Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Nasıl flört edilir? Karşınızdaki kişiyi etkilemek için kullanabileceğiniz flört tüyoları

    Yalnız yaşamak hiç kimseye göre değildir. Bu nedenle kadınlar ve erkekler kendilerine en uygun kişiyi bulmak için birbiriyle tanışırlar. Flört, ikili ilişkilerin en canım cicim dönemidir. Flört döneminde aslında taraflar birbirlerini tanımaya çalışırlar. Peki sağlıklı bir flört nasıl kurulur? İşte modern dünyanın dinamiklerine uygun ve Yeşilçam filmlerinin romantizmini içinde barındıran flört taktikleri...

    Modern dünyanın içinde flört hayatın ana damarlarından bir tanesidir. Kişiler yeni bir ilişkiye başlamadan önce birlikte olmaya karar verebilmek için birkaç kez buluşurlar. Tanışma evresi olarak ifade edilen dönem aslında flörttür. Bu ikili ilişkilerde bir çeşit oyundur. Bu aşamada kadınlar ve erkekler aslında birbirlerine kendilerini beğendirmeye çalışırlar. Çünkü ilişkiden öncesinde flörtte iki tarafında kartları açık değildir. Flörtte, kişilerin kendisini sözel olarak anlatması söz konusu dahi değildir. Bu dönemde bakışlar, tavırlar, giyim şekli kısacası sizi siz yapan her şey devreye girer. Aynı şekilde karşınızdaki kişiyi de büyük bir dikkatle incelersiniz. Tavırlarından sizin için uygun kişi olup olmadığını anlamaya çalışırsınız.

    Teknolojinin gelişmesiyle birlikte aslında hayat olağan akışından daha hızlı hale geldi. İlişkilerde büyük bir hızla başlarken daha çabuk bir şekilde tepetaklak olmaya başladı. Hatta aşkın masum halinden eser kalmazken duygular daha çabuk tüketilme noktasına evrildi. Bu noktada sizler muhallebecide buluşmak gibi bir flört tavsiyesi vermeyeceğiz. Ancak sağlıklı flörtün aşamalarından söz edeceğiz. Hazırsanız flörtün ne olduğunu öğrenerek başlayım.

    FLÖRT NEDİR?

    Flört kelimesinin TDK’ya göre birden fazla anlamı bulunuyor. “Kadın ile erkek arasındaki duygusal ilişki” ve “Birbirlerine duygusal ilgi duyan kadın ve erkek.” tanımları gerçek anlamlarını barındırır. TDK’da yer alan “Siyasi bir parti, yabancı bir ülke gibi tam olarak bağlanmadan yaklaşma” tanımı ise içinde mecaz bir anlatım barındırır.

    Flört, iki tarafın birbirini beğendiğini anlatan psikolojik ve fiziksel bir süreçtir. Flört, uzun ilişkinin onaylanma evresidir. Biriyle flörtleşmek, insanları daha sabırlı, daha cömert, daha enerjik ve daha mutlu hale getirir. Aşktan farklı olarak sahiplenme hissinden ziyade daha büyük bir heyecan ve mecara duygusu yaratır. Flörtün temelinde büyük bir gizem ve belirsizlik vardır. ‘Acaba’ kelimesi her şartta flörte eşlik eder. Flörtün sonu olumlu ya da olumsuz olabilir ancak yaşattığı heyecanlı durum herkes için benzersiz bir deneyimdir.

    SAĞLIKLI BİR FLÖRT NASIL OLMALIDIR?

    Flört etmek temek olarak birisini duygusal ve cinsel açıdan arzu etmeye hazır olduğunuzu gösterir. Flörtü başlatmak ya da ilk adımı atmak çoğu kişi için oldukça zordur. Bu nedenle genel olarak kadınlar ilk adımı erkeklerden bekler. Ancak sağlıklı bir flörtte duygularını açığa vurmak ve hoşlandığın kişinin ilgisini çekmek arasında bir denge sağlamak önemlidir. Yüz yüze, mesajlaşarak ya da internet aracaılığıyla flört etmek mümkündür.

    KADINLAR İÇİN FLÖRT ETME TAKTİKLERİ

    Kadınlar flört ederken uzun ilişkiye daha meyilli olan taraftır. Bu nedenle flörtün büyüsüne kendilerini daha çabuk bir şekilde kaptırarak aslında bir sonraki adıma taşımak için daha hevesli olurlar. Ancak kadınların flörtten ilişkiye geçiş sürecinde adımların doğru atılması ilişkiyi kendiliğinden getirecektir.

    SAÇLAR FLÖRTÜN TEMELİDİR

    Erkekler onlara ilgi duyan kadınların istemsiz olarak saçlarıyla oynadıkların bilirler. Bu nedenle karşınızdaki kişiden hoşlandığınızda küçük parmak hareketleriyle saçlarınızla oynayabilirsiniz. Konuşurken abartıya kaçmadan saçlarınızı diğer yöne atarak hafif bir şekilde boynunuzu eğebilirsiniz. Bunu yaparken farkında değilmiş gibi hareket etmeye ve minik temaslarda bulunmaya özen gösterin.

    KAÇAMAK BAKIŞLAR ATIN

    Kaçamak bakışlar ve gözlerinizle gülümseyin. Bakışlar hiç şüphesiz flört için çok önemlidir. Ancak ona uzun uzun bakmak yerine kaçamak bakışlar atarak gizem yaratmak değerlidir. Yapılan araştırmalar, birinin dikkatini çekmek için ona üç kez bakıp sonrasında bakmamayı önerir. Uzun uzun bakışmak flört döneminde yapılan en önemli hatalardan biridir.

    GİZEM YARATIN

    Flört esnasında konuşacağınız konulara mutlaka dikkat edin. Karşınızdaki kişiyi tanımaya çalışırken bazı problemler ve hassas noktalar olabileceğine dikkat ederek derin sorular sormayın. Bu dönemde biraz daha yüzeysel ve derin olmayan sorulara yönelin.

    ERKEKLER İÇİN FLÖRT TAKTİKLERİ

    Genellikle flört döneminde en büyük rolün erkeklere düştüğü söylenir. İlk adımı erkeklerin açması gerektiği toplumsal bir tabudur. Aynı zamanda flörtün ilerleyişini de erkeklerin belirlediği düşünülür.

    HEMEN İLAN-I AŞK ETMEYİN

    Erkekler flört döneminde özellikle kadınlara iltifat etmeye özen gösterir. Beğendiğiniz bir kadınla flört aşamasınında iyi gittiğini düşünüyorsanız hemen onu sevdiğinizi ve aşık olduğunuz söylemeyin. Genellikle açılma ve ilişkiyi başlatma durumu erkeklerden beklenir ancak bunun zamanının iyi ayarlanması lazımdır.

    ONUN İLGİ ALANLARINA ÖZEN GÖSTER

    Flört sürecinde genelde kadınlar erkeklerin konuşacak konu bulamamasından yakınır. İletişim sürecinde erkeklerin hoşlandıkları kadınların ilgi alanlarına dikkat etmesi oldukça kıymetlidir.

    İLTİFAT DOZUNU AYARLAYIN

    Bir kadın beğenildiğini elbette ki karşısındaki kişinin hareketlerinden anlar. Ancak samimiyetsiz bir şekilde yapılan iltifatlar onu durumdan soğutur. Bu nedenle saçlarına, kıyafetine, makyajına tatlı tatlı iltifatlar ederek yüzünün gülmesini sağlayabilirsiniz. Bu durum kadınların kendisini daha özel ve değerli hissetmesini sağlar.

    SONUCA BAĞLAYIN

    İş görüşmelerindeki “Biz sizi sonra ararırız” sözündeki belirsizlik aslında flörtte de hakimdir. Bu nedenle erkeklerin mutlaka olumlu ya da olumsuz bir hissi oluştuğunda bu durumu karşısındaki kişiyle paylaşması gerekir.


    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler