Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    J.R.R. Tolkien Hakkında Bilmedikleriniz

    Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit gibi Orta Dünya eserlerini bizlere kazandıran J.R.R. Tolkien'ın tahminlerimizin dışında çok farklı yönleri vardır. Bu yazıyı yazarken efsane yazarı saygıyla anıyoruz.

    Eski İngilizce ve eski Nors dilinde uzmadı

    Tolkien'in asıl işi öğretmenlikti ve Oxford Üniversitesinde ders verdiği yıllarda anlatış tarzından dolayı onun gibi kimsenin olmadığı düşünülüyordu. Kendisine yıllık 36 ders saati verilirken durmuyor ve 100'den fazla ders saatine giriyordu. Eski İngilizce ve eski Nors dili uzmanı olan yazarımız 1925 ve 1959 yıllarında birçok ders vermiş. Onun hakkında yakınları oldukça ilginç şeyler anlatır örneğin; Ödeme olarak sahte diş vermek, değişik kıyafetlerle toplantılara katılmak ve Anglo Saxon savaşçısı kılığında komşularını korkutmak gibi...

    Kitaplarına hayran olanlarını biraz 'deli' olarak görüyordu

    Tolkien aslında bir yazardan çok akademisyen olmayı seviyormuş bu yüzden kitap yazmaya sadece öğretmenlik dışında kalan zamanlarında efor harcıyormuş. Hatta kendisinin ilk çalışmalarının ardından gelen olumlu tepkiler üzerine birçok posta ve övgü alıyormuş. Tolkien bu insanlara biraz 'kırık' gözüyle bakıyormuş. Çünkü onun için sadece eğlenceymiş.Yazarlık sadece hobisiydi ve severek yapıyordu

    Üstte bahsettiğimiz gibi onun için yazarlık sadece hobiydi. Belki de bu kadar güzel olmasının sebebi de hobi olduğu için severek ve kurallara bağlı kalmadan özgürce gerçekleştirmesiydi. Her zaman bir akademisyen olmayı istedi ve bunu layığıyla yerine getirdi. Tolkien yazarlığı film izlemek kitap okumak ya da kayak yapmak gibi bir aktivite görüyordu. İyi ki de öyle görmüş diyoruz :)

    Tolkien'in büyük eserlerinin çoğu kendisi öldükten sonra ünlü olmuştur.

    Oldukça romantik biriydi

    Romantikti ve dillere destan bir aşk hikayesi vardı. Sevdiği kadın o Birinci Dünya Savaşı'ndayken bir başkasıyla nişanlandırılır. Savaştan geri dönen kahramanımız hala Mary'i sevmektedir. Ancak aralarında mezhep farklılığı olduğu için rahip bu evliliğe karşı çıkar. Sonrasında dayanamayan kadın nişan yüzüğünü atarak Katolik olur ve Tolkien'in kollarına atlar. Fotoğrafta gördüğünüz gibi bu ikilinin mezarları yanyanadır ve isimlerinin altında Tolkien'in hikayesine konu olmuş Luthien ve Beren isimleri yazarC. S. Lewis ile iyi bir dostluğu bulunuyordu

    Efsane Narnia Günlükleri serisinin yazarı olan C.S. Lewis ile muhteşem dostlukları vardı. Muhteşem diyorum sebebi ise Tolkien Katolik'ti, Lewis ise İrlanda kilisesine bağlıydı bu yüzden birçok kez dini tartışmalar yaşarlardı. Bugünlerde bir dini tartışmanın kavgaya dönüşmesi çok rahatken bu ikili sabahlara kadar yaptıkları alevli tartışmanın ardından masadan kalkar kalkmaz yine iki dost olabiliyordu. Sabahlara kadar yazdıkları hakkında derin tartışmalarda bulunuyorlardı. Hatta karısı bazen Tolkien'i kıskandığını bile dile getirirmiş.

    Tam bir kulüp hastasıydı

    Özellikle üniversite ve profesörlük yıllarında birçok kulübe katılmış. Kulüplerde olmayı tartışmayı çok severmiş. Ayrıca C.S. Lewis ile yazarlık hakkında tartıştıkları ve kendilerinin kurduğu Inkling kulübünde de oldukça aktifti.

    Nazileri sevmez, savaş karşıtıydı

    Belki kitaplarında sürekli savaş ve kahramanlık hikayeleri bulunuyordu ancak kendisi tam bir savaş karşıtı, barış yanlısı bir insandı. Kitaplarında sürekli savaş konularına yer vermesinin sebebi ise; Birinci Dünya Savaşı'nda en kanlı cephelerden olan Somme'de teğmen olarak bulunmuş, Nazilerin ünlü İngiltere bombardımanından ise sağ kurtulmuş olmasıydı. Bu yüzden savaşları sevmez ve savaşçı bir ırk olan nazilerden haz etmezdi. Ancak bu savaşlara katılmış olması kuşkusuz gerçekçilik bakımından kitaplarını olumlu yönden etkilemiş.

    Yeni dilleri eğlence amaçlı yaratırdı

    Belki de en çok merak ettiğimiz konulardan biri bunu. Bu dilleri bu adam nasıl oluşturuyordu. Çok basit; diğer her şey gibi bunu da eğlence amaçlı yapıyordu. Tolkien Elfçe'yi bile kendi arasında iki farklı lehçeye ayırmış. Ayrıca eski bir Germen dili olan Lombardic'e de yeniden hayat vererek üzerine eklemeler yapmış ve dili geliştirmiş.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler