Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Havalı Beslenelim Derken Tuvalette Son Bulan Akşamlar: Her Taze İyi Demek Değildir!

    İşlenmiş gıdalar, otomasyon sistemleri, soğuk zincir ile taşınan ürünler "Tü kaka!" olarak adlandırılıyor malum. İşlenmiş gıdaların çok da haksız olmayan kötü ünleri karşısında acaba her taze ürün sağlıklı mı?

    Taze ve göz önünde hazırlanan yiyecekler paketlenmedikleri için ciddi denetimlere girmez. Sokak Tezgahları da. Bu nedenle özellikle sebzelerin iyi yıkanma garantileri yoktur.

    Her paketli gıda acayip denetimden geçiyor diye bir durum da söz konusu değil tabi.

    İyi yıkanmamış sebzeler gübre kalıntıları, dışkı kontaminasyonu ve parazit yumurtaları içermeye müsaittir.

    "Çiftlikten tazecik geldi, tazecik ellerimizle hazırladık, pişirerek vitamini öldürmedik..." İyi de bunun hijyeni?

    "Ellerimizle sizin için hazırladık!". Peki o elleriniz yeterine temiz mi diye sorun; çünkü temas gıda kaynaklı enfeksiyonlarda önemli bir yere sahip. Tehlikelerden biri E.coli adını verdiğimiz bakteri. Normalde de vücudumuzda bulunan bu bakteri besinlere bulaşır ve fazlaca ürer ise sindirim sistemimizde tatsız reaksiyonlara yol açıyor.

    Sadece E.coli değil aslında aile geniş ve sindirim sistemimizde yan ürünleri toksin olarak algılanıyorlar. Bu toksinler çoğunlukla bağırsakların emilim kabiliyetini düşürüp ve dehidrasyona yol açacak şekilde su ve elektrolit salgılanmasına neden oluyor.
    Belirtilerin şiddeti bakterinin türüne, bakterinin ve alınan gıdanın miktarına, kişinin sağlık durumuna ve bakterinin salgıladığı toksine karşı duyarlılığına bağlı olmakla beraber durum rahatsız edici sonuçlara neden oluyor.
    Bir diğer nedeni ise Norovirüs. Aşırı bulaşıcı, hızlı etki gösteren bu virüs doktorların gastroentrit, bizimse "Ufff karnım felaket, bu ne abi yaaaa." dediğimiz şeye neden oluyor.

    Aşısı yok, bazı şanslı kişiler doğuştan bağışıklık sahibi olduklarından çok etkilenmiyorlar. Ayrıca klor dayanıklılığı yüksek, iyi pişirilme olmadığında ise süründürücü tatsız cinsten. Yani " Ne zaman musluk suyu içsem, ne zaman dışarda salata yesem ishal oluyorum ya!" diyorsanız, kuvvetle muhtemel sorumlusu bu virüs ailesi. Özetle: "Ay çok sağlıklıyım salata yedim.", "Yaa sokaktakinin tadı başka yerde yok.", "Burası çok güzel,malzemelerin hepsi organik ve günlük geliyor." demek her zaman sağlık anlamına gelmiyor.

    O nedenle de yiyeceğinizin nereden geldiğinden ziyade nasıl hazırlanıp pişirildiği ve sunulduğu önenm taşıyor. O elinin lezzeti , çiftlikten sofranıza furyalarına çok da güvenmeyin hani.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler