Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    İran (Persian) Kedilerinin 10 Özelliği

    Bu güzel, gizemli ve tarz sahibi hayvanlardan İran kedisi türünün özelliklerini keşfedelim.

    Tüm evcil hayvanları seviyor da olsak söz konusu kediler olunca kalbimizde yerleri ayrı. Bu güzel, gizemli ve tarz sahibi hayvanlardan İran kedilerinin özelliklerini keşfedelim.

    1. İran kedileri eski bir kedi cinsi.

    İran Kedisi ilk olarak 1871 yılında kayıt altına alınmış olsalar da, 1500'li yıllardan beri Avrupa'da olduklarını gösteren kayıtlar mevcut. İran kedilerinin kökeninin Pers uygarlığındaki dağlık bölgelere dayandığı tahmin ediliyor. İran kedisi doğuştan uzun tüylere sahip. Basık burun yapısı, insanlar tarafından yapılan seçici çiftleştirerek üretme sonucu meydana gelen bir özellik.

    1. İki tip İran kedisi var.

    İran kedileri ya Show türü ya da Geleneksel türde. Show türü İran kedisi; düz burun, küçük kulaklar ve büyük kahverengi gözler gibi özelliklere sahip. Vücudu geniş, kısa ve kuyrukları kuş tüyünü andırıyor. Geleneksel İran kedilerinin ise burunları normal uzunlukta, Show türü İran kedisi gibi basık burunlu değil. Her iki tür de uzun ve göz alıcı tüylere sahip. 3. İran kedileri en popüler safkan kedi türü.

    İran kedileri dünya üzerindeki büyük saltanatlarını 30 yıl önce kurdular. Kedi Hayranları Derneği, bu kedi türünün yıllardır olduğu üzere geçen yılın da en popüler türü olduğunu açıkladı.

    1. Bakımları zahmetli.

    İpeksi ve parlak kürkleri İran kedilerinin en ayırt edici özelliği. Ancak bu harika kürkün bir bedeli var. Bu tüylerin karışıp yumaklaşmasını önlemek için her gün taramak gerekiyor. Bu yüzden bu kedilerden edinecekseniz buna zaman ayırmaya hazır olun. Birçok kedi sahibi, kedinin bakımını daha kolay hale getirmek için kedilerinin tüylerini kırptırıyorlar.

    1. Birçok farklı renkte mevcutlar.

    İran kedilerinin aralarında bej, gri, mavi, siyah, gümüş renkleri de olmak üzere 80 farklı kürk rengi bulunmakta.

    1. Meşhur İngiliz Kraliçesi Victoria'nın iki adet mavi İran kedisi vardı.

    Birleşik Krallık'ın bu ünlü kraliçesi de iki mavi İran kedisi sahibiydi. Kraliçe Victoria kedilerine çok düşkündü ve kedilere sahip olması, o dönemde Büyük Britanya'da bu kedilerin popüleritesinin artmasına neden oldu. 7. Tam bir kucak kedisi.

    İran kedilerinin bu kadar popüler olmalarının bir nedeni de, yumuşak başlı ve tatlı mizaçlı olmaları. Bu sessiz kediler kucağa alınmaktan hoşlanırlar. Huzurlu ve sakin karakterleriyle uyumlu olacak sakin ve güvenli ortamları tercih ederler, ama ilgi gördükleri sürece gürültülü bir ev ortamına da uyum sağlayabilirler.

    1. Maceracı bir tür değiller.

    Eğer bir İran kediniz varsa onu raflara tırmanırken ve mobilyalarınızın tepesinden atlarken görmezsiniz. Bu kediler, ev eşyalarınıza zararı olmayan sessiz ve sakin türlerdir. Devamlı ilgiye ihtiyaç duymazlar ve siz evde yokken bir sandalyeye kıvrılıp kestirirler. Perdeler, tezgahlar ve koltuklar İran kedileriyle güven altındadır.

    1. İran kedileri ile çocuklar bir arada yapamazlar.

    Eğer evinizde çocuk varsa, İran kedisi edinme düşüncenizi tekrar gözden geçirin. Bu yumuşak huylu kedi türü, çocuklu evlerin çoğunda bulunan yüksek seslere ve devamlı rahatsız edilmeye gelemezler. Ayrıca küçük çocuklar bazen bilmeden İran kedilerine zarar verebilir. Ama eğer çocuk bu kedinin ihtiyaçları konusunda bilinçli ve duyarlıysa o zaman sorunsuz şekilde anlaşabilirler.

    1. Tüylü bir cansız eşya gibidirler.

    İran kedileri uzun süreler hareketsiz şekilde durmalarıyla bilinir. Oldukça tembel kedilerdir ve aynı noktada saatlerce hareket etmeden durabilirler. İran kedilerinin favori aktiviteleri hiçbir şey yapmadan durmak olsa da, insanlarla etkileşimi ve oyun oynamayı severler. Sadece diğer kedi türlerine göre daha az meraklıdırlar.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler