Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Hashtag ('octothorpe' ya da 'diyez' de denir) İşaretinin Kökeni Nereden Geliyor?

    Octothorpe, sosyal medyada etiketlemeler yapmak için kullanılan ve telefon tuş takımlarının sağ alt köşesinde yer alan numara işaretinin resmi ismidir. Kare işareti ya da pound işareti olarak da isimlendirilen bu sembol, 14. yüzyılda Latince kökenli olarak ortaya çıktı.

    # Sembolünün ilk çıkış öyküsüne göre insanlar ağırlık ölçüsü birimi 'pound'un Latince kökeni olan 'libra pondo' yu lb şeklinde kısalttılar. O dönemlerde birleştirilen iki harfi göstermek için, kısaltmalara harf üstü simge olarak bilinen yatay bir çizgi eklemek yaygın bir uygulamaydı.

    Sanal ortamda konuyla ilgili yer alan bilgilerin %99’u yazarların daha da hızlı yazdıkça Ib’nin şeklini değiştirmeye başladığını ortaya koydu. Sonunda günümüzde bildiğimiz O ve X işaretleriyle diziler oluşturmaya çalışılan bir oyunun tahtasının şekli ortaya çıktı. Isaac Newton bir el yazması eserinde Ib yazarken orta noktaya gelince harf üstü simgeyi kalemini kaldırmadan gelişigüzel bir şekilde yaptı. Böylece sembolün ilk versiyonu ortaya çıktı (aşağıdaki resimde, sol üstte görüldüğü gibi).

    Sonuç olarak Amerikan Telefon ve Telgraf Şirketi, telefonlarına düzenli kare tuş takımı yapmak için yıldız imi ile birlikte bu sembolü de ekledi. Bu iki sembol standart daktilo tuş takımlarında yaygın olarak yer aldığı için seçildiler. Fakat # sembolünün hala resmi bir ismi bulunmuyordu. Bell laboratuarlarından birkaç çalışan el kitapçıklarında bu sembole ne isim verecekleri konusunda bir karar aldılar. Önceleri "octotherp" olarak isimlendirdikleri sembol sonunda "octothorpe" olarak dile getirildi.

    En Çok Aranan Haberler