Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kardeş Kavgasını Önlemenin Püf Noktaları

    Kardeşler arası ilişkilerin iyi olması için ebeveynlerin yapması gerekenler.

    Çocuklara eşit davranmayın

    Çocuklara eşit davranmak çözüm değildir. Eşit davranmak adına başarıları ve olumlu yönlerini övmekten kaçınmak ya da kötü davranışları görmezden gelmek hatasına düşebilirsiniz. Önemli olan kardeşler arasındaki sorunları adaletli davranarak çözmektir.

    Yeni kardeş

    Kardeşi dünyaya gelen çocuklar kendisine olan ilginin azalacağını bebeğe daha çok ilgi duyulacağını düşünür ve savunmaya geçer. Onun bu korkusunu sözle değil hareketlerinizle belli etmeli ve ona gösterdiğiniz ilgiyi ara vermeden devam ettirerek güvenini kazanmalısınız.

    Yaş farkı

    Çocuklar arasındaki yaş farkı kıskançlığın nedenlerinden biridir. Onlara davranışlarınızda bu faktörü göz önünde bulundurun. Onları ayrıştırmak yerine beraber zevk alabilecekleri etkinlikler ile ortak noktalarda buluşturun.

    Kardeşleri birilerine benzetmeyin

    Çocukları aileden birilerine benzetmeyin. Kardeşlerden birini bu şekilde ayırmış ve diğer kardeşin kendini dışlanmış olduğu duygusuna sahip olmasına sebep olabilirsiniz.

    Kavgaya izin vermeyin

    Çocuklar arasında mümkün olduğunca kavga çıkmasını önleyin. Kavga ettikleri takdirde bu eylemden ikisini de sorumlu tutun. Ceza olarak aşırıya kaçmayıp onlara iş vererek kavganın bir yaptırımı olduğu fikri sağlayabilirsiniz.

    Paylaşmayı öğretin

    Çocuğunuza daha kardeşi olmadan paylaşmayı öğretmeye çalışın. Kardeşi olduğunda onu benimsemesi daha kolay olacaktır. Bebekle ilgili yapılan alışverişlere beraber gidilmesi ve fikrinin alınması olumlu bir yaklaşım olacaktır.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler