Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Game of Thrones'un Hafif Bozduğu Şu Günlerde İlaç MTV'den Mi Geliyor?

    Yapımcı kanalına bakıp notunu vermeyin, sanıyoruz ilginç bir dizi geliyor.

    Fantastik bir dizi yapmak cidden cesaret istiyor. Bir kere setler, kostümler, aksesuarlar falan normalden çok daha fazla maliyet gerektirir doğal olarak ve otantik olması için çok daha fazla efor harcanması lazım. Sonra işin içine büyüler, yaratıklar falan girince özel efekt bütçesinin de ciddi büyük bir kalem olması uygun gelir. Oyunculuklar da aynı şekilde zorlayıcı bir faktör, sıradan oyuncularla böyle bir işe kalkışırsan karakterlerinin sırıtma olasılığı da çok fazla. Sinema bütçeleri bunları karşılamada genelde yeterlidir ve biraz ortalamanın üzerindeyse bütçesini de çıkarır ama televizyon bütçeleriyle böyle şeyler denemek oldukça riskli.

    O sebeple Shannara Chronicles’ı ilk duyduğumda burun kıvırmıştım. Hele bir de MTV’nin böyle bir işe kalkıştığını duyunca daha başlamadan bitmişti o macera benim için. Ama Comic-Con’da bir “ilk bakış” videosu yayınladılar ki, hakikaten çok başarılıydı. O zamanlar haber düşeyim diye düşünürken, Comic-Con’un diğer bombaları arasında kaynadı gitti, sonra ben de unutmuşum zaten. Ta ki bugün ne haberler var diye gezinirken yeni karakter posterlerini görene kadar.

    Bilmeyenler için “Shannara Chronicles” temelini Terry Brooks’un yazdığı 1977’de başlayan kitap serisinden alıyor. İlginç bir şekilde Yüzüklerin Efendisi gazıyla bütün fantastik kurgu eserlerine saldırdığım dönemde -başarısız kapak tasarımına suç atıyorum- kendilerini pas geçmişim. Dolayısıyla içerik olarak birinci elden bilgi veremiyorum. Ama sağdan soldan gördüğüm kadarıyla bilgilendirmem gerekirse, dünya kimyasal ve nükleer savaşlarla tarumar olmuş, sonradan hayatta kalanlar ilkel teknolojiler ve büyü üzerine yeni uygarlıklar kurmuşlar. Sonrası anladığım kadarıyla çeşitli büyülü araçlar yardımıyla kötü adamları yok etme üzerine kurulu hikayelerden oluşuyor.

    Kitapların içeriğini bilmem ama dizinin bir MTV projesi olmasına rağmen büyük bir potansiyel gösterdiğini söyleyebilirim. Öncelikle kadrosuna bakınca zaten “Film bile olurmuş” diyorsunuz. Ivana Baquero (Pan’s Labyrinth), Manu Bennett (Arrow), John Rhys-Davies (Lord of the Rings) gibi geeklerin tanıdığı isimlere, Austin Butler, Poppy Drayton , Emelia Burns gibi genç isimler eklenince oldukça güzel bir kadro oluşmuş gibi duruyor. Arka planda çalışanlar da tanıdık isimler mevcut, yazar Terry Brooks -ki kendisi ortaya çıkan işten çok memnun olduğunu söylemiş- dışında Iron Man’i bugün ki haline getiren Jon Favreau’da prodüktör koltuğunda oturuyor.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler