Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    İzmir Wings For Life World Run‘a hazır

    Omurilik felcinin tedavisi için yapılan araştırmalara fon sağlamak ve bu konuda farkındalık yaratmak için dünya genelinde 12 farklı şehirde aynı anda koşulacak Wings For Life World Run’ın Türkiye ayağı, 6 Mayıs'ta İzmir’de düzenlenecek.

    Omurilik felcinin tedavisi için yapılan araştırmalara fon sağlamak ve bu konuda farkındalık yaratmak için dünya genelinde 12 farklı şehirde aynı anda koşulacak Wings For Life World Run’ın Türkiye ayağı, 6 Mayıs'ta İzmir’de düzenlenecek. Dünyanın en büyük yardım koşularından biri olan organizasyon, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Ganime Nalbantoğlu, ünlü sanatçı Mirkelam, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Başkanı Ramazan Baş, Genel Başkan Yardımcısı Semra Çetinkaya ve Engelsizmir Kongre Başkanı Doç. Dr. Levent Köstem’in katılımıyla gerçekleştirilen basın davetinde kamuoyuna tanıtıldı.

    Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlamak ve bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla 6 Mayıs’ta 12 ülkede aynı anda gerçekleştirilecek Wings For Life World Run’ın Türkiye ayağına üçüncü kez İzmir evsahipliği yapacak. 6 kıtada aynı anda başlayacak koşunun İzmir’de on bine yakın koşucuyu ağırlaması bekleniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ve Ford Otosan‘ın ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek koşudan sağlanan gelirin tamamı omurilik felcinin kalıcı tedavisine yönelik araştırmalarda kullanılacak. Etkinliğe kayıtlar www.wingsforlifeworldrun.com adresinde devam ediyor.

    Bugüne kadar İzmir’de yapılan en büyük koşu olması beklenen yarışın start’ı saat 14.00’te İzmir Fuarı’ndan verilecek. Bitiş çizgisinin olmadığı yarışta koşucular, yarışa başladıktan yarım saat sonra 15 km hızla yola çıkacak Ford Kuga model Yakalama Aracı’na yakalanmamaya çalışacak. Hızı her yarım saatte artan ve maksimum 35 km/s hıza ulaşan yakalama aracının son geçtiği 1 kadın 1 erkek katılımcı o parkurun birincileri olacak. Dünyanın farklı noktalarında aynı anda başlayacak yarışın dünya birincileri ise tüm parkurlarda Yakalama Aracı’nın önünde en uzun süre yarışı sürdüren 1 kadın, 1 erkek yarışmacı olacak.

    Nalbantoğlu: İzmir Wings For Life World Run’ı sahiplendi

    İzmir’de düzenlenen basın davetinde konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Ganime Nalbantoğlu,“İzmir, omurilik felcinin tedavisine kaynak sağlamak amacıyla düzenlenen Wings For Life World Run’a üçüncü kez ev sahipliği yapıyor. Koşunun düzenleneceği Viyana, Melbourne, Rio ve Münih gibi dünyanın önde gelen şehirlerin yanında İzmir’i de görmek bizim için büyük gurur ve mutluluk. Geçtiğimiz yıl İzmir’de yaklaşık 6 bin kişi Wings For Life World Run’da koştu. Bu sene bu sayının 10 bine yaklaşmasını hedefliyoruz. Hatta sadece İzmir’den değil Aydın, Manisa, Muğla, Uşak gibi çevre iller başta olmak üzere tüm Türkiye’den de katılım olacağına inanıyoruz. İzmir halkı, toplumsal duyarlılık açısından her zaman farklı bir yerde olmuştur. Geçtiğimiz sene düzenlenen yarışa, İzmirlilerin göstermiş olduğu ilgi, buna en iyi örnektir. Halk, bu koşuyu, Wings For Life World Run’ı sahiplendi. Bu yarışın her yıl İzmir’de düzenlenmesi en içten dileğimiz.” açıklamasını yaptı.

    Ünlü sanatçı Mirkelam ise “Dünyanın en büyük yardım organizasyonlarından biri olan Wings For Life’ın Türkiye’deki en önemli destekçilerinden biri olan Ford’un sosyal sorumluluk projesi kapsamında oluşturduğu koşu takımı ile yarışta ben de koşacağım. Bu takımda koşmamın en önemli sebebi takımın hedefi. Hedefimiz omurilik felci zedelenmelerine yönelik araştırmaların sürdürülmesi için farkındalığı artırmak ve tüm yarışan ülkeler arasında kurulan en kalabalık koşu grubunu oluşturmak. Böyle güzel bir kampanyanın parçası olmaktan mutluluk duyuyor ve herkesi bizlere katılmaya davet ediyorum.“ dedi.

    Ramazan Baş: Wings For Life bizim için her zaman bir umut

    Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Başkanı Ramazan Baş, Türkiye’de her yıl 250’den fazla kişinin çeşitli nedenlerle omurilik felci olduğunu söyledi. Dünyada 3 milyondan fazla omurilik felçlisi olduğunun bilgisini veren Baş, Wings For Life World Run’ın kendileri için her zaman bir umut olacağını belirtti. Baş “Bu kadar çok hayatı etkileyen bir sorun olan omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalar çok kısıtlı ve desteklenmesi gerekiyor. Henüz tedavisi bulunmayan bu hastalık için Wings For Life Vakfı, büyük bir misyon üstlenmiş durumda. Onlar da büyük bir çaba sarf ederek dünyada ilk olacak tedaviyi bulmak için çalışmalara ciddi bir ekonomik güç sağlıyor. Omurilik felci çok basit kazalar sonucu herkesin başına gelebilecek bir hastalık. Türkiye’de yılda ortalama 250 kişi omurilik felci oluyor ve bu sayı her yıl inanılmaz şekilde artış gösteriyor. Omurilik felcine yol açan durumların başında trafik kazaları geliyor. Özellikle trafik kurallarına uymama en büyük sebebi. Bunun yanı sıra yaz aylarında sığ denize baş üstü atlama, yüksekten düşme de omurilik felcine yol açabiliyor” ifadelerini kullandı.

    Doç. Dr. Levent Köstem: Daha yapılacak çok iş var

    Engelsizmir Kongre Başkanı Doç. Dr. Levent Köstem de “Engelsizmir projesini başlatmamızın ardından İzmir’de çok şey değişti. Kentin meydanlarında, caddelerinde, yaya yollarında engelliler için çözümler üretildi. Engellerden arınmış, çağdaş bir kent yaratmak için projelerimiz başarıyla devam ediyor. Fakat tüm bu yapılanlara karşın engellilerin sosyal yaşama tamamen katılabilmesi için daha yapılacak çok iş var. Biz Engelsizmir projesiyle engelleri ortadan kaldırmaya çalışırken Wings For Life World Run gibi uluslararası bir yardım koşusunun İzmir’de düzenlenmesi bizim için ayrı bir mutluluk oldu“ açıklamasını yaptı.

    Gönüllü elçileri davet sonrasında şunları söyledi;

    Ahmet Arslan: Ben hayatımı koşarak kazanan birisiyim. Çok anlamlı bir amaca hizmet eden Wings For Life World Run’ın yeri ise benim için her zaman farklı olmuştur. Bu yıl 6 Mayıs’ta hep birlikte aynı amaç için İzmir’de koşacağız. Şu ana kadar tüm Wings For Life World Run’larda ben de koştum. Her yıl katılımcı sayısı gittikçe artıyor. Bu sene de binlerce kişiyle birlikte koşmak için heyecanlanıyım.

    Esra Gökçek: Bir triatlet olarak başladığı günden beri Wings For Life World Run’ı ilgiyle takip ettim. 6 Mayıs’taki yarışta bu kez ben de omurilik felcine dikkat çekmek için koşacağım. Tüm İzmirlileri ve yardımseverleri koşuya davet ediyorum.

    6 Mayıs’ta yüzbinlerce katılımcının “koşamayanlar için koş” sloganıyla katılacağı küresel yarışa, etkinliğin web sitesi www.wingsforlifeworldrun.com üzerinden kayıt yaptırılabiliyor.

    Wings For Life Omurilik Araştırmaları Vakfı hakkında

    Dünya çapında milyonlarca kişi çoğunlukla trafik kazası ya da düşme sonucu omuriliği zedelenmesiyle tekerlekli sandalyeye mahkum oluyor. Tek hedefi omurilik araştırmalarını desteklemek olan Wings for Life, kâr amacı gütmeyen bir omurilik araştırmaları vakfı olarak 2004'ten beri dünya çapında insanların hayatını değiştiren araştırma projelerine ve klinik testlere para aktarıyor. Wings for Life World Run giriş ücretlerinin ve toplanan bağışların tamamı Wings for Life'ın nihai hedefine ulaşılmasına yardımcı oluyor.

    Wings For Life World Run hakkında

    Wings For Life World Run'a katılan isimler sadece özel bir spor organizasyonunda yer almış olmuyor, omurilik sakatlıklarına çözüm bulunmasına da katkı sağlıyor. Wings For Life World Run'a katılım ücretlerinin %100'ü hayat kurtarıcı nitelikteki omurilik araştırmaları ve klinik deneyler için kullanılıyor. Kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Wings For Life Vakfı, gerçekleştirdiği etkinlikler ve toplanan bağışlar ile omurilik felcini kesin tedavi bulmayı amaçlıyor. Geride kalan 4 senede 58 farklı lokasyonda 350 binin üzerinde kişi yarışa katılarak 20.6 milyon Euro para toplandı. Ve bu miktar dünyanın dört bir yanında, omurilik zedelenmelerinin tedavisi icin yapılan araştırmalara önemli bir fon oluşturuyor.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler