Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kedilerin Nefret Ettiği 10 Şey

    Kedileri ne mutsuz eder? Şahsına münhasır bu canlıların kendilerine özgü beğenileri gibi hoşlanmadıkları şeyler de vardır.

    Kedileri ne mutsuz eder? Kedilerin dünyadaki en popüler evcil hayvanlar arasında olmasının bir nedeni var. Şirinler, meraklılar, oyuncular ve az bakım gerektirirler. Bununla beraber oldukça şahsına münhasır bu canlıların kendilerine özgü beğenileri ve hoşlanmadıkları şeyler de vardır.

    1. Araba yolculukları

    İnsanlar gibi kediler de alışkanlıklarına bağlı canlılarıdır. Kendi bölgelerine sahip olmayı ve rutinlerini severler ve bunlara dair meydana gelecek herhangi bir değişiklikten kesinlikle nefret ederler. Hareket eden bir aracın kafa karıştırıcılığını da buna ekleyince elinizde mutsuz bir kedi olur. Ama kedilerin arabalardan hoşlanmamasının geçerli bir nedeni var: Araç hareketinden mideleri bulanır ve sadece araçta olma gerginliği bile kusmalarına neden olabilir.

    1. Banyo yapmak

    Bu fi tarihinden beri bilinen bir gerçektir: Kediler ıslanmaktan nefret ederler. Öncelikle, kedilerin insanlar ve hayvanlar gibi yıkanmaya ihtiyaçları yoktur çünkü kendilerini yalayarak çok iyi temizleyebilirler. Bazı kedi türleri -özellikle büyük kediler- suyu sevseler de, evcil kedilerin geneli sudan kaçınmak için ellerinden geleni yaparlar.

    1. Karınlarının okşanması

    Kedilerin köpeklerden ayrıldığı bir nokta da karınlarının okşanması durumudur. Kedinin avcı içgüdüleri hala vardır ve karın belki de bir kedinin en hassas bölgesidir. Kedinin karnını okşamak kedide kendini savunma hareketini tetikler. Kediniz dört patisiyle elinize saldırabilir. bunu kedinin önleyemediği bir tür kedi refleksi olarak düşünün ve kedinizin karnından uzak durun. 4. Yüksek sesler

    Yüksek ses, kediyi bir tehlike olduğuna dair korkuttuğu için kedideki savaşma güdüsünü tetikler. Havaİ fişek sesi, araba kornası gibi bir gürültü olduğu zaman kedinizin koşarak kaçtığını görmüş olabilirsiniz. Ama bazen de kedinizi alarma geçiren ses masum bir horlama bile olabilir.

    1. Taranmak

    Bazı kediler taranmaktan hoşlanabilirler, özellikle de sahibi onu küçük yaştan beri taranmaya alıştırmışsa. Ancak, kedinize elinizde kedi tarağıyla yaklaştığınızda kedinizin kaçtığını görebilirsiniz. Kediler oldukça açık sözlü canlılardır ve eğer taranmaktan hoşlanmıyorlarsa bunu size belli ederler. 6. Sertçe okşanmak

    Kediniz kendini sert ve haşin bir avcı olarak göstermeyi seviyor olabilir ama aslında yumuşacık varlıklardır. Kedinizi çok sert ve agresif olarak okşamak kedinizi muhtemelen rahatsız eder ve patileriyle ve pençeleriyle size saldırmasına yol açar. Kediyi agresifçe okşamak kedinizde savaş güdüsünü tetikler.

    1. Tırnaklarının kesilmesi

    Şanslı olup tırnaklarının kesilmesine hoşgörü gösteren bir kedi sahibi olabilirsiniz (özellikle de küçüklükten beri alıştırdıysanız). Ancak çoğunlukla kediniz tek kendini koruma araçları olan tırnaklarının kesilmesi girişimine direnirler.

    1. Bölgelerindeki başka kediler

    Kediler, akrabası veya evi paylaştığı diğer kediler dışındaki diğer kedilerden pek hoşlanmazlar. Bu onların hayvansal içgüdüleriyle ve bölge belirleyen doğalarıyla alakalıdır. Kediler doğal yaşamlarında yalnız takılan canlılardır ve diğer kedileri yemek, oyuncak ve ilgi için rakip olarak görürler. Birbiriyle anlaşan kedilerde bir kedinin diğer kediden daha baskın olduğunu fark edebilirsiniz.

    1. Çok fazla ilgi

    Bir köpeğe sahibinin ilgisi asla yeterli gelmezken, kedi sadece belirli bir miktar ilgi ister. Çoğu kedi devamlı onun etrafında dolaşmanızdan, onu kucağınıza almanızdan ve sürekli onu okşamanızdan hoşlanmazlar. Bir kedi ilgi istediğinde bunu genelde miyavlayarak veya size sürtünerek size belli eder. Sadece onu zorlamayın. 10. Yetersiz ilgi

    Diğer taraftan, kediniz ilgi istediğinde onu umursamamak kedinizde olumsuz yansır. Eğer kediniz acıktığında onu umursamazsanız, saatler boyu miyavlayabilir ve bacağınızı patileyebilir. Bazı kediler de çok uzun süre yalnız bırakılırlarsa ayrılık kaygısı yaşarlar ve bu da kum kaplarının dışına yapılmış bir takım sonuçlar görmenize yol açabilir.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler