Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    İzlemekten Bıkmayacağınız Film: Harry Potter

    2001 yılında serinin ilk filminin gösterime girmesiyle başlayan Harry Potter macerası, izlemekten bıkmayacağınız nadir filmlerdendir. Eğer hala izlemediyseniz size sunduğumuz bilgileri okuyun ve bu film serüvenine adımınızı atın.

    Potter and Sorcerer’s Stone – Harry Potter ve Felsefe Taşı (2001)

    İngiliz yazar J.K.Rowling tarafından yazılmış fantastik roman serilerinin, sinemaya uyarlanan ilk filmidir. Filmin yönetmeni Chris Columbus’tur. Filmin ilk çıkış tarihleri 4 Kasım 2001 (Londra Galası), 16 Kasım 2001(Birleşik Krallık ve Amerika), 1 Şubat 2002(Türkiye). Film fantastik türde dünya çapında büyük yankı uyandırmış ve tüm dünya da gişe rekorları kırarak 974.8$ milyon hasılat yapmıştır.

    Film 10 yaşında anne ve babasını kaybetmiş ve kendisine çok kötü davranan teyzesi, eniştesi ve kuzeni ile birlikte yaşamak zorunda olan Harry’nin (Daniel Radcliffe) aslında tüm hayatının bir yalan üzerine kurulduğunu öğrenmesi üzerine gelişmeye başlar. Harry trafik kazasında öldüğünü zannettiği anne ve babasının aslında büyücü olduklarını ve Voldemort adında başka bir büyücü tarafından öldürüldüğünü öğrenir ve tıpkı anne ve babası gibi büyücü olacağı Hogwarts Büyücülük Okulu’na gitmeye karar verir.

    Hogwarts’a gitmek üzere 9 ¾ peronundan trene biner ve tüm seri boyunca da göreceğimiz Ron (Rupert Grint) ve Hermione (Emma Watson) adında iki arkadaş edinir. Harry ve arkadaşları tüm seri boyunca birlikte maceradan maceraya koşacaklardır. Serinin ilk filminde ki maceraları ise Harry ve arkadaşlarının okulda öğrencilerin girmesinin yasak olduğu üçüncü koridora girmeleri ve üç başlı bir canavar tarafından korunan felsefe taşını bulmalarıyla başlar. Soluksuz izleyeceğiniz Harry Potter ve Felsefe Taşı, fantastik ve macera türünü seven izleyicilerin zevkle izleyeceği bir serinin ilk filmi olarak siz sinema severleri büyülü bir maceraya davet ediyor.

    IMDB: 7.5Harry Potter and The Chamber of Secrets – Harry Potter ve Sırlar Odası (2002)

    Serinin ikinci filmi olan Harry Potter ve Sırlar Odası, 18 Kasım 2002 yılında, Harry Potter severlerin beğenisine sunulmuştur. Yönetmenliğini yine Chris Columbus üstlenmiştir. Yaz tatilini teyzesi, eniştesi ve kuzeniyle geçirmek zorunda kalan Harry, dört gözle Hogwarts’a dönmek için hazırlanırken bir ev cini ile karşılaşır. Dobby isimli bu ev cini Harry’nin Hogwarts’a dönmemesi gerektiğini, okulda onu büyük bir tehlikenin beklediğini söyler. Ancak bu Harry’i durdurmaya yetmez. Hogwarts’a dönen Harry duvarlardan gelen ürpertici sesler duymaya başlar. Duvarda “Sırlar Odası açıldı. Varis’in düşmanları, kendinizi kollayın.” yazmaktadır. Harry Potter ve arkadaşı Ron, kızlar tuveletinde ki Sırlar Odasının girişini bulmuşlardır. Harry burada devasa bir yılan ile mücadele edecek, aynı zamanda da Ron’un kızkardeşi olan Ginny Weasley’i kurtarmaya çalışacaktır. Ancak serinin tüm filmlerinde olduğu gibi Harry Potter yalnız değildir. Profesör Dumbledore yardım için Anka Kuşu “Fawkes” i gönderecektir. Devam niteliğinde olan Sırlar Odası, sevenleri için fantastiği ve macerayı tüm hızıyla sürdürmeye devam ediyor.

    IMDB: 7.4Harry Potter and The Prisoner Of Azkaban – Harry Potter ve AzkabanTuzağı (2004)

    Serinin üçüncü filmi olan Azkaban Tuzağı, 31 Ağustos 2004 yılında gösterime girerek, Harry Potter takipçilerinin uzunca süren hasretlerine bir son vermiştir. Filmde, önceki filmlere oranla duygular daha ağırlıklı olup, kötü tarafın daha da belirginleştiği gözlenmektedir. Ayrıca serinin bu filminde yönetmen koltuğunda Alfonso Cuaron oturmaktadır. Harry, Sirius Black’in Azkaban’dan kaçtığını ve kendisini öldürmek istediğini öğrenir. Ayrıca Hogwarts’a yolculukları sırasında Harry ve arkadaşları ilk kez ruh emiciler ile karşılaşırlar. Öğrenciler, okula geldiklerinde ruh emicilerin okulu Sirius Black’ten koruduğunu öğrenirler. Ancak gerçek böyle değildir. Sirius Black, Harry Potter’ın vaftiz babası ve babasının da en iyi arkadaşıdır. Aynı zamanda da Potter’ların sır tutucusudur. Harry Potter ilk başlarda anne ve babasının ölümünden Sirius Black’i sorumlu tutsa da gerçeklerin böyle olmadığını kısa zamanda öğrenecek ve Sirius Black’in kaçmasına yardım edecektir. Ayrıca filmdeki bazı gizemler serinin diğer filmlerinde açığa çıkacaktır. Bu yönüyle de merakları tavanda tutan serinin üçüncü filmi, izleyiciden tam not almayı başarabilmiştir.

    IMDB: 7.8Harry Potter and The Goblet Of Fire – Harry Potter ve Ateş Kadehi (2005)

    J.K.Rowling tarafından yazılan fantastik roman serisinin, sinemaya uyarlanan dördüncü filmidir. Filminin yönetmenliğini Mike Newell üstlenmiştir. Film direkt aksiyon sahneleri ile başlayarak seyirciyi mest ediyor diye gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Ölüm yiyenlerin Muggle’ları katlettiği bir gecenin ardından Harry Potter Hogwarts’a geri döner. Bu sefer de onu başka bir olay beklemektedir. 19.yy’dan beri düzenlenen Üçbüyücü turnuvasına bu sene Hogwarts ev sahipliği yapacaktır. Yarışmacılarını, ateş kadehi denilen bir nesnenin belirlediği turnuva da Harry’nin de isminin esrarengiz bir şekilde çıkmasıyla, Harry 4. İsim olarak turnuvaya katılmak zorunda kalır. Böylelikle Hogwarts’ı 2 kişi temsil edecektir. 3 görevden oluşan turnuvanın 2’sini başarıyla tamamlayan Harry ve Cedric son etapta kupayı beraber almak niyetiyle aynı anda kupaya dokunmalarıyla tuzağa düşerler ve Voldemort’un olduğu mezarlığa ışınlanırlar. Bu o mezarlıkta Cedric’in ölmesine sebep olur. Cisim halindeki Voldemort ile ilk düellosunu yapan Harry Potter, düello esnasında anne ve babasının hayallerini görür. Anne ve babası tekrardan kupayı işaret etmektedirler. Harry Potter, Cedric’in de cesetini alarak kupaya tekrardan dokunur ve Quidditch sahasına geri döner. Yüksek gerilimi ile izleyicisinden tam not alan Ateş Kadehi, devam filmi olan Zümrüdüanka Yoldaşlığı’nın da güzelliğini bizlere işaret etmektedir.

    IMDB: 7.6Harry Potter and The Order Of The Phoenix – Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı (2007)

    Harry Potter serisinin aynı adlı kitabından uyarlanan Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı serinin beşinci filmidir. 11 Mayıs 2007’de Birleşik Krallık’ta gösterime girmiştir. Filmin çekimi, montajı gibi işlemler Ağustos 2006’da başlamış ve 2006 yılının Ekim ayının başlarında tamamlanmıştır. J.K.Rowling şahsi internet sitesinde 19 Ekim 2006 tarihinde yaptığı bir açıklamada filmin kendisine gönderilen özetini izlediğini ve bunu çok etkileyici bulduğunu, aynı zamanda da bu filmin serinin en iyisi olduğunu söylemiştir. Serinin bu filmi, sona yaklaşması açısından daha kilit bir pozisyona sahiptir. Aynı zamanda bu filmde saflar belirginleşmeye başlamıştır. Bu sefer filmin yönetmenliğini David Yates üstlenmiştir. Sihir Bakanlığı tarafından duruşmaya çağırılan Harry Potter bu sefer de Hogwarts’tan atılma tehlikesi ile yüzyüzedir. Dumbledore’un emriyle apar topar alınarak Sirius Black’in evine getirilen Harry, buranın Zümrüdüanka Yoldaşlığı’nın eski, gizli karargahı olduğunu öğrenir. Aynı zamanda anne ve babasının da Zümrüdüanka Yoldaşlığı’nın ilk üyelerinden olduğunu öğrenir. Harry Hogwarts’a döndüğünde Ron ve Hermione’nin de teşviğiyle bazı öğrencilere karanlık sanatlara karşı savunma dersleri vermeye başlar. Kendilerine de “Dumbledore’un Ordusu” ismini takarlar. Harry bir kabus görerek Voldemort tarafından bir kez daha tuzağa çekilir. Bunun olabileceğini tahmin etse de Sirius’un hayatını riske atamayacak ve arkadaşları ile birlikte Sirius’u kurtarmaya gidecektir. Ancak zamanında yetişmesine rağmen Sirius, kuzeni Bellatrix tarafından kara büyü ile öldürülür. Voldemort bir kez daha Harry’nin karşısına çıkarak ona ölümcül lanetler göndermeyi dener. Dumbledore sayesinde kurtulan Harry, Bellatrix’i yakalayamamıştır ancak, Sihir Bakanlığı Voldemort’un döndüğüne ikna olmuş ve Harry Potter ve Dumbledore’un isimleri temize çıkmıştır.

    IMDB: 7.5Harry Potter and The Half-Blood Prince – Harry Potter ve Melez Prens (2008)

    Serinin uyarlanan altıncı filmidir. Filmin Yönetmenliğini, Zümdürüanka Yoldaşlığı filminde olduğu gibi David Yates üstlenmiştir. Filmin çekimlerine 2007 yılında başlanmış, 2008 tarihi ile de tamamlanmıştır. Film 15 Temmuz 2009’da ABD ve Türkiye hariç birçok ülkede gösterime girmiştir. Serinin bu filminde Harry Potter ve Dumbledore, Voldemort’u öldürmek için hortkuluk arayışına girerler. Filmde Dumbledore öleceğini biliyordur. Harry’e son yardımlarını yapar ve Snape tarafından kara büyü ile öldürülür. Filmde bahsi geçen Melez Prens, Snape’tir. Filmde açığa kavuşmamış sırlar devam niteliğinde olacak Ölüm Yadigarları filminde açığa çıkacaktır.

    IMDB: 7.5Harry Potter and The Deathly Hallows – Harry Potter ve Ölüm Yadigarları (2010-2011)

    Harry Potter serisinin son filmidir. Final filmi 2 part halinde çekilmiştir. Filmin ilk bölümü 17 Kasım 2010 tarihinde gösterime girerken, ikinci bölümü ise 12 Haziran 2011 tarihinde seyircisiyle buluşmuştur. Filmin yönetmenliğini son iki filmde olduğu gibi David Yates üstlenmiştir. Genel olarak her iki bölüm de belli bir tema içerisinde işlenir. Karanlık Lord Voldemort iyice güç kazanmaya başlamıştır, Voldemort’un gücünün zayıflayabilmesi için Harry ve arkadaşları hortkulukları bulup, yok etmek zorundadırlar. Bu sebeple Harry Potter ve arkadaşları Hogwarts’a dönmezler. Bir yandan hortkulukları bulmaya çalışırken diğer yandan da Voldemort ve ölüm yiyenlerden saklanmaya çalışırlar. Filmin 2. bölümüne dair şöyle bir şey söyleyebiliriz ki tam anlamıyla duyguların ve heyecanın dorukta olduğu bir final olmuştur.

    Voldemort ve yandaşları Hogwarts’ı kuşatırken Harry Potter ve Hogwarts direnişçileri de bu savaşa katılırlar. Her iki taraftan da kayıplar verilir. Harry Potter ve Voldemort’un çarpışmasında Voldemort aslında Harry’e ait olan Mürver Asa ile Avada Kedavra lanetini Harry’e göndermeye çalışır. Ancak asa sahibine karşı kullanılmadığı için lanet geri teper ve Voldemort aslında kendi sonunu hazırlamış olur. Ayrıca son bölümde Harry kendisi ve geçmişi ile ilgili de birçok gerçeği öğrenmiş olur. Ancak seyircileri belki de en çok şaşırtan son Snape’nin aslında iyi bir büyücü olduğu ve tüm seri boyunca öyle gözükmese de aslında Harry Potter’ı koruduğu gerçeği olmuştur. Film mutlu son ile biter. Harry Potter ve Ginny Weasley evlenmiş üç çocukları olmuştur. (Albus Severus, James Sirius, Lily Luna) Ron ve Hermione de evlenmiş, Hugo ve Rose adında iki çocukları olmuştur. 6 film ve 2 part halindeki final bölümüyle macerayı ve fantastiği inanılmaz bir şekilde yansıtan, efsanevi bir film serisi olarak akıllara ve tarihe adını kazımıştır.

    IMDB:
    Part I: 7.7

    Part II: 8.1Bu da var: İzlemeye Doyamayacağınız Dünyaca Ünlü Marvel Filmleri

    İzlemeye Doyamayacağınız Dünyaca Ünlü Marvel Filmleri içeriğine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler