Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Hz. Peygamber (s.a.v) Miraç Gecesi Cennet ve Cehennemde Neler Gördü?

    Hadislerden rivayet edilenlere göre Hz. Muhammed'in (s.a.v) Miraç sırasında gördükleri...

    Miraç Gecesinde Neler Oldu?

    Kuran'a ve Hadis kitaplarından rivayet edilenlere göre Hz. Peygamber (s.a.v) Burak isimli bir binekle önce Beytü'l Makdis'e vardı ve oradan göğe çıkarıldı. Her bir kademede peygamberlerden biriyle görüştü ve melekleri gördü. Ardından cennet ve cehennem gösterildi, Sidre-i Müntehâ'ya geçti, ve Allah'ın melekût âleminden bir çok şeyler gördü. Nihayet beş vakit namazın farz kılınması emri ile aynı gecede geri döndü.

    Cennet Nasıldı?

    Hz. Peygamber'in (s.a.v) şöyle anlattığı rivayet ediliyor. "Cennet ortasında bir ırmak gördüm. Arş'ın yukarısında akar. Bir yerden su, süt ve bal çıkar. Asla birbirine karışmaz. İçindeki taşlar cevahir, balçığı anber, otları za'feran idi. Etrafına gümüş bardaklar koymuşlar, sayıları gökteki yıldızlardan ziyade idi. Çevresinde kuşlar olup, boyunları deve boynu gibi idi.

    Irmağın kenarında çadırlar gördüm. Cümlesi inci ve yakuttan idi. O çadırlarda huriler gördüm. Yüzleri güneş gibi parlar idi. Derlerdi ki: "Biz sevinçli ve neş'eliyiz. Bize hiç üzüntü gelmez. Biz gençleriz, hiç yaşlanmayız. Biz iyi huyluyuz, hiç kızmayız. Biz hep böyleyiz, hiç ölmeyiz."
    Cehennem Nasıldı?

    Peygamber (s.a.v) in şöyle anlattığı rivayet ediliyor. Cebrail elimi tutup, Cehennem'in en büyük meleği Malik'e götürdü. Malik, Cehennem'in tabakalarını açtı. Yedi tabakanın hepsini gördüm. Yetim Malı Yiyenler

    Sonra baktım bir toplum gördüm ki, dudakları deve dudağı gibiydi. Onlara bir takım memurlar görevlendirilmişti, dudaklarını kesiyorlar ve ağızlarına ateşten bir taş koyuyorlar. Cibril; "Yetimlerin mallarını haksızlıkla yiyenlerdir" dedi.
    Dedikoducular ve Fitneciler

    Sonra baktım bir toplum vardı ki, derilerinden sırım kesiliyor ve ağızlarına tıkılıyor. Ve yediğiniz gibi yiyiniz deniliyor. Ve bu onlara en iğrenç bir şey oluyor. "Ey Cibril! Bunlar kimler?" dedim. "Bunlar o koğucular, fitnecilerdir dedi.
    Zinakarlar

    Sonra baktım bir toplum var ki, önlerine bir sofra kurulmuş, üzerinde benim gördüğüm etlerin en güzellerinden kebaplar var, etraflarında da leşler var. Onlar, o güzel etleri bırakıp bu leşlerden yemeğe başladılar. Cebrail; "Bunlar zinakarlar" dedi. "Allah'ın helal kıldığını bırakırlar da haram kıldığını yerler."
    Namaz Gönderiliyor

    Miraç'ın müslümanlar açısından önemli yanlarından birisi de Hz. Peygamber (s.a.v) aracılığıyla insanlara 5 vakit namazın gönderilmiş olmasıdır.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler