Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Hep Zararları Konuşuluyor! Bilgisayar Oyunlarının Bilimsel Olarak Kanıtlanmış 5 Faydası

    Bilgisayar oyunlarının bireysel gelişimi tehlikeye atan bilimsel olarak kanıtlanmış tehlikeleri olsa da, bir o kadar da katkısı var.

    Bilgisayar oyunlarının özellikle gençler üzerinde etkileri her zaman tartışma konusu olmuştur. Bu tartışmalardan en önde gelenlerden biri de oyunların gençleri şiddete eğilimli hale getirdiğidir. Amerika'da ne zaman bir lise ya da okulda şiddet olayı yaşansa mutlaka bir “bilgisayar oyunlarındaki şiddetten” tartışması çıkar. Science Daily'de yayınlanan bir rapora göre şiddet içeren oyunlar oynayan gençlerin şiddete daha az tepki verdiği onaylandı fakat...

    Bu önemli bir detay olmakla birlikte oyun oynayan gençlerin ebeveynlerinin onlara ve bilgisayar oyunlarına karşı tutumunun da gençlerin psikolojik gelişiminde çok daha etkili olduğunu unutmamak gerekir. İşte bilgisayar oyunlarının bilimsel olarak kanıtlanmış 5 faydası:

    1. Bilgisayar Oyunları Sorun Çözme Yeteneğini Geliştiriyor

    Geçtiğimiz sene yapılan bir araştırma gerçek zamanlı strateji oyunlarının farklı kavramları aynı anda düşünebilme kapasitesini arttırdığı ortaya çıktı.

    Yine de oyunları fazla ciddiye almamak gerekiyor çünkü başka bir çalışmada oyun oynarken aşırı zorlayıcı seviyelerde aynı bölümü tekrar tekrar oynamanın yoksunluk ve öfke gibi duyguları beslediği de gözlemlendi.

    1. Bilgisayar Oyunları Fiziksel Motor Becerileri ve Mekân Algısını Geliştiriyor

    Özellikle el-göz koordinasyonu başta olmak üzere fiziksel becerileri ve kas kontrolünün gelişmesinde bilgisayar oyunlarının önemli bir etkisi var.

    Savaş ve yarış pilotları, uçuş ve direksiyon becerilerini geliştirmek için gerçekçi simülasyonlardan faydalanıyor.

    FPS, platform ve araba yarışı oyunları el-göz koordinasyonunu geliştirmek için biçilmiş kaftan. Bununla ilgili yapılan bir araştırma oyuncuların odaklanma sürelerinin uzadığını ve tepki sürelerinin kısaldığını ortaya çıkardı.

    1. Bilgisayar Oyunları Sosyalleşme ve İlişki Kurma Becerilerini Arttırır

    Güncel bir araştırmaya göre birçok oyuncu çevrimiçi oyunları ya arkadaşlarıyla oynuyor ya da çevrimiçi arkadaşlar edinebiliyor.

    Çevrimiçi toplulukların ne kadar sanal olduğu söylense de çevrimiçi dostluklar ve ilişkilerle gerçek hayatta kurduğumuz ilişkiler, kişilerin sosyalleşme becerileri ve aidiyet hislerini aynı oranda etkiliyor. Buna ek olarak multiplayer oynanan oyunların, bir engeli aşmak için gerekli takım çalışması becerilerini geliştirdiği de bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçek.

    1. Bilgisayar Oyunları Nefsinizi Kontrol Etmeyi Kolaylaştırır

    Tetris'in yiyecek, sıvı alma ve sigara içme isteğini azalttığına dair enteresan bir araştırma var.

    Bilgisayar oyunu oynayan bireyler başka şeylere olan arzularını, oyunlar sayesinde bastırabiliyorlar. Oyun geliştiricisi Jane McGonigal'ın, bilgisayar oyunlarının dünyadaki açlık ve gıda kıtlığına nasıl çözüm olabileceğini anlattığı, TED konuşmasını (Türkçe altyazı eklenebiliyor) buradan izleyebilirsiniz.

    1. Bilgisayar Oyunları Stres ve Acıyı Azaltır

    Günümüz toplumunda bilgisayar oyunlarının gözlemlenebilen en yaygın etkisinin bu olduğu söylenebilir.

    East Carolina Üniversitesi'nin yayınladığı bir araştırma da bu kanıdın mührü oldu. Ayrıca fiziksel acı çeken hastaların acılarını unutturmak için bilgisayar oyunlarından faydalanılan çalışmalar da mevcut.

    Her araç olduğu gibi video oyunları da kişsel ve toplumsal gelişime olumlu ya da olumsuz katkılarda bulunabilir. Önemli olan insanların onu doğru kullanmayı bilmesidir.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler