Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    İnsanlık Tarihinin En Önemli Kılıçları

    Tarihe yön veren ünlü insanların bir o kadar ünlü kılıçları

    Baekje Hanedanı'nın Yedi Başlı Kılıcı

    1. yüzyılda Güney Kore'de bir krallık olan Baekje Hanedanın 372'de Doğu Jin'e haraç olarak verdiği kılıçtır. Bu kılıcın yüksekliği yaklaşık 74 cm olup sadece törenler için kullanılabiliyordu.

    Kılıcın üzerinde bazı kaynaklara göre önemli bilgiler ve tartışmalar yer alıyordu. Şu sıralar bu kılıç Japonya'da bir müzede halka kapalı şekilde saklanıyor. Hazreti Ali'nin Kılıcı; Zülfikar

    (Görsel temsİlidir ve Zülfikar üst taraftakidir.)

    Hazreti Muhammed'in koruyucusu, damadı, amcasının oğlu ve 4 halifeden biri olarak bilinen Hazreti Ali'nin kılıcı olan Zülfikar'ın kendisine Hz. Muhammed tarafından Uhud Savaşı'ndan sonra verildiği söylenir. Hz. Ali'nin daha sonra bu kılıçla katıldığı savaşlarda büyük mucizelerin olduğu ve söylentilere göre kendi öldükten sonra kılıcın Necef'de denize atılmasını vasiyet etmiş.

    Kılıç şekil olarak eğik ve ucu çatal şeklinde çift başlıdır.

    Şarlman'ın kılıcı "Joyeuse" (Keyifli)

    Charlemagne yani Şarlman olarak bilinen Frankların kralı 800'de Roma İmparatorluğuna kadar yükselmiş tarihi bir kişilik. Birçok savaşa katıldığı ve birçok insanın canını alan kılıç oldukça önemli sayılıyor.

    Kılıçtan iki kopya var. Biri Fransa'da diğeri Viyana'da sergileniyor. Ancak iki müzede kılıcın orjinallerinin kendilerinide olduğunu söylüyor. Kılıç Ustası El Cid'in 'Tizona' kılıcı

    Bir Orta Çağ krallığı olan Kastilya'da doğan El Cid başarılı asker ve diplomat olarak dikkat çekiyor. O dönemKral Alfonso adına savaşan El Cid Mağriblere karşı birçok savaşa katıldı. Tam bir kılıç ustası olan askerimiz birçok kılıç kullansa da bunlardan en önemlisi Tizona oldu.

    103 cm uzunluğunda ve 1.1 kg ağırlığında olan kılıç bugün İspanya'da sergileniyor. Merhamet Kılıcı

    İngiltere'nin son Anglo Sakson kralına ait olduğu düşünülen bu ucu kırık kılıç, 'Curtuna' ismiyle de biliniyor. İngiliz tarihi mirasılarından olduğundan Curtuna bugün Britanya Krallığının en önemli parçalarından birisi. Günümüze kadar yapılan taç giyme törenlerinde kullanılan 5 önemli kılıçtan olduğundan bir hayli önemli gösteriliyor.

    Söylentilere göre kılıcın ucunun kırık olmasının sebebi; haksız bir ölüme meleklerin engel olması ve kılıcın ucunu kırmasıymış. Honjo Masamune

    1288 ve 1328 yılları arasında yaşadığı düşünülen ünlü kılıç ustası Honjo Masamune bir başka deyişle tam bir metalürji uzmanı.

    Honjo Masamune kendi adında birçok kılıç yaptı. Ancak bunların çoğu tarih boyunca kayıplara karıştı. Özellikle Shogunlukta büyük bir yere sahip olan Honjo Masamune kılıçlarından son kalanı 1939'da Japonya tarafından kültürel miras ilan edilip müzeye saklandı. Ancak II. Dünya Savaşı'ndan sonra soyulan müzeden kaçırılan kılıç kayıplara karışmış olsa da hala aranmakta. William Wallace'ın kılıcı

    Başrolünde Mel Gibson'un oynadığı Braveheart yani Cesur Yürek filminde William Wallace adındaki bir köylünün bağımsızlık hareketi adı altında yaptıklarına hepimiz aşinayız. Wallace'nin kılıcı sinema tarihinin en efsane kılıçlarından biri de sayılabilir. Fakat tam olarak kurgusal bir kılıç olmadığı için kendisine filmlerin unutulmaz kılıçları listemizde yer vermemiştik.

    Daha sonraları İskoç şövalye olarak anılan William Wallace İngiltere'ye kadar büyük bir bağımsızlık savaşı vermişti. Wallace'ın özelliği cephede bir asker gibi kılıcıyla savaşmasıydı. Bu kılıç bugün İskoçya'nın Stirling müzesinde sergileniyor.

    Napolyon'un 6.4 milyon dolarlık kılıcı

    Fransa ve dünya tarihinin ünlü komutanlarından olan Napolyon Bonapart'ın gösteriş ve para sevdasını herkes biliyor.

    Özellikle savaş aletlerini en pahalı maddelerden yaptırmaya özen gösteren Napolyon'un ateşli silahlar ve ağır silahlar koleksiyonu bulunuyordu. Bir silah ve bir kılıçla genelde savaşlara katılan Napolyonun altın kaplama kılıcı, günümüzde bir müzayede tam olarak 6.4 milyon dolara satıldı. José de San Martín'in Bağımsızlık Kılıcı

    Arjantinli bir komutan olan José de San Martín, Güney Amerika'nın İspanya'ya karşı direnişinde büyük rol oynamış ve Peru'ya bağımsızlığını kazandırmıştı.

    Yanından ayırmadığı ucu kıvrık kılıcıyla savaşlarda korku salan komutanın bu kılıcı seçmesinin en önemli sebebi manevra gücünün ve hızının daha iyi olmasıydı. Kısa zamanda tüm orduya bu kılıçtan dövdüren Martin, savaşın kazanılmasında büyük rol oynadı ve kılıcını ölene kadar yanından ayırmadı. Tomoyuki Yamashita'nın kılıcı

    II. Dünya Savaşı'nda Japon Ordusunun İngiliz kolonilerine karşı kazandığı Singapur ve Malay zaferlerinde orduya komuta eden ünlü askerlerden biriydi. Hatta Malay Kaplanı olarak anılan Yamashita yanından ustasının kendisine yapmış olduğu samuray kılıcını hiçbir zaman yanından ayırmadı.

    Daha sonra Singapur'da gerçekleştirdiği katliamların ardından savaş suçlusu ilan edildi ve 1945'de idam edilmeden önce kılıcını teslim etti.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler