Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Fotomontaj Değil, Gerçek: Fallout 4'te ATATÜRK İmzası Var!

    İmza derken, gerçekten mecaz yapmıyoruz. Fiziksel olarak imza var!

    Başlığa dışarıdan bakınca dev clickbait gibi geliyor; ama gerçekten değil. Cidden değil. Bu cümle içerisinde zerre mübalağa varsa şuradan şuraya yazı yazmamız nasip olmasın. Ortada Fallout 4 diye bir oyun var. Ve bu oyunun içerisinde gerçekten de Atatürk’ün imzası var. Bakın, mecazen demiyoruz. “Atatürk’ün bu oyunda emeği var” ya da, “bu oyun Atatürk’e çok şey borçlu” demiyoruz. Oyunda fiziksel olarak Atatürk’ün imzası var! Hem de bir beyzbol topu üzerinde!

    Fallout 4’ün lokasyonu Commonwealth’in güney bölgelerinde ve Quincy civarında bulunabilen bu top, Fallout 4’ün tekil eşyalarından bir tanesi. Bunların her biri ya bir görev için gerekiyor, ya kullanımınıza açık, ya da envanterinize atın / yüksek meblağa satın diye yaratılmış şeyler, topumuz da ilk kategoriye düşüyor. Kendisini imzalı bir beyzbol eldiveni ve sopasıyla birlikte Diamond City’de beyzbol eşyaları satan dükkan Swatters’ın sahibi Moe Cronin’e satabiliyoruz.

    Peki tamam da, neden Atatürk imzası? Yaptığımız araştırmalarda –sağ olsun Ayki isimli ouTube kanalını yöneten Aykan Özeler da baya bakınmış– şunu fark ettik; imzası olan diğer kişiler arasında siyasetçi, spor yorumcusu, blogger ve hatta bir kurgusal Star Wars karakteri var. Yani ortak bir tema yok… Bir şey dışında. Her birinin ismini arattığınızda, görseller arasında imzaları da çıkıyor. Ve google’a “signature” diye yazdığınızda, kendileri ilk sayfadan bulunabiliyorlar. Atatürk dahil! Hatta bakınız, topun üzerindeki imzalardan bizim görebildiğimiz dördü, Google’da aynı sayfaya denk gelmişler…

    Yani Bethesda baya imzası bir resim olarak internette rahatlıkla bulunabilen kişilerden, Amerikan oyuncusuna çok aşina gelecek olanları –Obama, Lincoln, mevcut popstarlar ve ünlüler gibi- çıkartmış. Niyetlerinin bir konsept olmadığı, sanki topu rastgele dönemin ünlü beyzbolcuları tarafından imzalanmış gibi sunmak istedikleri açık. Muhtemelen de arada Atatürk’ün imzasına yanlışlıkla tosladılar, bilmeden koydular. Diğer hiçbir isim Atatürk’ün profilinde değil zira. Bakalım, ilerleyen günlerde durumla ilgili bir gelişme olacak mı? Siz ne diyorsunuz bu işe?

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler