Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    İşte Tembel Görünen İnsanların Başarılı Olabilmesinin 7 Nedeni!

    Kabul edelim, 'Üşenenin çocuğu olmaz' atasözümüzün geçerliliğini yitirdiği yıllardayız...

    1. Her şeye yaratıcı bir çözü bulabilirler.

    İnsanoğlunun sahip olup olabileceği en büyük keyif, tembellik. Tembellikle gerçek hayatı bir arada götürmenin mahareti de yaratıcı çözümlerde yatıyor...

    Üşengeç insanlar önlerine konan işleri organize etmekte, çok çalışkan insanların hayatta bulamayacakları yöntemlerle hızlı halletmekte çok iyilerdir. Çünkü bu sayede kendilerine tembellik edecek zaman dilimini yaratabilirler :) Herşeyi optimize ederler, angarya işleri azaltılar; yaratıcı çözümlerle sonuca yönelirler... Böylelikle işlerini hızla bitirir, vakit kaybetmeden tembelliğe otururlar. 2. Girişimcilikle araları iyidir.

    Hem çalışması sıkıcı olmayan, hem de hızla başarıya ulaşacak, iyi para getirecek iş modelleri düşünmek... Tam da durup durup düşüncelere dalan, miskin miskin etrafa bakan tembellere, onların beyinlerine göre! Değil mi? :)

    1. Ne zaman, nasıl dinleneceklerini iyi bilirler.

    Bilimsel araştırmalara göre her gün sabah erkenden uyanmak, özellikle 40'lı yaşlarda sağlık problemlerini beraberinde getiriyor... Bu bilgiyi aklımızda tutuyor, devam ediyoruz.

    Çok çalışan insanların çok yorulduğu ve neredeyse hiçbir şey düşünemeyecek duruma geldiği zaman dilimlerinde, tembel insanların kafaları pırıl pırıldır. Büyük şeyler düşünmeye, onları güzelce planlamaya hazırdırlar. 4. Kafaları rahattır.

    Hiçbir şeyi aceleye getirmezler, aynı anda 15 görevi yerine getirmeye çalışmazlar... Bu yüzden, böyle davranan aşırı çalışkan insanlar gibi ani panikler yaşamazlar, verilen en ağır göreve bile rahat kafayla yaklaşırlar.

    Endişeleri daha azdır, işlerini yaparken son derece sakindirler. Epey avantajlı. Epey.5. Amaçladıkları şeyleri iyi belirlerler.

    Tembel insanlar, amaçlarını başka insanların etkilemesine izin vermezler. Daha doğrusu; başka insanların ne düşündüklerini umursamazlar... Kasamazlar :)

    Bu durum da onlara son derece sağlam tutundukları, çok çok iyi planladıkları amaçlar sağlar. 6. Ne derseniz deyin, zeki insanlardır.

    Aşırı çalışkan insanların çoğunluğu oluşturduğu bir ofiste, ortamın tembeli olmak ve kovulmamak... Kulağa büyüleyici geliyor değil mi?

    Pek değil. Siz de hak verirsiniz ki; işleri yetiştiremiyor olsalardı, çoktan kovulmuşlardı. Kovulmamaların sebebi, ilk maddede de belirttiğimiz optimizasyon olayını son derece pratik şekilde gerçekleştirebilecek kadar zeki olmaları! 7. Üşengeçlikleri, teknolojik imkanları iyi kullanmalarını sağlar.

    Her şey, tembellik edecek daha fazla vakte sahip olma isteğine bağlanıyor...

    Tembel insanların teknolojiyle araları çok iyidir. Aşırı çalışkan insanların hayatlarında duymadıkları bilgisayar programları, telefon uygulamaları ve benzeri şeyler, tembel insanlar için hayat kurtarıcıdır. Bunlar sayesinde işlerini oldukça hızlı halledebilirler, işlerini daha hızlı halledebilmek için bunları öğrenirler.

    Teknolojinin yardımıyla hızlı ve düzgün yapılan işler, maaş hesaba yattığında da sağlıklı gülüşler... İşte tembel insanların başarılı olabilmesinin yedi sebebi!

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler