Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    IŞİD'den İspanya'ya Korkutan Tehdit "Topraklarımızı İstilacılardan Geri Alacağız"

    Terör örgütü IŞİD daha önceden Avrupa'da yeni eylemler yapabileceklerini duyurmuştu. İngiliz Daily Express Gazetesinde yer alan habere göre IŞİD'in hedefinde İspanya da var.

    Korkutan harita

    IŞİD daha önce halifeliğin sınırları olarak gösterdiği bu haritayı yayınlamıştı. Haritada Müslüman nüfusun ağırlıkta olduğu yerler dışında İspanya'nın üzerinde kurulduğu İberya yarımadasının da yer aldığı dikkat çekiyor. İberya yarımadasına 1492 yılına kadar 700 yıl boyunca Emevi Devleti hükmetmişti. IŞİD'in İspanya'ya olan özel ilgisi de buradan kaynaklanıyor.

    Daily Express'te yer alan habere göre IŞİD militanlarının en son yayınladığı propaganda videosunda bu haritada yer alan İspanya yavaşça kırmızıya dönüyor ve bu sırada bir militanın açıkça "Topraklarımızı istilacılardan geri alacağız" dediği duyulabiliyor.

    İspanyol hükümeti tetikte

    IŞİD'in yayınladığı propaganda videosu İspanya'da 3 kişinin IŞİD üyesi olabileceği şüphesiyle tutuklanmasından 2 ay sonra yayınlandı. Özellikle IŞİD'in geçtiğimiz yıl Tunus'ta tatil bölgesinde yaptığı kanlı eylemden sonra, birçok Avrupalı'nın tatil için tercih ettiği İspanya'da da benzer bir olayın yaşanmasından korkuluyor.

    İspanya İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz, 2004'te İspanya'da yine cihatçı teröristler tarafından yapılan ve 191 kişinin öldüğü tren bombalamalarından sonra en büyük terör eylemlerinden biriyle karşı karşıya olabileceklerini iletti. Fernandez Diaz "11 Mart 2004'te yaşanan olaylardan sonra güvenlik seviyesini maksimuma çıkarttık" açıklamasını yaptı.

    2004'te neler olmuştu?

    11 Mart 2004 günü İspanya tarihin en kanlı terör olaylarından biri ile sarsılmıştı. Olayın yaşandığı gün sabah saatlerinde Madrid'in banliyö trenlerine yerleştirilen ve hemen hemen aynı saatlerde patlayan bombalar nedeniyle 191 kişi hayatını kaybetmişti. Olaydan hemen sonra dönemin İspanya Başbakanı Aznar, katliamı ayrılıkçı Bask örgütü ETA'nın yapmış olabileceğini söylemişti ancak ETA eylemi kabul etmemişti.

    Akşama doğru, Ebu Hafız El Mesri Tugayları isimli, El Kaide bağlantılı bir örgüt, Londra’da yayın yapan El-Kuds El-Arabi isimli bir gazeteye e-mail göndererek saldırının sorumluluğunu üstlenmiş ve saldırının sebebi olarak İspanya’nın Irak’ta ABD ile yaptığı ittifakı göstermişti.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler