Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Hayvanlar Nasıl Güler?

    İnsanlar mizah duygusuna sahip tek canlı değildir, ancak hayvanlar âleminin kahkahalarını anlamayabilirsiniz. Primatlar, köpekler ve farelerin tümü gülme yoluyla ne kadar keyifli olduklarını ifade edebilir.

    Özellikle de gıdıklandıkları zaman. Bunu yaparken her biri insanın gülme sesinden farklı bir ses çıkarır. Peki, yaban hayatındaki kahkahaları nasıl anlayacaksınız?

    1. Primatlar

    Maymunlar, tıpkı şempanzeler, goriller, cüce şempanzeler ve orangutanlar gibi gülebilir. Bazıları, nefes nefese kalmış gibi ses çıkarırken diğerleri daha çok hırıltıya veya mırıldanmaya benzer.

    Yukarıdaki videoda şempanzelerin nasıl güldüğünü dinleyip bunu aşağıdaki videoda gülen goril ve orangutanların sesi ile karşılaştırın:

    Tutsak şempanzelerle yapılan bir çalışmada, şempanzelerin oyun arkadaşı tarafından şaşırtıldığında çıkardıkları sesler incelendi. Oyun arkadaşı, onunla birlikte gülerek aynı sesi çıkarıyor. The Humor Code: A Global Search for What Makes Things Funny (Mizah Kodu: Şeyleri Komik Yapan Şeyler Üzerine Küresel Bir Araştırma) kitabının yazarları Peter McGraw ve Joel Warner şunları söylüyor:

    Woodside, Kaliforniya’da yaşayan bir goril olan Koko, 2.000’den fazla kelime ile Amerikan işaret dilinde 1.000 işaretin yanı sıra bir kelimenin farklı anlamlarını da biliyor. Ona “Neler serttir?” diye sorulduğunda “kaya” ve “çalışmak” cevabını veriyor.

    1. Köpekler

    Uzun ve yüksek sesli bir soluma, aynı zamanda bir köpeğin gülme sesi de olabilir. Diğer köpeklerin gülme sesleri köpekleri sakinleştiriyor gibi görünüyor. Washington’daki bir hayvan barınağında kalan köpekleri sakinleştirmek için gülen köpeklerin sesleri hoparlörden çalınıyor. 15 köpeğin tümünün de bu sesle sakinleştiği bildirildi.

    Bu köpek sahibi, oyun oynarken gülen iki köpeğin gülüşlerini kaydetmiş:

    1. Fareler

    Kemirgenler de gülebilir ama bunu, insanın duyamayacağı bir frekansta yaparlar. Fareler gıdıklandıkları zaman, özellikle de enselerinden gıdıklandıklarında, ultrasonik aralıkta ses çıkarırlar. Bilim insanları bu sesin gülmeye eşdeğer olduğu sonucuna vardılar [PDF]. Fareler ayrıca oyun oynarken çok tiz cıvıltılar çıkarıyorlar. Yapılan bir deneyde, gıdıklanan farelerin, daha fazla oyun isteğiyle kendini gıdıklayan insanın elini takip ettikleri görüldü. En çok gıdıklanan fareler muhtemelen en oyuncu olanlar.

    1. Sıkıcı kuşlar

    Maalesef bir hayvanın sesinin gülmeye benzemesi eğlendiğinin ifadesi olmayabiliyor. Avustralya’daki gülen kuş laughing kookaburra’ya bu isim çıkardığı ses nedeniyle verildi. Ama bu kuş bir şeyi komik bulduğu için gülmüyor. En azından bilimin ölçebildiği bir şey yok.

    Bu nedenle endişelenmeyin, kuşlar size gülmüyorlar. Peki ya köpekler? Köpekler kesinlikle arkanızdan gülüyor :)


    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler