Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Hayvanlar Aynadaki Yansımalarını Fark Edebilir mi?

    Köpeğinizin önüne bir ayna koyduysanız, aynaya baktığında ne gördüğünü zannettiğini muhtemelen merak etmişsinizdir (kendisinin iyi bir köpek olduğunu düşünmesinin dışında!). Muhtemelen aynada kendisine baktığını bilmiyordur.

    Köpekler nispeten sahip oldukları zayıf görme duyusu ile dezavantajlı bir durumdadır. Bunun gibi:

    Kendilerini tanıyabilme yetisini gösteren hayvan sayısı çok azdır. Bu husus, 1970’lerdeki biyopsikoloji uzmanı Dr. Gordon Gallup Jr. tarafından geliştirilen "****ayna testi" deneyinden kaynaklanıyor (Know It All adlı kitapta özet halde ele alınmıştır). Deney için hayvanların yüzlerine tatsız ve kokusuz bir boya ile bir nokta çiziliyor ve hayvanlar ayna karşısına geçiriliyor. Deneyde hayvanların bu noktaya dokunma ve noktayla ilgilenme sıklıkları not alınmış ve aynı deneyin aynasız yürütülen örnekleriyle karşılaştırılmış.

    Şempanzeler yüzlerindeki noktayı fark etmeye yatkın bir davranış sergiledikleri için bu deneyi geçti. Diğer türlerden çok az bir kısmı aynısını yapabildi. Maymun familyasında yer alan diğer üyeler de -cüce şempanzeler, orangutanlar ve goriller- bu yetiyi gösterebildi. En son yapılan araştırmalarda bazı filler ve yunuslar da testi geçti. Sonuçlar sadece bunlarla sınırlı. Aynaların önünde aktif olmalarıyla bilinen kuşlar nerdeyse her defasında aynı türden olduğuna inandıkları hayvanlara yanıt verirler (saksağan haricinde). İnsanlar bile, hangi özelliklere sahip olursa olsun, yeni gelişen süt dişlerinde takılıp kalan yemek artıklarını fark ettikleri zaman, doğduktan 12 ila 20 aylık olana kadar kendilerini aynada tanıyamıyorlar.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler