Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Gerçek Olaylara Dayandığını Öğrenince Çok Şaşıracağınız Unutulmayan 8 Korku Filmi

    Bazı korku filmlerinin gerçek hikayelere dayandığını tahmin edersiniz. Biz size en korkutucu olanları seçtik. Bazıları öyle gerçek tehlikeler ki, filmleri de ayrıca ürkütücü. Gelin listeye göz atalım.

    Açık Deniz

    Orjinal ismi, Open Water olan 2003 yapımı bu korku filmini hatırlayacaksınızdır.

    Okyanusta tekneleri batan iki dalgıçın, kendilerini yemek olarak gördüğü köpekbalıkları ile mücadelesini anlatan bu film, 1998 yılında meydana gelmiş gerçek bir olaya dayanıyor.

    Tom ve Eileen Lonegarn, gerçekten de dalmak için gittikleri mercan kayalıkları bölgesinden asla dönmediler. Cesetleri bu zamana dek bulunamadı.

    Gecenin Nefesi

    Orjinal ismi The Mothman Prophecies olan bu korku filminde başrolde Richard Gere'yi hatırlayabilirsiniz.

    Film 2002 yılında piyasaya çıktı. İçerisinde geçen olayların büyük bir bölümü ise 1966 ve 1967 yıllarında meydana geldi. ABD'nin Point Pleasant bölgesinde gerçek polis raporlarına geçmiş yüzlerce sıradışı olayın anlatıldığı film tüm dünyada olay yaratmıştı. Kasaba sakinleri, doğadışı yaratıkların göründüğünü, zarar verdiğini ve hatta bir köprüyü yıktığına dair ifadeler vermişti. Ohio nehrindeki Silver Bridge, gerçekten de o yıllarda yıkıldı ve nedeni asla çözülemedi.

    Korku Seansı

    Orjinal ismi The Conjuring olan film 2013 yapımı.

    Yıl 1970. Ed ve Lorraine Warren isimli iki dedektif, ABD'nin Rhode Adası'nda, lanetli olduğu konuşulan bir evi araştırmaya gidiyorlar ve olaylar gelişiyor. Polis raporlarına göre olayların birçoğu tam da dedektiflerin filmde başlarından geçtiği şekilde kayıtlara rapor edilmiş. Sadece filmdeki oyuncak bebek, senaristlerin küçük bir eklemesi olmuş.

    Şeytan Çarpması

    Orjinal ismi The Exorcism of Emily Rose.

    Hayır bu sizin 70'lerden bildiğiniz The Exorcism filmi değil. 2005 yapımı başka bir senaryo. Ama bu sefer olaylar gerçek raporlara dayanıyor. 1976 yılında hayatını kaybeden Anneliese Michel isimli genç kızın yaşadıkları konu ediliyor. Katolik Kilisesi'nin uzun yıllar sonra izin verdiği ilk resmi şeytan çıkarma ritüelinin işlendiği film, hikayesi okununca gerçekten daha korkunç bir hale geliyor.

    NOT: Yukarıda gördüğünüz fotoğraf filmden bir sahne değil, Anneliese'nin gerçek fotoğrafı.

    Kuşku

    Orjinal ismi The Amityville Horror olan film, 1975 ve 2005 yıllarında olmak üzere iki defa aynı isimle beyazperdede yer aldı.

    ABD'de yaşayan Lutz ailesinin başına gelmiş gerçek olaylardan esinlenerek çekilmiş. Yeni taşındıkları evde daha önce birçok cinayetin olduğunu öğrenen aile, bu cinayetlerin sanki geçmişin yaşayan gölgelerini sonuna kadar hissediyor.

    Çok ilginç ancak, yukarıda bahsettiğimiz Korku Seansı filminde geçen gerçek dedektifler Ed ve Lorraine Warren yine bu yaşananlarda da yer alıyor.

    Ziyaretçiler

    2008 yapımı filmin orjinal ismi The Strangers.

    1970 yılında, ABD'de yaşayan Manson ailesinin başına gelen olaylardan esinlenen bu filmde tanıdık bir isim, Liv Tyler da yer alıyor.

    Ev alma komşu al deriz ya, bu filmi izledikten sonra komşuluk ilişkilerinizi tekrar gözden geçireceksiniz...

    Kuzuların Sessizliği

    Bir yerlerden hatırlıyorsunuz değil mi?

    Her ne kadar aradan 25 yıl geçmiş olsa da, orjinal ismi The Silence of the Lambs olan bu film hafızalardan hala silinmedi. Bir seri katilin hikayesinin anlatıldığı film, gerçek polis raporlarından derlenmişti. Film gerçek hayattaki Ted Bundy ile Robert Keppel'in yaşadıklarını anlatıyor.

    NOT: Fotoğrafta seri katilin ta kendisi var.

    Texas Katliamı

    Orjinal ismi The Texas Chain Saw Massacre olan film 1974 yapımı.

    Hikayesinin dayandığı gerçek olaylar ise, ABD'li gerçek katil Ed Gain'in suçlarından derlenmiş. İnsan derisinden yaptığı maske ile film dünyasında yer edinmiş bu karakterin bir zamanlar yaşadığını düşünmek bile insanın içinir ürpertiyor.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler