Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    İşte Dünyanın En İyi Ülkeleri

    Farklı kıtalardan 16.000'den fazla kişi ile yapılan anketlerle belirlenen 24 farklı kategoriden 60 ülkenin sıralandığı liste açıklandı.

    En iyi ülke Almanya

    Yapılan anket çalışmasının sonucunda listenin tepesinde Almanya yer aldı. Almanya'nın arkasından Kanada ikinci sırada geliyor, Kanada'yı Birleşik Krallık takip ediyor, dördüncü sırada Amerika Birleşik Devletleri yer alıyor ve beşinci sırada ise İsveç yer alıyor.

    En iyi ülkeler listesi U.S News & World Report ile Pennsylvania Üniversitesinin yaptığı bir anket çalışmasının sonucunda ortaya çıktı ve ilk olarak 20 Ocak'ta yapılan Davos Dünya Ekonomik Forumu'nda açıklandı.

    U.S News editörü Mortimer Zuckerman çalışmanın amacını şöyle özetliyor: "Bütün ülkelerdeki üniversiteler, hastaneler ve diğer ensitütüler üzerindeki çalışmaları bitirdiğimizde 'En iyi ülkeler' çalışmamız, ülke vatandaşları, iş adamları ve ülke hükümetleri için hızla değişen dünyayı anlamak konusunda bir kaynak olacak."

    Anketler nasıl yapıldı?

    Afrika, Kuzey ve Güney Amerika, Avrupa, Avusturalya, Afrika ve Asya kıtalarından, 36 farklı ülke vatandaşları arasından seçilen toplam 16.248 kişi arasında yapılan ankette 24 farklı kategori yer alıyordu. Bu insanlardan 8.000'i iyi eğitim almış, orta sınıf mensubu insanlar arasından 4.500'ü ise iş dünyasının önde gelen isimleri arasından seçildi.

    Ankete katılan insanlara, rastgele ülkeler ile ilgili rastgele 65 içerik arasından o ülkeyle ilgili akıllarına hangi niteliğin geldiği soruldu ve seçim yapması istendi. Bu niteliklerin her biri 9 ana kategori içerisinde listelendi ve puanlandı. Bu ana kategoriler; kaliteli yaşam, girişimcilik, macera, vatandaşlık, kültürel etki, iş dünyasına açıklık, kökenler, göç alma ve güç olarak belirlendi.

    Amerika Birleşik Devletleri güç ve etki kategorisinde birinci olurken, İsveç ise vatandaşlık ve çocuk yetiştirebilme konularında birinci seçildi. Brezilya macera konusunda, Fransa kültürel etki konusunda, Luxembourg iş dünyasına açık olma konusunda ve Almanya ise girişimcilik konusunda birinci seçildi. Almanya, diğer kategorilerde de aldığı puanlarla "En iyi ülke" oldu. Listede Türkiye de var!

    Listeye biraz alt sıralardan girmiş olsak da hatta ilk 20 içerisinde yer almasak da 30. sıradan biz de girdik. Kanada'nın kaliteli yaşam, İtalya'nın birinci olduğu kültürel miras kategorisinde Türkiye ise 11. seçildi. Bu kategori aynı zamanda Türkiye'nin en yüksek puan aldığı kategori. En düşük puanı ise vatandaşlık konusunda almışız, bu kategoride 60 ülke arasında 44. sırada yer alıyoruz.

    Listenin tamamına ulaşmak, hangi ülke hangi kategoride daha iyi sonuçlar elde etmiş görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler