Sefer görevi sırasında aniden ortaya çıkan, aslında küçük ama istasyonda kendinden başka doktor olmayınca büyük bir sorun haline dönüşen rahatsızlığı Dr. Rogozov'u daha önce kimsenin cesaret edemediği bir ameliyatın içine sürükledi...

    Midesinin üst kısmında şiddetli bir ağrı hisseden doktorun şikayetlerine mide bulantısı ve 38 derece üstünde ateş de eklenince, kendi kendine apandisit tanısı koydu.

    İşin kötü tarafı, tedavi için ameliyat şarttı lakin Novolazarevskaya İstasyonu'nda bu ameliyatı yapacak sadece tek doktor vardı; o da Rogozov'un kendisiydi. Terzi kendi söküğünü dikemez ama doktor kendi ameliyatını yapar :)

    İstasyonda görev alan ekipteki tek doktor olarak, tedavi edilmezse ölümcül olan apandisit rahatsızlığı için ameliyat kararı alan doktor tabiri caizse kendi ameliyat masasına yattı ve ameliyata başladı.

    Çok zor şartlarda altında çalışan doktor, ağrıyan bölgeye lokal anestezi yaparak ameliyata başladı. Masada uzandığı için ameliyat edilen bölgeyi yatar vaziyette görmesi çok zordu. Görüş sağlayabilmek için bir el aynası kullandı.

    Ardından hemen sağ tarafında bulunan ameliyat aletleri ile operasyonun en önemli kısmına başlayan Rogozov, ayna yardımı ve el yordamıyla tam iki saat süren bir operasyon gerçekleştirdi. 2 saatin sonunda...

    2 saatten biraz kısa bir sürede kendi apandisitini alan Leonid Rogozov açık bölümü de kendi elleri ile dikti mecburen.

    Ameliyat sonrasında kısa bir süre halsizlik yaşasa da, peritonit bulguları kayboldu. Yüksek ateşi periyodik olarak (5 gün içerisinde) düştü, kendi elleri ile attığı dikişler 7. günün sonunda alındı. Doktor bu ameliyat ile adını tıp tarihine yazdırdı.

    Daha önce eşi benzeri görülmemiş ameliyat ile adını tıp tarihine yazdıran doktor ameliyat ve dinlenme süreci dahil 15 gün sonra eski sağlığına kavuştu. Bu olay doktora Kızıl Bayrak Nişanı'nı getirdi...

    Kendini toparlayan doktor, 1961 yılının sonunda olay için (ki manevi değeri çok büyüktür) Kızıl Bayrak İşçi Nişanı ödülüne layık görüldü.

    1962 yılı Ekim ayında Saint Peterburg'a döndü ve çalışmalarına burada devam etti.

    Eylül 1966 yılında yemek borusu kanseri tedavisinde, yemek borusu rezeksiyonu başlıklı bir doktora tezini savundu. Daha sonra Saint Peterburg'da çeşitli hastanelerde doktor olarak çalıştı. 1986'dan 2000 yılına kadar Saint Petersburg Araştırma Enstitüsü'nde cerrahi bölüm başkanı olarak görev yaptı.

    Rogozov, 21 Eylül 2000 senesinde 66 yaşındayken Rusya'nın Saint Petersburg şehrinde akciğer kanseri hastalığından yaşamını yitirdi.

    Ne siz hasta olun ne de tıp tarihine geçin!

    Aklımızı Başımıza Aldık: Bu 20 Gıdanın Girdiği Eve Doktor Girmiyor!

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler