Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Eski Bir Microsoft Mühendisinin Programcılara Tavsiyesi: Yazı Yazmayı Öğrenin

    Harika bir yazılımcı olabilirsiniz, ama düzgün şekilde yazı yazmayı da bilmeniz, işinizi yöneticilere ve potansiyel müşterilere daha iyi anlatmanıza katkı sağlar.

    Herhangi bir alanda, programlama gibi bir alanda dahi, başarıyı bulmak nadiren tek bir beceriye bağlıdır. Bu yüzden de DocuSign'ın yeni kıdemli mühendisi Mike Borozdin, tüm bilgisayar programcılarına, kodlama becerilerine ilaveten dil bilgisi becerilerini geliştirmelerini tavsiye ediyor.

    Harika bir yazılımcı olabilirsiniz, ama düzgün şekilde yazı yazmayı da bilmeniz, işinizi yöneticilere ve potansiyel müşterilere daha iyi anlatmanıza yardımcı olur. Uzun yıllar Microsoft'ta çalışmış bir mühendis olan Borozdin, Business Insider'a şunları söylüyor:

    "Yazılım dünyasındaki insanlara tek bir tavsiyede bulunabilirim, o da yazmaları. Nasıl yazılacağını öğrenin... Oldukça faydalı bir şey. Kendinizi nasıl ifade edeceğinizi bilmelisiniz. Çoğu mühendis için, çıkıp topluluğa konuşmak gerçekten zordur... Başarılı bir yazılım oluşturduğunuzda, muhtemelen Java veya Objective C yazacağınız kadar normal dilde yazı da yazmanız gerekecek. DocuSign'da, internette yayılan birçok yazılım yazdım, insanlar beğendi ve daha fazla kullanmak istedi. Ve bu yüzden, büyük olasılıkla 10 katı kadar da dökümantasyon ve açıklama yazdım, soruları paragraflar halinde cevapladım."

    Dahası, nasıl yazı yazılacağını bilmek, çalışmanız için hak ettiğiniz övgüyü almanızı kolaylaştırır. Borozdin, işi yöneticisine devrettiği ve uygulamaya alınan şeyin kendi fikri olduğu açık olmadığı için işin onun tarafından yapıldığının bilinmedi zamanları hatırladığını belirtiyor. Eğer kodlarla yazmayı biliyorsanız, ilk öğrendiğiniz yazılı dille de biraz daha fazla zaman geçirmek iyi bir fikir olabilir.

    En Çok Aranan Haberler