Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Güneş Tutulması Nasıl ve Nereden İzlenir?

    Biz burada, Türkiye’de, güneş tutulmasını çıplak gözle izleyebilecek konumda değiliz. Ancak bu demek değil ki canlı canlı şahit olamayacağız. Oturduğunuz yerden 9 Mart gecesi gerçekleşecek olan güneş tutulmasını izlemenin yolları burada.

    İnsanoğlu gökyüzüne pek meraklı. Ölüyoruz oralarda neler olduğunu öğrenmek için. Gözümüzün önünde günün doğması ve batması bile bizim içiin büyük bir olay aslında. Ancak uzayda, bambaşka doğa olayları gerçekleşiyor. İşte bunlardan birine şahit olabilmek için bir fırsat: 9 Mart’taki güneş tutulması!

    Artık hepimiz şanslıyız

    Önceden haber bültenlerinde ve gazetelerde “37 yıl boyunca bir daha hiç gerçekleşmeyecek olan güneş tutulması, Ekvador’da gözlendi” gibi haberler görüyor, içimizin sızlamasına engel olamıyorduk. 2015 yazında gerçekleşen kanlı ay tutulması, biraz olsun bizim bu konudaki hevesimizi giderdi belki. Ancak önümüzde koskoca bir güneş tutulması var. Bu güneş tutulması, Güneybatı Asya’da tam anlamıyla gözlenebilecek. Biz de öylece oturup “ne güzel tutulmuştur kim bilir” diyeceğiz, diye düşünenler olabilir. Ancak hayır, oturduğunuz yerden, odanızdan bu müthiş olaya şahit olabileceksiniz. Güneş tutulması ne zaman başlayacak?

    Bugün Pasifik Okyanusu’na bu olayı izleyebilmek için hemen bir bilet alabilecek olanlar şu tarafa geçsin, bu içerik evinde kahvesini içerken izlemek isteyenleri ilgilendiriyor. Eğer Pasifik Okyanusu’nun ortasına uçak indirebiliyorsanız, bravo zaten.

    Tam güneş tutulması, Türkiye saati ile 8 Mart’ı 9 Mart’a bağlayan gece Türkiye saati ile 03.57’de gerçekleşecek. İlk olarak Endonezya’nın Sumatra kıyılarında Türkiye saati ile 9 Mart gecesi 01.00’da gözlenmeye başlayacak olan tutulma, 14 bin kilometre kadar geniş bir alanı kat edecek dünya üzerinde. Biz bu 14 bin kilometrelik alanın içerisinde değiliz ve bizimle birlikte dünyanın büyük bir kısmı da değil. Bu yüzden Slooh’un aşağıda bulunan canlı yayın sayesinde canlı canlı izlenebilecek. Teleskoplara Yön Verin!

    Robotik bir teleskop olan Slooh’un Slooh.com web sitesinden yapılan yayın, izleyicilere birbirleriyle ve sunucularla yazışma imkanı sağlıyor. Bununla birlikte teleskoplara yön verebilecek ve favori anlarınızın anlık ekran görüntülerini alarak arkadaşlarınızla paylaşabileceksiniz. Slooh’un canlı yayını Türkiye saati ile 9 Mart gecesi 01.00’de başlayıp 04.00’a kadar devam edecek. Bu sayfaya o saatlerde tekrar girerek canlı yayını izleyebilir, ya da daha sonra tekrarına ulaşabilirsiniz. Bu da kıyağımız olsun. Bunu kaçırırsam ne olur?

    Üzülürsünüz. Ama yani biraz üzülürsünüz, çünkü 1 Eylül 2016’da bu sefer Afrika’da görülecek olan yeni bir güneş tutulması karşımıza çıkacak. Bununla ilgili yayın yapılıp yapılmayacağı henüz bilinmiyor. Parçalı güneş tutulması nerelerden gözlenebiliyor?

    Parçalı güneş tutulması, biraz daha geniş bir alanda ve geniş kitleler tarafından görülebilecek. Çin, Koreler (ikisi birden), Japonya, Filipinler, kuzey Avusturalya ve hatta Alaska’nın bir kısmı bile parçalı güneş tutulmasına şahit olabilecek. Canlı güneş tutulması yayını burada

    Slooh'un canlı yayınını yukarıda verdiğimiz saatler arasında Mynet Trend'i ziyaret ederek izleyebilir ya da daha sonra tekrarları için de bu içeriğe uğrayabilirsiniz.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler