Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    İzlemediğinizde Çok Şey Kaybedeceğiniz En İyi 10 Fantastik Film!

    Fantastik film dünyasına bambaşka bir boyut getiren, mutlaka izlemeniz gereken fantastik filmler listesinin en başında gelen 10 filmi sizlere sunduk. Bu filmleri hala izlemediyseniz çok şey kaybetmişsiniz demektir. Bu yüzden filmin konularına göz atıp hemen izlemenizi tavsiye ederiz.

    The Wizard Of Oz – Oz Büyücüsü (1939)

    Film 1939 Amerikan yapımı fantastik müzikal türünde bir filmdir. Film, L. Frank Baum’un aynı adlı romanından sinemaya uyarlanmıştır. Filmin yönetmen koltuğunda Victor Fleming vardır. Film, En İyi Film Ödülü’nü de içinde bulunduran birkaç dalda aday olduğu, Akademi Ödülleri’ni kazanmıştır. Ayrıca filmin Ayşecik ve Sihirli Cüceler Rüyalar Ülkesi’nde adıyla yerli bir versiyonu da çekilmiştir. Film, Dorothy Gale (Judy Garland) adında, teyzesi ve amcasıyla birlikte yaşayan bir kızın başına gelen inanılmaz olayları konu alır. Dorothy, bir gün evine dönerken şehre doğru yaklaşmakta olan fırtına ve hortumdan saklanmak amacıyla evin içinde bir sığınağa saklanır. Evin fırtına ile göğe doğru yükseldiğini farkeden Dorothy büyülü bir dünyaya yolculuk yapıyordur. Ev tekrardan yere indiğinde Doğu’nun lanetli cadısının üzerine düşmüş ve onu öldürmüştür. Batı’nın lanetli cadısı ise kardeşinin intikamını almak üzere Dorothy’nin peşine düşecektir. Sizi büyülü bir dünyaya davet eden ve günümüzde de versiyonlarının çekildiği Oz Büyücüsü’nü izlemediyseniz, izlemenizi öneririz.

    IMDB: 8.1Spiderman – Örümcek Adam (2002)

    Film, 2002, 2004 ve 2007 ABD yapımı, seri halde olan bir filmdir. Filmin yönetmenliğini Sam Raimi üstlenir. Filmin başrollerini, Tobey Maguire, Kristen Dunst ve Williem Dafoe paylaşmaktadır. Film, Peter Parker (Tobey Maguire) isimli bir gencin, DNA’sı değiştirilmiş bir örümcek tarafından ısırılmasıyla, kazandığı süper güçleri ve beraberinde gelişen olayları incelikle konu edinmiştir. Aksiyonun bitmediği filmin serileri, Örümcek Adam 2 ve Örümcek Adam 3 şeklinde devam etmektedir. Filmi izlemenizi tavsiye ederiz.

    IMDB:
    Örümcek Adam I: 7.3

    Örümcek Adam II: 7.3
    Örümcek Adam III: 6.2El Laberinto Del Fauno – Pan’ın Labirenti (2006)

    2006 İspanya yapımı bir filmdir. Film 11 Ekim 2006’da İspanya’da, 20 Ekim 2006’da Meksika’da, 24 Kasım 2006’da Birleşik Krallık’ta, 29 Aralık 2006 ise Birleşik Devletler’de vizyona girmiştir. Film 68 ödül almış ve 58 ödüle de aday gösterilmiştir. Ayrıca yılda 42.6 $ milyon kazanarak Guiness World Records 2008 kitabında kendine yer edinmiştir. Film, İspanya’nın politik anlamda karışık olduğu bir dönemde Ofelia (Ivana Baquero) adındaki küçük bir kız çocuğunun gerçeklerden uzaklaşmak için sığındığı hayal gücünü ustalıkla beyaz perdeye aktarmıştır. Ofelia’nın evi, ormanın içerisinde ve arka tarafında gizemli bir labirenti olan bir karakoldur. Yüzbaşı olan üvey babasının insanlara uyguladığı şiddete tanıklık eden Ofelia, gerçeklerden uzaklaşmak için kendini hayal gücüne bırakır. Labirentin içerisindeki Pan adındaki gerçeküstü yaratık, Ofelia’nın tüm hayatının değişmesine sebep olacaktır. Sizi büyülü bir dünyaya davet eden Pan’ın Labirenti filmini izlemediyseniz, muhakkak izlemenizi öneririz.

    IMDB: 8.3A.R.O.G (2008)

    Cem Yılmaz’ın yazıp yönettiği 2008 yapımı,bilim kurgu ve fantastik komedi filmidir. Film G.O.R.A’nın devamı niteliğindedir. Ayrıca Türk sinemasının şimdiye kadar çekilmiş en pahalı filmlerden biri olma özelliğini taşır. Film, Komutan Logar’ın (Cem Yılmaz) Arif’i (Cem Yılmaz) 1 milyon yıl geriye, taş devrine ışınlamasını konu edinir. Burada Arif kendince medeniyeti getirmeye çalışıp hamile karısı Ceku’ya (Özge Özberk) dönmeyi planlar. Bir dizi toplumsal zorluklarla karşılaşan Arif’in hikayesini, her zaman olduğu gibi çarpıcı ve komik bir şekilde anlatan Cem Yılmaz’ın sizi 1 milyon yıl geriye götüren bu filmini izlemenizi kesinlikle öneririz.

    IMDB: 7.9Avatar (2009)

    2009 ABD yapımı ütopik, bilimkurgu filmi. Filmin yönetmenliğini daha önce Titanik, Terminatör, Yaratık gibi filmlerinde yönetmenliğini yapmış James Cameron üstlenmiştir. Film 3D sinema tekniği ile çekilmiştir. Ayrıca film, başka bir James Cameron filmi olan Titanic’in sahip olduğu 2 milyar 185 milyon $ hasılatı geride bırakarak tüm zamanların gişe hasılatı rekorunu kırmıştır. Film 82. Akedemi Ödülleri ve 67. Altın Küre Ödülleri’nde pek çok ödüle aday gösterilip, ödül kazanmıştır.

    Filmin konusu ise 22. yüzyılda, Pandora adlı bir uyduda geçer. İnsanlar Pandora’nın havasını soluyamadıkları için, sinirsel bağlantı yoluyla avatar-insan karışımı melezler üretirler. Bu iş için gönüllü olan Deniz Piyadeleri mensubu Jake Sully (Sam Worthington) avatarlar ile etkileşim içinde olur ve daha sonra Na’Viler ve insanlar arasında olacak çatışmada Na’Vilerin yanında olacaktır. Film, izleyicilerine büyülü bir dünyanın kapılarını açıyor.

    IMDB: 7.9The Imaginarium Of Doctor Parnassus – Dr.Parnassus (2009)

    2009 ABD yapımı bir filmdir. Filmin yönetmenliğini ve yardımcı senaristliğini Terry Gilliam üstlenmiştir. Filmin başrollerinden Heath Ledger’in vefat etmesi üzerine çekimler tamamlanamamış, Terry Gilliam ise çekimleri bir süreliğine durdurma kararı almıştır. Heath Ledger’in oynadığı Tony rolünü, Johnny Depp, Jude Law ve Colin Farrell üstlenip filmin zamanında gösterime girmesine yardımcı olmuşlardır. Film 2010’da gösterime girmiştir. Ayrıca Heath Ledger yerine Tony rolünü canlandıran Johnny Depp, Jude Law ve Colin Farrell film için aldıkları ücreti Ledger’in kızı Mathilda’ya vermişlerdir. Filmin konusu ise oldukça ilgi çekici, şeytanla bir anlaşma yapan Dr. Parnassus gezgin bir tiyatro kumpanyasını idare etmektedir, sihirli bir ayna vasıtasıyla izleyicilerine gerçeğin ötesine gitme şansı sunmakta ve başkalarının hayal gücünü yönlendirebilmektedir. Bunun karşılığında ölümsüzlüğünü kazanan Dr. Parnassus şimdi kızı için bir kez daha şeytanla anlaşmaya girecektir. Sahneler büyüleyici bir şekilde resmedilip, hayal dünyasının sınırlarını zorlayan bu filmi izlemenizi tavsiye ederiz.

    IMDB: 6.9Alice in Wonderland – Alis Harikalar Diyarında (2010)

    2010 ABD yapımı fantastik-macera filmidir. Filmin yönetmenliğini fantastik film denilince akla gelen ilk isimlerden olan Tim Burton üstlenmiştir. Film İngiliz yazar Lewis Carroll’ın 1865 yılında yazdığı fantastik roman Alice in Wonderland’ın uyarlamasıdır. Film Lewis Carroll’ın devamı niteliğinde 1871 yılında yazdığı Through The Looking-Glass (Aynanın İçinden) adlı romanıyla da bağlantılı bir şekilde seyirciye aktarılmıştır. Ayrıca Alice Through The Looking Glass adındaki devam filminin 27 Mayıs 2016’da vizyona girmesi bekleniyor. Film En İyi Yapım Tasarımı ve En İyi Kostüm Tasarımı dallarında 83. Akademi Ödülleri’ni kazanmıştır. Film 19 yaşındaki Alice Kingsleigh’nin (Mia Wasikowska) mavi yelekli bir tavşanı takip edip, kazara bir tavşan deliğine düşerek büyülü bir dünyaya geçişini ve buradaki maceralarını, büyülü bir şekilde resmetmiştir.

    IMDB: 6.5Prince of Persia: The Sands of Time – Pers Prensi: Zamanın Kumları (2010)

    2010 ABD yapımı fantastik-macera filmidir. Filmin yönetmen koltuğunda Mike Newell oturmaktadır. Film 6.yy’da Pers ülkesinde yaşayan haylaz prens Destan (Jake Gyllenhaal) ile gizemli prenses Taminal’ın (Gemma Arterton) Tanrıların hediyesi olarak bilinen, zamanı tersine çevirebilen ve sahibini dünyanın hakimi yapan eski bir hançeri, karanlık güçlere karşı korumak için birlikte verdikleri mücadeleleri konu alır. Bu esnada birbirlerini tanıdıkça prens Destan ve prenses Taminal birbirlerine ilgi duymaya başlayacaklardır.

    IMDB: 6.6Midnight in Paris – Paris’te Gece Yarısı (2011)

    2011 ABD yapımı romantik-fantazi tarzında bir filmdir. Filmin yönetmen koltuğunda usta yönetmen Woody Allen oturmaktadır. Film, Paris’e nişanlısıyla birlikte tatile gelen Gil Pender (Owen Wilson) isimli bir yazarın başından geçen inanılmaz olayları konu alır. Gil, esrarengiz bir şekilde zamanda yolculuk etmeye başlayacak ve Pablo Picasso, Hamingway, Salvador Dali gibi dünyaca ünlü sanatçılarla tanışacaktır. Gil, sürekli olarak zamanda daha da geriye gidecek ve çok değerli bir şeyi farkedecektir. Kaldığımız yer bizim şimdiki zamanımıza dönüşür ve her zaman için bir önceki çağın altın çağ olduğunu düşünürüz. ”Zaman böyledir işte pek tatmin edici değildir”temasını, Paris’i yaşatarak anlatan Woody Allen’ın Paris’te Gece Yarısı filmini mutlaka izlemenizi tavsiye ederiz.

    IMDB: 9.5Maleficent – Malefiz (2014)

    Fantastik türde yapılmış, 2014 ABD yapımı bir filmdir. Filmin yönetmenliğini Robert Stromberg üstlenmiştir. Film klasik Uyuyan Güzel masalına bir de başka açıdan bakmayı ustalıkla sağlıyor. Aurora’yı 100 yıllık uykuya mahkum eden Maleficent (Angelina Jolie); güzel, saf ve temiz bir kalbe sahipken, aşık olup inandığı adamın ihanetine uğrayınca saf ve temiz kalbi kin ve öfkeyle taşa dönüşür. Film farklı vizyonuyla sizi büyülü bir dünyaya davet ediyor.

    IMDB: 7.1Bu da var: 6 Ocak 2016 20:20 Sizi Farklı Dünyalara Sürükleyecek En İyi Bilim Kurgu Filmleri

    Sizi Farklı Dünyalara Sürükleyecek En İyi Bilim Kurgu Filmleri içeriğine buraya tıkılayarak ulaşabilirsiniz.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler