Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Fransız Hizmetçilerin Kıyafeti Nereden Geldi?

    Fransa’daki hizmetçiler ev temizliği sırasında gerçekten de o dar ve kalın giysileri giyiyorlar mı?

    Tabii ki hayır. Mini etek, ince uçlu topuklu ayakkabı ve fileli çorap gibi giysiler elektrik süpürgesi ile katları süpürürken veya tuvaleti temizlerken en pratik giysiler arasında yer almıyor. Ev sahibinin resmiyetine bağlı olarak, geleneksel bir Avrupalı hizmetçi dize uzanan mavi, siyah veya gri bir elbise ile beyaz bir önlük kullanır (The Brady Bunch’daki Alice’den çok farklı değil). Hizmetçi eğer omuriliğinin sağlığına da dikkat ediyorsa yüksek topuklular yerine spor veya Oxford ayakkabıları giymeyi tercih edecektir.

    Peki daracık giysiler giyen Fransız hizmetçi kalıbı nerden geldi? 19. yüzyılın sonlarına doğru, Paris’teki Can-Can dansçılarının bacak dansında havaya doğru savurdukları tekmeleri tam bir skandal olarak ele alındı ve birçok gece kulübü umumi alanda çıplaklık sebebiyle kapatıldı (dansçılar eteklerini kaldırdığında çoraplarının üst kısmından külotlarının ucuna kadar uzanan bölümde kalçaları açığa çıkıyordu).

    Amerikan tiyatrolarında, talihsiz ve bilinçsiz genç bir Fransız hizmetçinin yarı çıplak şekilde kendini bu tarz uygunsuz durumlarda bulması burlesk tiyatro alanında klişeleşen bir komedi skecine dönüştü. Tiyatro anında giyilen giysi standart bir Fransız hizmetçinin giydiği siyah ve beyaz elbisenin dar ve kısa versiyonuydu. Sansürlere maruz kalmadan izleyicilerin ruhunu okşamak yeterince riskliydi ve Fransız hizmetçi adı altında canlandırılan karakter, Fransız hizmetçi imajıyla tanıtılan kostüm kalıbının oluşmasında sorumlu olacak kadar uzun hükmünü sürdürmeye devam etti.

    Hatta dünyaca ünlü, ölümünden sonra bile hayatıyla ilgili detayları merak etmekten kendimizi alamadığımız Marilyn Monroe'yu da fransız hizmetçisi kostümüyle beyaz perdede izlemiştik. Tabii, artık hizmetçilerin böyle giyinmediğini biliyoruz :)


    En Çok Aranan Haberler