Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Fifa Oyununun Geçmişten Günümüze Tarihçesi

    Bilgisayar ve konsollarda futbol oyun fanatiklerinin bir numaralı oyunu Fifa'nın geçmişten günümüze gelişimi sizi şaşırtacak.

    1- Fifa İnternational Soccer – FIFA 94

    Efsanenin doğuşu. Asıl adı Fifa İnternational Soccer olan oyun, daha sonraki senelerde diğer seriler çıktıkça Fifa 94 olarak da adlandırılır. Kapak tasarımında sene sayısı bulunmayan tek Fifa oyun kapağı. Oyunda sadece Milli takımlar vardı ve hiç bir kulüp takımı yoktu. Daha önceki atari serisi futbol oyunlarından farkı daha önce görülmemiş bir açı ve top kullanma vardı.

    2- Fifa 95

    Serini ikinci oyunu Fifa 95. Bir önceki oyundan tek farkı kulüp takımlarının da dahil edilmesiydi. Brezilya, Almanya, İtalya, İspanya, İngiltere, Fransa, Hollanda ve Amerika ligleri oyuna dahil edilmişti. Fifa bu oyunda futbolculara telif vermemek için oyuncu isimlerinde ufak değişiklikler yaparak büyük bir maliyetten kaçmış oldu :)

    3- Fifa 96

    Fifa hayranları için bir dönüm noktası olan bu oyunda, görüntü kalitesi açısından izometrik bir açıdan vazgeçilip ilk kez üç boyutlu açılar kullanılmıştır. Fifa bu seride tüm futbolcularla anlaşma yaparak gerçek isimlerini kullanmıştır. Ayrıca stadyum sesleri oyuna renk katmıştı.

    4- Fifa 97

    Fifa bu kez yine bir yenilik yaparak oyuna salon futbolu bölümü de ekledi. Özellikle futbol severler tarafından çok beğenildi bu bölüm.

    5- Fifa 98

    Teknolojinin gelişmesi ile birlikte oyundaki grafikler o kadar artmıştı ki, futbolcuların sahaya girişleri, pozisyon tekrarları ilk kez bu oyunda kullanılarak tüm futbol severleri o dönem kendine hayran bıraktı.

    6- Fifa 99

    FIFA 99 serinin çoklu oyuncu seçeneklerinin en iyi çalıştığı oyun olarak bilinir. O döneme kadar yapılmış en iyi futbol oyunu olma özelliğini taşıyor. Bu oyundaki yenilikler ise faullerde kendini yere atma görüntüleri ve maç sırasında değişen hava şartları oldu.

    7- Fifa 2000

    Fifa bu oyunda beklenildiği gibi büyük bir yenilik ve atılım yapmamıştır. Bu o dönem hayranları hayal kırıklığına uğratarak Fifa bozmaya başladı söylentilerini çıkarttı. Özellikle oynanışı ve gol atması en kolay Fifa oyunu olarak tarihe geçmiştir. Ayrıca oyunda bir kaç hile vardı hatırlayanlar bilir. Şifre yazdığınızda sahaya ufo inmesi, futbolcuların havalanıp uzaya gitmesi bunlardan bir kaçı :)

    8- Fifa 2001

    Fifa 2001'de ilk defa bir Fifa oyununda resmi olarak Türkiye Ligi'nin olmasıyla birlikte kapağında yine ilk defa Türkiye'de oynayan bir futbolcu olan Galatasaray'lı Hagi'yi kullandı. Kullanılan yeni grafik teknolojisi sayesinde her takımın detaylı formalar sahibi olabilmesi ve bazı önemli oyuncuların gerçek yüzlerinin oyuna aktarılabilmesi sayesinde seride önemli bir yeri vardır 2001'in.

    9- Fifa 2002

    Fifa bu oyunda ilk kez bir bar sistemi kullandı. Pas ve şut çekmeden önce tuşa ne kadar basılı tutup barı doldurursanız o kadar hızlı topa vuruyordunuz. Yeni bir özellik ise futbolcu kartlarının olmasıydı. Kazandığınız her kart ile ayrı bir özelliği açıyordunuz.

    10- Fifa 2003

    Fifa'nın oyun kapaklarında üç yıldız futbolcu birden kullandığı ilk oyun. Teknoloji ilerledikçe oyun görsel ve oynama kalitesi de artıyordu. Stadyum, forma tasarımları ve özellikle oyuncu yüzleri bu oyunda zirve yaptı diyebiliriz. Türkiye'den sadece Galatasaray'ın Ali Sami Yen Stadyumu detaylı olarak bu oyunda kullanıldı.

    11- Fifa 2004

    Fifa'nın üç futbolculu oyun kapağı serisi devam ediyordu bu sene de. Oyunu çok fazla geliştirmeyen Fifa hayranlarından tepki almaya ve düşüşe geçmeye bu oyun ile başlamış oldu. Oyundaki tek yenilik ise 2. Liglerin de dahil edilmesi diyebiliriz.

    12- Fifa 2005

    Fifa üçlü futbolcu kapak tasarımını iyice benimsedi. Bu oyunda yıldız oyunculara özel hareketler programlandı. Geliştirilen multiplayer ve kariyer modu Fifa hayranları tarafından oldukça sevildi.

    13- Fifa 2006

    Fifa serisi için başka bir dönüm noktası olan 2006'da bir çok yenilik ve özellik var. Bunlardan en göze batanları kapak tasarımı, oyun sırasındaki gerçeklik, değişen hava koşulları, gece efektleri olmuştu. Oyunda Galatasaray'ın yanı sıra Fenerbahçe ilk kez resmi olarak dahil olmuştu ve Atatürk Olimpiyat Stadı stadyumlar arasına eklenmişti.

    14- Fifa 2007

    Bu oyunda son oyundaki gelişmelerden sonra çok büyük bir artış ve yenilik olmadı. Türk oyun severleri yakından ilgilendiren olay tüm süper lig takımlarının tüm kadro oyuna eklenmesiydi.

    15- Fifa 2008

    Duraklama dönemine giren Fifa, bu oyunla birlikte tekrar yükselişe geçti diyebiliriz. İlk kez kullanılan bir sistem ile sahada tek bir futbolcuyu kontrol etme imkanınız vardı.

    16- Fifa 2009

    Fifa 4 yıldır üst üste kapak fotoğrafında Ronaldinho ve Rooney'i kullanıyor. Ayrıca bu oyun 2009 senesinde konsol oyunlarında "Gelmiş geçmiş en iyi futbol oyunu" olmuştu.

    17- Fifa 2010

    Üç futbolculu kapak fotoğrafına dönüş, ama Rooney yine başrolde. Hemen hemen dünya üzerindeki tüm ligler ve futbolcuların bulunduğu bir oyundu. 31 lig ve 50 stadyum mevcuttu. Oyuncu yönlendirmelerinde ise 360 derece ve 8 yöne hamle yapabilen gelişmiş futbolcu kontrolleri vardı.

    18- Fifa 2011

    Rooney Fifa kapaklarına adeta demir attı. Yine Rooney kapakta, sadece yanındakiler değişiyor. Bu oyunda yenilik olarak eklenen kariyer modu ve kalecilerin de kariyer yapma seçeneği idi. 17 yıllık Fifa tarihinin en iyi oyunu olarak adlandırılır.

    19- Fifa 2012

    Rooney'in 7. Fifa kapağına çıkışı. En gerçekçi oyun grafikleri ve animasyonları ile fifa ve futbol oyunu hayranlarını arasında ayrı bir yere sahiptir Fifa 2012.

    20- Fifa 2013

    Uzun bir süreden beri ilk kez Rooney'den farklı bir futbolcu var kapakta. Türkiye ligini tekrar listesinden çıkartan Fifa 2013'te sadece Galatasaray ve Milli takımımız yer almaktadır. Bu oyunda kullanıcılara ayrı bir online oyun tecrübesi sunuldu.

    21- Fifa 2014

    Fifa yine Messi kapağı ile devam etti. Geçen senelere göre pek büyük bi fark bulunmayan oyunda yine de tekniksel ve grafiksel açıdan yapılan geliştirmeler göze çarpıyor. Oyun içindeki pas ve koşu kombinasyonuna ve gerçekliğe de büyük vakit ayrılmış.

    22- Fifa 2015

    İlk dikkati çeken oyun menüsündeki değişiklik. Daha önceki senelerden daha farklı ve kullanışlı bir menü hazırlamışlar. En büyük eklenen özelliklerden bir tanesi My Club adındaki yeni bir oyun modu. Oyun içi puan biriktirerek takım oyuncuları ve teknik direktörler alarak, en iyi takımı kurabileceğiniz yeni bir mod.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler