Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    İnternetin Çıktısını Almak İçin Ne Kadar Kâğıt Gerekir?

    Yazıyı okumadan önce kabaca bir tahminde bulunun. Gerçeğe ne kadar yaklaştınız?

    İnternet bir çevresel dâhilik başarısı. Televizyondaki saçma programların sonlarını tartışırken, akrabalarımıza hayatımızdaki önemli gelişmeleri yazarken ve e-posta, Twitter ve bloglar aracılığıyla günlük kişisel hatıralarla ilgili mesajlar gönderirken, sayfalarca yazı yazıyor ve bu yazdıklarımızı gönderiyoruz. Aksi halde, WorldWideWeb’de tutulan onca içeriğin çıktısının alınması, tomarla yüksek kaliteli ağaç hamurunun ziyan edilmesi anlamına gelirdi. Peki, ama tam olarak tasarruf ettiğimiz kâğıt miktarı nedir? İnternet, çok büyük bir kitap olarak basılsaydı kaç sayfa olurdu?

    İngiltere’deki Leicester Üniversitesi öğrencilerinden George Harwood ve Evangeline Walker, her internet sayfasının 15 ila 30 sayfa tutacağını varsayarak bütün internetin 68,1–136 milyar A4 kâğıda basılacağını tahmin etti. Araştırmaları, bir öğrenci çalışması olan Journal of Interdisciplinary Science Topics‘te yayımlandı.

    Harwood ve Walker bu tahmini, internetteki bütün sayfaların sayısına dayanarak yaptılar (araştırmalarını yürüttükleri Şubat 2015 itibariyle bir sitede yer alan 4,54 milyar sayfa bilgisine istinaden). Ancak bu tahmin, arama motorları tarafından kapsama alınmayan ve araştırılabilir internet âleminden çok daha büyük olan Deep Web’in tamamını kapsamıyor.

    Peki, bu kadar çıktı almak isteseydik ne kadar ağaç gerekirdi? Araştırılabilir ağdaki her bir sayfanın 15 sayfaya basılabileceğini varsayalım. Her bir ağaçtan 17 tomar kâğıt elde edilebiliyor, bu da 8 milyon ağaçtan biraz daha fazlasının gerekeceği anlamına geliyor (veya Amazon yağmur ormanlarının 44 mil karesi). Amazonlar'ın sadece %0,002’sini tarayıp kâğıt tomarları haline getirerek bütün Google’ı elinizde tutabilirdiniz! Bütün o kedi videolarının çıktısını alıp ciltleme zamanı.

    En Çok Aranan Haberler