Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    İnterneti Karıştıran GamerGate Film Oluyor, Scarlett Johansson Başrolü İstiyor!

    Son bir yılın büyük fenomeni GamerGate'e Hollywood da kanca attı en sonunda.

    GamerGate meselesiyle ilgili bizim duruşumuz belli. Daha önce de konuyla ilgili zaten görüşlerimizi aktarmıştık. Biz GamerGate’in ve pratiklerinin, baya ayıplanası ve iğrenç bir hareketler bütünü olduğu kanaatindeyiz. Yanlış olmasın, video oyununun kendine basın diyen mecraları hakkında çok da iyi şeyler düşünüyor değiliz; bunları da zaten pek çok kez yazdık ve belirttik. Yalnız bunların hiçbiri, insanların şahsi bilgilerini internete açmayı, tecavüz tehditleri sallamayı, yakınlarını rahatsız etmeyi, evlerinde yatmaktan korkar duruma getirmeyi meşru kılmıyor.

    Bu meselenin –belki bilmiyorsunuzdur, ben de sıklıkla unutuyorum– merkezinde iki kadın var aslında. Bunlardan biri, Anita Sarkeesian. Kendisi Feminist Frequency adlı bir YouTube kanalı işletiyor. Genellikle derdi de, oyunlarda saptadığı misojenist ve cinsiyetçi yaklaşımları derlemek. Ötekisi ise Zoe Quinn. O bir oyun geliştiricisi, onun meseleye girişi ise çok daha alçakça oldu. Quinn’in belli ki yaralanmış ve gocunmuş bir eski erkek arkadaşı, kimsenin haddi olmayan bilgileri internette uzun uzadıya bir metin olarak paylaşarak, Quinn’i kendisini –iyi eleştiriler karşılığı- video oyun yazarlarıyla aldatmakla itham etti.

    Bomba orada patladı, GamerGate burada tespit ettiği “etik yoksunluğunu” kendine misyon belleyip, milletin ev adreslerini sağda solda paylaşmaya ve tecavüz tehditleriyle yola çıkmaya karar verdi. O Quinn, gelecek sene yayınlanacak bir kitabın başında şimdi. Kitabın ismi Crash Override: How to Save the Internet from Itself. Haliyle, mesele bu kadar sıcak ve çalkantılı olunca, Hollywood da doğal olarak peşine düştü. Deadline’ın haberine göre, eski Sony Pictures yöneticisi, şimdilerde de kendi stüdyosunu götüren Amy Pascal, bu kitabın film haklarını aldı ve bir senaryo geliştirmek üzere çalışmalara başlama direktifi verdi.

    Yine Deadline’ın haberine göre, projeyle pek çok büyük kalibre isim ilgileniyor. Araya ilgi çeksin, manşet olsun diye mi attılar bilmiyorum –zira çok da ciddi bir durumdaymış gibi lanse edilmiyor ama- Scarlett Johansson’un da bu isimlerden biri olduğu söylenmekte. Johansson Quinn’i mi oynar, başka bir rolde mi gözü vardır, diğer aktrisler kimlerdir elbette bilmiyoruz. Ortada daha kitap da olmadığından –Eylül 2016’da çıkacak­- rolleri dahi bilemiyoruz. Yalnız yine de, ilgi çekici bir mesele olduğundan merakla takip edeceğiz. Siz ne diyorsunuz?

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler