Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Gelmiş Geçmiş En Ünlü Banka Soyguncuları

    Filmlere, kitaplara ve popüler kültürün her dalına konu olmuş, suç dünyasının zeki ve acımasız banka soyguncularını sizler için derledik.

    Jesse James

    Jesse James birçok Vahşi Batı filmine de konu olmuş acımasız bir soyguncuydu. Amerikan İç Savaşı'nda başarılı bir asker olan James işsizlik sonucu çareyi hırsızlıkta bulmuş ve banka soymaya başlamıştı. Dönemin en çok aranılan isimlerinden James, çok zeki ve bir o kadar da kendine güvenen biriydi. Öyle ki yaptığı her soygundan sonra kendisinin bulunduğu gazete küpürlerini imza olarak bırakıyordu. 5 Eylül 1847'de doğan James 3 Nisan 1882'de Missouri'de öldürüldü.

    Butch Cassidy

    13 Nisan 1866'da doğan Butch Cassidy, *W**estern filmlerindeki soygunculardan farksızdı*. Çetesiyle tüm Vahşi Batı'ya korku salan Cassidy'nin duruşu bile insanları korkutabiliyordu. Birçok tren ve banka soyan Cassidy ve çetesi uzun süre keyif sürmeye devam etti. 7 Kasım 1908'de ölen soyguncunun nasıl öldüğü bilinmiyor.

    Frank “Jelly” Nash

    6 Şubat 1887'de doğan Nash, banka soyguncuları arasından en iyisiydi denilebilir. Jelly lakabıyla bilinen Nash 200'den fazla banka soymuş. Genelde patlayıcılar ve ilginç metodlar kullanan hırsızın ortaklarından birini öldürdüğü söylenir. En sonunda yakayı ele veren Nash hapishaneye götürüldüğü sırada kaçmak ister ancak çıkan çatışmada vurularak 17 Haziran 1933'de hayatını kaybeder.

    John Red Hamilton 1899 – 26 Nisan 1934

    Benzin istasyonlarını soymaktan dolayı hapishanenin yolunu tutan Hamilton orada efsanevi soyguncu John Dillinger ile tanışır. Hamilton, Dillinger'ın ekibine katılarak hapishaneden kaçar ve ünlü çeteyle çeşitli soygunlar gerçekleştirir. Ancak daha sonraları bir polisi öldürür ve suçu Dillinger'a atar. Hamilton bir çatışma sırasında hayatını kaybeder.

    John Dillinger 22 Haziran 1903 – 22 Temmuz 1934

    Pek yakışıklı ve soyguncular arasında belkide en dahi olanı John Dillinger'ın hayatı o kadar heyecanlıydıki başrolde Johnny Depp'in oynadığı Halk Düşmanları filmi yapıldı. ABD hükümeti tarafından Halk Düşmanı olarak ilan edilen Dillinger, soygunları büyük bir deha ile gerçekleştiriyor bunu halka açıklamaktan çekinmiyordu. Ünü seven Dillinger'ın Billie adında güzeller güzeli bir sevgilisi de vardı (ayrıca bknz). Dillinger'ın ünü tüm ABD'yi sarınca hükümet mecburen FBI destekli büyük bir örgüt kurarak Halk Düşmanı'nın adamalrını tek tek avladı. En sonunda Dillinger çok sevdiği halkın önünde polis tarafından defalarca vurularak öldürüldü.

    Charles Arthur nam-ı diğer Yakışıklı Floyd 3 Şubat 1904 – 22 Ekim 1934

    Modern Robin Hood olarak tanınan Yakışıklı Floyd, Thomson makineli tüfeğiyle fakirlerin adeta kahramanı olmuştu. Onlara çaldığı paraları dağıtıyor ve soygun yaptığı bankalarda mortgage planlarını yırtıp herkesin borcunu siliyordu. Hırsızın böylesi.

    Lester M. Gillis nam-ı diğer Bebek Yüz Nelson 6 Aralık 1908 - 27 Kasım 1934

    Suratındaki şirinlikten dolayı bu lakabı alan Gillis kısa süre yaşasa da verdiği hasar büyük. Bu resimdeki adamın kısa boyuna ve şirin yüzüne hiç aldanmayın. Neden diye soracak olursanız ilk cinayetini 12 yaşındayken işlemiş. İlk banka soygununu 21 yaşında gerçekleştirmiş ve 25 yaşına kadar kelimenin tam anlamıyla dehşet saçmış. Bebek Yüz Nelson 25'ine geldiğinde polis tarafından vurularak öldürülmüş.

    Bonnie ve Clyde

    1967'de filmi çekilen bu ikilinin hazin bir sonu var. Evli olan Clyde aşkına yenik düşmüş ve Bonnie'yle birlikte sağlam ikili olarak banka soygunlarında çıkmışlardı. Sürekli banka ve benzin istasyonu soyan ikili firar halindeyken polis tarafından taranarak öldürüldü.

    Charles “Chaz” Williams

    Williams çetesinin başı Charles Williams'ın garip bir hikayesi var. 60'larda çetesiyle yaptığı suçlarla tanılan hırsızımız 1 dakikada banka soyarak dünya tarihinin en hızlı soygununu gerçekleştiriyor. Ancak bir o kadar kısa sürede yakalanarak kodese tıkılıyor. Hemen bir programa katılan Williams öğlenleri Üniversitede öğrenim görüyordu. Kendi yerine başkalarına imza attırıp suç işlemeye devam ediyordu. En sonunda yine yakalanan Williams bu kez hiç bir koşul olmadan kodese tıkıldı. Hapishaneden çıkan hırsızımız yepyeni bir insan oldu. Müzik menajerliğine soyunan eski hırsız 50 cent, Foxy Brown gibi isimlerin menajerliğini yaptı. Şimdilerde ise Black Hand adlı menajerlik şirketinin başında.

    Mark Mikhaylich - 10 Ağustos 1975

    Bayram hırsızı olarak nam salan Mark Mikhaylich modern zamanın en cüretkar hırsızlarından birisi. Noel zamanı yaptığı peşpeşe soygunların ardından bankaları boşaltmaya devam eden Mikhaylich kısa süre sonra New Jersey'e taşınmış orada da suçlarına devam etmişti. Orada da sıkılan hırsızımız tekrar New York'a dönmüş ve bu kez alışılmışın dışına çıkmış. Nasıl mı? İki yıl boyunca arananlar listesinde olan ve bir türlü bulunamayan Mikhaylich New York'a döner dönmez soyguna devam etmiş. Bu kez bir banka yerine bankanın zırhlı aracanı çalmış. Bu sayede yakalanan Mikhaylich tarihte ilk kez zırhlı araç çalan insan olarak yerini almış oldu.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler