Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    İzlemekten Büyük Keyif Alacağınız En İyi Aamir Khan Filmleri!

    Bollywood denince akla gelen isim olan Aamir Khan, birbirinden güzel, macera dolu ve eğlenceli filmleri ile film sektörünü kendi zamanında sallamıştır. Onları izlemeden geçmemeniz için sizler için derledik. Gelin beraber göz atalım.

    3 Idiots – 3 Aptal (2009)

    Hindistan’ın en çok izlenen filmlerden biri olan 3 Aptal, Rancho Chhanched, Farhan Qureshi ve Raju Rastogi adında, Hindistan’ın en önemli okullarından birinde mühendislik okuyan ve okulun yurdunda aynı odada kalan üç öğrencinin hikayesini anlatmaktadır. Raju ailesini fakirlikten kurtarma gibi bir ideale sahipken Farhan ailesinin isteği doğrultunda bu bölümü seçmiştir. Rancho ise makinelere duyduğu tutku nedeniyle mühendis olmayı istemektedir. Bu üçlü ve profesörleri Viru arasında yaşananlar, dostluk kavramını beyaz perdeye yansıtırken eğitim sistemini de sert ve eğlenceli bir şekilde eleştirmektedir.

    Amerika’da da oldukça ilgi gören 3 Aptal’ı mutlaka izlemenizi öneriyoruz.

    IMDB : 8.5Taare Zameen Par – Yerdeki Yıldızlar (2007)

    Harfleri ve sayıları algılama problemi yaşayan Ishaan, çevresi ve ailesi tarafından tembel, gerizekalı muamelesi gören bir çocuktur. Çalışmayı öğrenebilmesi için yatılı okula verildikten sonra tanıştığı resim öğretmeni ile değişen hayatı ve başarısını anlatan bir filmdir Taare Zameen Par. Ishaan derslerinde başarısız, yaptığı işlerin çoğunda tutarsız bir çocuktur. Yazı yazmayı ve okumayı 3.sınıfta olmasına rağmen öğrenememiştir, kitabı her açtığında kelimeler sanki dans ediyormuş gibi gelir. Bu başarısızlığın sonucunda içine kapanık ve karamsar bir ruh haline bürünür, mutluluğu ve özgürlüğü insanlardan uzaklaşmakta bulur. Annesinin ilgisine karşın babasının katı tutumu Ishaan’ın zihinsel dünyasında gidiş gelişler yaşamasına sebep olmaktadır. Tam her şeyden ümidini kesmişken resim öğretmeni Ishaan’ın hayatını tam anlamıyla değiştirir.

    Yapımcılığını, yönetmenliğini ve oyunculuğunu Aamir Khan’ın yaptığı Yerdeki Yıldızlar duygusal bir filmdir. Şimdiden mendillerinizi yanınızdan ayırmamanızı öneriyoruz.

    IMDB : 8.5Peekay (2014)

    Peekay bir şehirdeki yabancının düşünceler komedisidir. Sıradışı özelliklere sahip, hayattan her daim zevk almayı başarabilen ama bunun yanında insanların daha önce hiç akıllarına getirmediği bazı soruları sorgulayan biridir. Eğlenceli ve sevimli bir yapıya sahip olmasının yanında her olayı felsefi açıdan da sorgulamayı çok iyi becerir. Sevimli görünümü ile çok kolay arkadaşlıklar kurar ve kalp kazanmayı iyi bilir. Tüm masumiyeti ile kırılmış kalpleri düzeltir, öfkeleri dindirir. Gittiği her yere kahkaha ve eğlencenin yanında karmaşa ve akılda kalan sorular götüren PK, tatlı ve masalsı bir aşkın da kapılarını bize aralıyor. Hayatı saçma ve rutin bir düzende yaşayan insanlara inat Peekay tüm sevimliliği ve yaramazlığı ile dünyayı renklendiriyor.

    IMDB : 8.3LAGAAN: Evvel Zaman İçinde Hindistan’da (2001)

    Hindistan’ın Champaner kenti büyük bir kuraklık içerisindedir. Köylüler bir araya gelerek, toprak sahiplerinden Lagaan adı verilen vergilerin bir süre için durdurulmasını isterler, çünkü ellerinde vergi namına verecek hiçbir şeyleri kalmamıştır. Fakat İngiliz yerel yöneticiler Hintli halkın önüne bir koşul koyalar. Lagaan vergisinin kaldırılması ancak köylülerin İngilizleri bir kriket müsabakasında yenmesine bağlıdır! Fakat köyde kriket oynamayı bilen hiç kimse yoktur. Köyden Bhuvan adında genç ve cesur bir delikanlı, eline ahşaptan bir sopa almamış olmasına rağmen İngilizlere meydan okur. Bu arada bu “adil” düelloyu duyanlar akın akın köye gelirler. Köylülerin ve Bhuvan’ın kendilerinden başka tek destekçisi ise İngiliz albay Russell’ın kız kardeşi Elizabeth’tir.

    Hindistan’ın İngiliz sömürgesi altında olduğu dönemde geçen filmin yönetmeliğini üstlenen Ashutosh Gowariker, bir halkın hayat ile mücadelesini dramatik tarzda anlatmaktadır.

    IMDB : 8.2Dil Chahta Hai – Kalbin Arzusu (2001)

    Klasik Bollywood filmlerinden oldukça farklı olan Kalbin Arzusu, 3 sıkı arkadaşı anlatmaktadır. Üçünün de aşka bakış açıları farklıdır. Biri her gördüğü kıza aşık olduğunu sanır (Sameer), biri aşka inanmaz, hep çapkınlık peşindedir (Akash), diğeri ise aşk hakkında pek konuşmaz (Siddharth). Günün birinde kader hepsine öyle bir oyun oynar ki aşk hepsine bir ders verir. Kalbin Arzusu içinde aşkı, dostluğu, ayrılığı, yalnızlığı, sevinci, hüznü bulabileceğiniz bir baş yapıttır. Mutlaka izlemenizi öneriyoruz.

    IMDB : 8.2Delhi Belly (2011)

    Oldukça eğlenceli bir film olan, yer yer suç, yer yer komedi sahneleri ile size dolu dolu gülme garantisi verdiğimiz Delhi Belly, Sonia ismindeki genç bir kadının Hindistan’ın güzel şehri Delhi’de ikamet etmesini konu eder. Sonia Viladimir adındaki kişiye bir paket ulaştırmak zorundadır, bunu tek başına yapmaya cesaret edemez ve yeni nişanlısından yardım ister. Nişanlısı ise birlikte yaşadığı 2 arkadaşı ile birlikte pek de istekli olmayarak yola çıkarlar. Fakat işler bu üçlünün istediği gibi gitmez. Kendilerini büyük bir suçun içerisinde bulurlar ve polisten kaçmaya başlarlar.

    IMDB : 7.6Talaash: The Answer Lies Within (2012)

    2012 Hindistan yapımı olan filmin yönetmenliğini Reema Kagti yapıyor. Dram, gizem ve suç unsularını bünyesinde barındıran Talaash, bu kez alışılagelmiş bir Amir Khan oyunculuğuyla değil, daha farklı bir oyunculukla karşımıza çıkıyor. Amir Khan filmde polis rolünde oynamaktadır. Bir polisin, bir ev hanımının ve bir hayat kadınının yollarının nasıl kesiştiğini ve kendilerini bir anda nasıl gizemli bir olayın içerisinde bulduklarını anlatmaktadır. Baştan sona sürükleyici bir yanı bulunan bu filmi izlerken siz de zaman zaman olayların nasıl gerçekleştiğini anlamakta güçlük çekeceksiniz.

    IMDB : 7.3Ghajini (2008)

    Ghajini, her 15 dakikada bir hafızası yenilenen bir adam olan Sanjay Singhania’ın (Aamir Khan), normal bir hayatı yaşamak için yaşadığı ilginç hikayesini anlatmaktadır.

    Sanjay Singhania Hindistan’ın en zengin iş adamlarından birisidir. Bir telefon hattı şirketinin sahibidir ve ülkesinde herkes onu tanımaktadır. Sanjay, reklam filmlerinde oynayan Kalpana ile bazı olaylar doğrultusunda tanışır. Ancak Kalpana Sanjay Singhania’ın kim olduğunu bilmemektedir. Kendisini iş adamı olarak kendini tanıtmak yerine, Hindistan’da fakir bir adam olarak tanıtır. Kalpana ile beraberliği devam eder ve evlenme teklifi eder. Kendi evlerine ilk adım attıklarında ona kendisinin Hindistan’ın en zengin iş adamı olduğunu söyleyecektir. Kalpana çok iyi kalplidir ve bu sırada organ mafyasının elinden küçük kız ve erkek çocuklarını kurtarır. Mafyanın lideri Ghajini bu duruma çok sinirlenir. Kalpana ve eşinin oturduğu evi bulur. Eve girdiğinde sadece Kalpana vardır. Kalpana’yı döver. Bu sırada Sanjay Singhania gelir. Olaya el atan mafya, Sanjay’ı da döverler. En sonunda yerde yatan Kalpana’in kafasını büyük bir demir parçası ile yarar ve öldürür. Olayların ardından Sanjay Singhania da kafasına aldığı darbe ile benliğini unutur. İş adamı rolünden çıkmış ve Kalpana’yı öldüren Ghajini‘yi bulmak için elinden geleni yapacaktır. Kafasına aldığı darbe yüzünden her 15 dakikada bir hafızasındaki herşey silinir. Bu duruma günlük yaptığı alışkanlıkları ile vücuduna ve not defterine yazdığı yazılar ile her şeyi hatırlamaktadır. Sanjay, eşini gözleri önünde öldüren Ghajini’yi bulmaya çalışacaktır. Macera dolu Ghajini, en sevdiğiniz filmler arasında yerini alacaktır.

    IMDB : 7.3Fanaa (2006)

    Fanaa seyirciyi tarihi, siyasi, dram, romantik, aksiyon dolu muhteşem bir filmle tanıştırmaktadır. Filmde Zooni (Kajol) kör ama güzel bir kızdır. Bir gün Cumhuriyet kutlamalarında sahne almak için turla Delhi’ye giderken tur rehberi Rehan’a (Aamir Khan) aşık olur. Zooni’nin ameliyat olacağı bir gün ise Rehan’a birden ortadan kaybolur ve o gün başkentte meydana gelen terör olaylarında kendine ölmüş süsü verir. Zooni Rehan’ın ölümüne alışarak yaşamını bir şekilde devam ettirmeye çalışır, bu arada çocukları olmuştur. Yedi yıl sonra ise adam birden çıkagelir ve bundan sonrası aksiyonlu ve seyirci için tahmin etmesi oldukça zor bir şekilde ilerler. Hatta filmin ikinci kısımda seyirci birinci kısımdan çok farklı bir havaya girdiğinden, başka bir filmi izliyormuş hissine kapılabilir.
    Filmde önem arz eden, tarihi ve siyasi tür katan kısım ise Pakistan ve Hindistan arasındaki en büyük sorun olan Müslüman yoğunluklu Keşmir Bölgesi’nin kurtuluşu için çalışan bir örgütün konu edilmesidir.

    IMDB : 7.2Dhobi Ghat – Mumbai Günlükleri (2010)

    Sanatsal sahneleri ile de oldukça dikkat çeken Mumbai Günlükleri bir dram filmidir. Mumbai Günlükleri, Mumbai’de farklı yaşam ve geçmişleri olan şans eseri hayatlarının kesiştiği 4 kişinin hikayesinı anlatır. Arun Yalnız bir ressam, Shai bankacı ve tutkulu bir fotoğrafçı, Munna aktör olmayı arzulayan bir çamaşırcı, Yasmin de yeni evli kardeşi için video çeken bir karakterdir. Film Yasmin’in kardeşine yeni geldiği Mumbai’yi videoya alarak anlatması üzerine başlayıp, Ressam Arun’un yeni evine taşındıktan sonra da dolapta bulduğu üç video kaseti üzerine devam eder.

    IMDB : 7.2

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler