Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Film İzlemenin Hayal Gücü Üzerindeki Olumlu Etkileri

    Hayal gücü, imajinasyon veya imgelem zihinsel görüntüler oluşturabilme veya birinin zihninin içinde kendiliğinden görüntüler üretebilme yetisidir.

    Film İzlemenin Hayal Gücü Üzerindeki Olumlu Etkileri

    Hayal gücü, imajinasyon veya imgelem zihinsel görüntüler oluşturabilme veya birinin zihninin içinde kendiliğinden görüntüler üretebilme yetisidir. Gerek deneyimlere anlam vermeye gerekse bilgiyi anlamaya katkıda bulunur; insanların dünyaya anlam verebilmelerine olanak sağlayan önemli bir yetenektir ve öğrenme sürecinde (işleminde) önemli bir rol oynar.

    Hayal gücü çeşitli hikâyeler yoluyla örneğin masallar ve fantaziler yoluyla ifade edilebilir. Ünlü icatların veya eğlence ürünlerinin birçoğu kişinin hayal gücünün ilhamı sayesinde üretilmiştir. Kişi hayal gücüyle oluşturduğu görüntüleri "akıl gözü" ile görür.
    İnsanların hayal gücünün evrimine dair bir hipoteze göre hayal gücü, zihinsel simülasyon sayesinde bilinçli canlıların çeşitli sorunları çözmelerine olanak sağlamıştır

    Teorik Fizikçi Albert Einstein: “Hayal gücü bilgiden daha önemlidir.Çünkü bilgi sınırlıyken, hayal gücü tüm dünyayı kapsar…Hayal gücü güç verir: “Hayal gücü her şeydir. Sizi bekleyen güzelliklerin önizlemesi gibidir. Hayal gücü bilgiden daha önemlidir” diyerek hayalgücünün önemini vurguluyor.

    Sinema da hayal gücünün gelişmesi yönünde önemli faydalar sağlar. Film izlemek insanın hayal gücü sınırlarını çok daha ileri boyutlara taşırken alacağı ilhamla kendi yaşamında da uygulayabileceği bir forma dönüşür.

    Yapılan araştırmalar sonunda özellikle çizgi filmlerin de çocukların hayal güçlerinin gelişmesinde çok önemli fayda sağladıkları ortaya çıkmıştır. Çocukların gelişim döneminde hayal gücünün de güçlenmesi adına çizgi filmlerden destek alınması ailele önerilmektedir. Çocuk gelişimini takip eden pedagoglar, bu dönemde aileleri işbirliği içerisinde olmaya çağırıyorlar.

    Hayalleriniz sizin yürek gücünüzü gösterir. Bir insanın yüreğinin gücünü anlamak için sadece yaptıklarına değil, yapmayı istediklerine de bakmak gerekir. Hayaller insanı öylesine motive eder ki, belli bir süre sonunda siz hayalin peşini bıraksanız da hayaller sizin peşinizi bırakmaz. Zaten bizi hayata bağlayan birazda gerçekleşmemiş hayaller değil midir?

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler