Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kediler Neden Kendilerini Sevdirmez?

    Kediniz sizi sallamıyor, mesafeli duruyor ve kendini sevdirmiyor olabilir. Veya yolda yürürken sevmek için yaklaştığınız kediyle, önceden tanıdığınız ama selam vermek istemeyen arkadaş misali sizinle temas kurmaktan çekindiği anlar yaşamış olabilirsiniz.

    Bazı kedilerin neden kendilerini sevdirmedikleri ya da tabiri caizse ‘soğuk yaptıkları’ bilimsel olarak açıklanmış. Ve kedilerin insanlara yönelik davranış farklılıkları genomlarındaki farklılıklar ile ilintili imiş. Yani sorun sizde değil onlarda.

    Washington University School of Medicine’da habeş kedisi ve evcil 6 kedi türü üzerinden yürütülen bilimsel bir araştırmaya göre kedilerin karakteristik değişimlerini üç genetik bağlantı üzerinden açıklanmakta. Evcil kedilerin genlerinde saldırganlığı bastırma, hafıza oluşturma ve korku ya da ödülden öğrenebilme bölgelerinde çok daha fazla mutasyon oluştuğu gözlemlenmiş. Özetle insanlarla etkileşim kuran kediler vahşi kedilerle üreme döngüleri sonucunda kendi bölgelerindeki kedi popülasyonunda sayılarını arttırmışlar ve insanlarla kurmuş oldukları bu karşılıklı ilişki antlaşmasını da genetik olarak soydan soya miras bırakmışlar.

    Emirhan Çinçik

    *Yazının tamamını okumak için: nedenolmaz.com

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler