Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Irkçılıkta Zirveye Oynamış Otel Müdürü Jimmy Brock'un Havuza Asit Dökme Olayı

    Haziran 1964'de bir beyaz yaptığı ırkçılık nedeniyle insanlık adına utanç kaynağı olmayı başardı. Olayın merkezinde özgürlükçü Martin Luther King varken başrollerinde otel müdürü Jimmy Brock, birkaç siyahi ABD vatandaşı ve hahamlar bulunuyordu.

    Olayların başlangıcı Martin Luther King Jr. tutuklanıyor

    (Fotoğraf başka bir tutuklamaya ait)
    Siyahi hakları savunucusu ve ırkçılara karşı düşünce savaşı veren harekat önderi Martin Luther King, 11 Haziran 1964' sadece beyazların girdiği Monson Motor Lodge oteline girer ve uyarılara rağmen otelden çıkmaz. Bu olayların ışığında haneye tecavüzden polis tarafından tutuklanır... Birkaç gün gözetimde kalan Martin Luther King, Monson Motor Lodge otelinin yakasını bırakacak gibi değildi.

    Video için tıklayınMonson Motor Lodge protestosu başlıyor

    O yıllarda ırkçılık sertti ancak bundan şikayetçi olan beyazlar da vardı. Martin Luther King'in tutuklanmasını protesto etmek için hazırlanan beyaz ve siyahiler bir grup olarak toplandı. Beyazlar tarafından otele yerleştirilen siyahiler 18 Haziran 1964'te öğlen vakitlerinde havuza inerek yüzmeye başladı. Bu durumu gören otel müdürü Jimmy Brock kendinden geçti ve bir hışımla içeriden klorhidrik asit (tuz ruhu) alarak havuz başına geldi. Havuzun içinde siyahlar ve hahamlar bulunuyordu. 'Havuzu temizliyorum' diye bağıran Jimmy Brock insanların yüzdüğü bir havuza gözünü kırpmadan asit döktü. Protestocular o kadar asidin hiçbir zarar vermeyeceğini göstermek için havuz suyunu bile içti. Jimmy Brock daha fazla çileden çıkıp polislere haber verdi.

    Polisler olay yerinde

    Polisler olay yerine geldiğinde ilk olarak hahamlara müdahele etti. Hahamların da havuzda olması medyanın ilgisini çekti ve bir anlamda Martin Luther'in istediği protesto gerçekleşti. Polis hahamlara müdahele ederken pek başarılı olamadı ve çözümü suya atlamakta buldu. Polis havuzdan çıkmayan protestocuların üzerine atlıyor

    Protestocular pes ediyor

    Protestocular tutuklanıyor

    Protestocuların çoğu haneye tecavüz ve ahlak dışı hareket sergilemekten dolayı tutuklanıyor. Görselde tutuklanan protestoculardan birini görüyorsunuz. Olayı protesto edenler

    Otel müdürü olayı protesto eden siyahilerin içeriye girmemesi için kapıları kilitledi ve odasına geçerek polislerin yeniden gelmesini bekledi. Otelin kapısında, elinde bir kitapla bekleyen din adamı Lavert Taylor’un önderliğinde toplanan 30 gösterici daha sonra polisler tarafından tutuklandı.

    Martin Luther King ise otele yaklaşamadığı için olanları uzaktan izledi


    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler