Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kahverengi Yumurta İle Beyaz Yumurta Arasındaki Farkı Biliyor Musunuz?

    Kahverengi ve beyaz yumurtalar arasında ne fark var?

    Tamam, renkleri apayrı, hatta bazı insanlar tadının bile ayrı olduğunu iddia ediyor fakat kabuk rengi ne gibi bir farklılığa denk geliyor dersiniz?
    New York Times’dan C.Claiborne Ray’in Corness Üniversitesi’nde çalışan bilim insanı Tro V.Bui’ye sorduğu sorulara göre, bu iki renk yumurtanın arasında çok bir fark yok.

    V.Bui, kahverengi yumurtalarla beyaz yumurtalar arasında besin dengesi bakımından ciddi bir fark olmadığını söylerken, kahverengi yumurtaların omega 3 yağ asidi olarak daha zengin olduğunu da belirtiyor. Fakat yine de bu fark herhangi bir şekilde yumurtadan alınan tadı etkilemiyor. Renklerinin farklı olma sebebiyse Dr.Bui’ye göre tamamen genetik. Beyaz tüylü ve beyaz kulak memesine sahip tavuklar beyaz yumurtlarken kırmızı kulak memesine sahip kahverengi tavuklar kahverengi yumurtluyor. Bui aynı zamanda kahverengi yumurtaların kabuk olarak daha büyük olduğunu ve yetişmelerinin maddi açıdan daha zor olduğunu da dile getiriyor. Bu denkleme göre beyaz yumurtaları yetiştirmek bütçe açısından daha sağlıklı.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler