Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    En Tehlikeli Canlının İnsan Olduğunun 11 Kanıtı!

    Düşünebilen tek canlı türüyüz ve düşündüğümüz zaman aklımıza böyle şeyler geliyorsa gerçekten tehlikeli varlıklarız!

    Fotoğraftaki şey bir hayvan! Ve onu bu hale getiren bir insan... Adeta korku filmi karesini andıran bu kare ise Kamboçya'dan.

    Doğal ortamlarında yaşaması gereken maymunları toplayarak zincire vuran ve onları para kazanmak uğruna türlü işkencelerle eğiterek mutsuz eden bu çok zeki insanların yatacak yeri yok!

    Aç bırakarak eğittikleri maymunları zincirlere bağlayıp, çocuk gibi giydirerek sokak sokak gezdiren eğlence sektörü üyeleri her geçen gün artıyor.

    Maymunlar, Primatlar takımından olan memeli bir hayvan türüdür. Ve bu primatın içerisinde insanlarda bulunmaktadır. İnsanların DNA'ları en çok maymunlarınki ile benzeşmektedir.

    Hadis-i şeriflerde; ''hayvanlara iyi davranan kimseler sevap kazanacağı gibi, onlara kötülük yapanlar da ceza çekecekler'' diye belirtilmiştir.

    “Bir kediyi aç bırakarak ölümüne sebep olan bir kadının bu yüzden cehenneme gittiği...”(Buhârî, Enbiyâ,50; Müslim, Bir,151)

    “Susuz kalmış bir köpeğe su içiren bir adamın da affedilip cennete gittiği...” (Buhârî, Şirb, 9,Vudu, 33; Müslim, selam,153; Ebu Dâvud, cihad,47) ifade edilmiştir.

    Vahşi hayvanlar kendi doğal çevrelerinde yaşama ve çoğalma hakkına sahiptir. Eğitim amacıyla bile olsa vahşi hayvanlar özgürlüklerinden mahrum bırakılamaz.

    Hayvanlar, insanlar tarafından eğlence amaçlı kullanılamazlar. Hayvanların seyrettirilmesi ve hayvanlarla gösteri yapılması, hayvan onuruna aykırıdır. (Evet onların da onuru vardır)

    Tüm hayvanların saygı görme hakkı vardır. Bir tür hayvan olan insan, diğer hayvanları yok edemez. Hayvanları kendi çıkarı için karşılıksız kullanamaz.

    Hiçbir hayvana kötü ve zalimce davranılamaz. Bir hayvanın öldürülmesi zorunlu ise bu, bir anda ve acı çektirilmeden yapılmalıdır.

    İnsanlar, hayvanların korunmaları, gözetilmeleri, bakımları ve kötü muamelelerden uzak tutulmaları için gerekli önlemleri almalıdırlar.

    Yabani hayvanların yaşama ortamlarından koparılmaması, doğada serbestçe yaşayan bir hayvanın yakalanıp özgürlükten yoksun bırakılmaması esastır.


    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler