Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Esad Güçleniyor, Türkiye Çaresizleşiyor mu?

    Independent’ta yayınlanan ve Türkiye ile ilgili ilginç bir makale, son günlerde oldukça dikkat çekiyor. Ranj Alaaldin tarafından yazılan makale, Türkiye’nin mevcut konumunun kısa vadede dış politikanın oldukça sıkıntıya gireceğini savunuyor.

    Independent gazetesinde “Yıllardır Cihatçı Grupların Güçlenmesine İzin Veren Türkiye’nin Rus Uçağını Düşürmesindeki Gerçek Nedenlere Dikkat!” başlığıyla ve Ranj Alaaldin imzasıyla yayınlanan makale, ilk cümlesinden itibaren ilginç noktalara değiniyor. “Türkiye’nin, tüm dünyanın tartıştığı, Suriye’deki çatışmanın barışçıl çözümünden yana hiçbir çıkarı yok” diyen Alaaldin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, tüm dikkatleri Esad’ın üzerine tekrar çekmeye çalışacağını savunuyor.

    Ranj Alaaldin’e göre Türkiye, uzun zamandır bölgedeki cihatçı grupları destekliyor. Son dört yıldaki Suriye lideri Beşar Esad karşıtı politika, hem maddi hem de manevi anlamda Türkiye’ye zarar vermiş Alaaldin’e göre. İran bölgesel güç olma konusunda Türkiye ile yarışıyor ve Batı’nın odağı gittikçe bu yükselen güç haline gelen İran’a kaymaya başlamış durumda.

    Batı’nın “güvenilir müttefiki” olmaya başlayan Kürtlerin, bölgede söz sahibi olmaya başladığını dile getiren Alaaldin, bölgede Kürtlerin söz sahibi olmaya başladığını dile getiriyor. Kendine hareket alanı yaratan Kürtler, Türkiye’nin pozisyonunu gittikçe zora sokuyor.

    Türkiye’nin içerisinde ise çalkantıların devam ettiğini savunan Ranj Alaaldin, Rus jetinin düşürülmesi ile ilgili de iç siyasetteki karışıklıkların, dış siyaseti biçimlendirmesiyle ilgili olduğunu dile getiriyor.

    Makalesinin sonunda ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidar AKP’nin hiçbir zaman temelde AB odaklı olmadığını ve Türkiye’nin de Batı için vazgeçilmez bir ortak olmadığını belirtiyor. Kendisine göre eğer Batı Erdoğan karşıtı politika üretmezse, Cumhurbaşkanı sert politikasını sürdürecek.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler