Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Günde 12 Bin Kez Hapşıran Kızın Dramı: Hapşırmak Sizi Öldürür mü? Öldürmekten Beter mi Eder?

    Hapşırmak çok eğlenceli bir deneyim değil. Ortalığa saçılan salyalarınız, anlık beyin sarsıntısı, dağılan dikkat ve anlık duran kalp. Peki zaten rahatsız edici bu durum günde 12,000 kez tekrarlansa?

    12 yaşındaki Kathelyn Thornley 2015 yılı Eylül Ayı başından itibaren sebebi bilinmez şekilde hapşıruyor.

    Dakikada ortalama 20 hapşırık... Klarnet çalan Kathilyn hapşırıkları ilk başladığında klarnetinin ağzının iyi temizlemediğini ya da alerji olduğunu düşünmüş. Günler sonra hapşırmalarının geçmemesi üzerine ailesi tarafından 7 farklı doktora götürülen Kathilyn'in hapşırmasına derman bulamamışlar. Virüsler, alerji, burun ya da nefes yolundaki hasar incelenen ve gayet sağlıklı bulunan küçük kızın hapşırma sebebi bir türlü bulunamamış.

    "Sürekli karın ağrısı çekiyorum, düzgün yemek yiyemiyorum ve okula gidemiyorum." diyor Kathilyn...

    Hapşırmak kaslarınınza ekstra yük bindirdiği için vücudu yoran bir eylem. Kathilyn de rüyalarında bile hapşırdığını, ancak uykudan önce yüksek dozda antihistaminik ilaçlar kullandığında hapşırığının durduğunu belirtiyor. Yanlız yüksek dozda antihistaminikler de sürekli kullanıma uygun değil.

    Hapşırmak sizi öldürmez, süründürür; ama tutmaya çalışmak öldürebilir.

    Hapşırmak bazı uç örnekler dışında sizi öldürebilecek bir şey değil. Ancak hapşırığınızı tutmak beyin kanamasına neden olabilir. Ya da şiddetli bir hapşırık başınızı çarparak boynunuzu kırmanızı sağlayabilir. Yine de hapşırığa bağlı ölümler öyle yüksek istatiksel anlamlar taşımıyor.

    Hapşırmayı kesmenin en iyi yolu: geçmesini beklemek.

    Alerji, soğuk algınlığı gibi bazı hapşırmaların sebebi bilindiğinden durdurması da mümkün oluyor. Ancak güneşe bakmak, seksüel arzular, epilepsi gibi bazı hapşırık tetikleyicilerinin mekanizması tam olarak bilinmiyor. Hapşırmanın bir çeşit vücut savunma mekanizması olduğu da düşünülürse kendiliğinden durmasını beklemek ve tutmaya çalışmamak en iyisi.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler