Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    En Güzel Pasta Tariflerinden Yaş Pasta Tarifi

    Kendi evinizde de doğum günleri ve özel günler için enfes yaş pastalar yapabilirsiniz. Tamamen sizin seçeceğiniz malzemelerle enfes bir lezzet yakalayabilirsiniz. Biz örnek olarak Frambuaz’lı Yaş pasta yapalım. Yakl

    En Güzel Pasta Tariflerinden Yaş Pasta Tarifi

    Kendi evinizde de doğum günleri ve özel günler için enfes yaş pastalar yapabilirsiniz. Tamamen sizin seçeceğiniz malzemelerle enfes bir lezzet yakalayabilirsiniz. Biz örnek olarak Frambuaz’lı Yaş pasta yapalım. Yaklaşık 40 dakikada hazırlanabilecek ve de 1 saatte pişecek 12 kişilik bir pasta yapımına öncelikle malzemelerden başlayalım.

    Kek kısmı için:
    6 Adet Yumurta
    4 Kahve Fincanı Toz şeker
    1/2 Paket Kabartma Tozu
    3 Çorba Kaşığı Su
    6 Kahve Fincanı Un
    1 Çorba Kaşığı Kakao
    1 Paket Vanilya
    600 g Frambuaz (ahududu)
    1.5 Su Bardağı Damla çikolata
    1 Su Bardağı Süt (keki ıslatmak için)

    Sos Kısmı için:
    200 ml Süt Kreması
    200 g Sütlü kuartör çikolata
    4 Çorba Kaşığı Un
    4 Çorba Kaşığı Toz şeker
    2 Su Bardağı Süt
    2 Adet Yumurta Sarısı

    Keki hazırlamak için kakao, un, vanilya ve kabartma tozunu 2- 3 kere elekten geçirelim. Çırpma kabında yumurtalarla toz şekeri mayonez kıvamına gelene kadar mikser aracılığıyla karıştıralım. Daha sonra bir tahta kaşıkla, elenmiş karışımla yumurtalı karışımı ve suyu çok çırpma işlemi yapmadan hafif hafif karıştıralım. Tabanına yapışmaması için yağlı kağıt serilmiş 28 cm çapında kalıba dökelim ve de önceden ısınmış 160 derecede fırına koyalım. Fırında tam 40 dakika pişmesini sağlayalım.
    Pişirme işleminin ardından 15 dakika kadar soğuması amacıyla bekleyelim ve keki kalıptan çıkaralım. Izgara tel üzerinde yaklaşık 1 gün boyunca dinlendirelim.
    Kremayı yapmaya ertesi gün başlayalım. Un, şeker, süt ve yumurta sarılarını bir tencereye alıp koyu muhallebi kıvamında pişirelim. Mikserle ara ara çırparak soğutalım. Diğer yandan süt kremasını da bir başka tencereye koyalım. Çok kaynatmadan, ısınma noktasına geldiğinde ateşten alalım. Kuvertür çikolatayı karıştırarak eritelim. Oda ısısına gelmesi için bekleyelim. Yarım saat kadar da buzdolabında bekletelim ve mikserle çırparak kıvam almasını sağlayalım. Ardından iki kremayı karıştıralım. Keki enine 3 parçaya bölelim. Kek katlarını sütle ıslatalım. Aralarına kremayı sürelim, frambuaz ve damla çikolatayı koyalım. 3 katı üst üste yerleştirelim. En üstünü krema ile kaplayalım. En az 3-4 saat dinlendirelim. İsterseniz şeker hamuruyla dış kısmını kaplayıp harika bir görünüm elde edebilirsiniz.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler