Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    En Güzel Pasta Tariflerinden Meyveli Pasta Tarifi

    Çok sevilen pasta türlerinden olan Meyveli pastanın sınırsız çeşidi var. Biz de meyveli pasta tarifine öncelikle gereken malzemeleri belirterek giriş yapalım. 4 adet yumurta 4 fincan şeker 4 fincanı un Yarım fincan su 1 pak

    En Güzel Pasta Tariflerinden Meyveli Pasta Tarifi

    Çok sevilen pasta türlerinden olan Meyveli pastanın sınırsız çeşidi var. Biz de meyveli pasta tarifine öncelikle gereken malzemeleri belirterek giriş yapalım.

    4 adet yumurta
    4 fincan şeker
    4 fincanı un
    Yarım fincan su
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    Krema için gereken malzemeler
    1 adet yumurta, 1 bardak ılık su, 1 bardak süt, 6 kaşık şeker, 3 kaşık un, vanilya, 50 gr oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
    İç malzeme ve süsleme için,
    İstediğiniz meyve çeşitleri ve tart jölesi
    Pastamız için pandispanya yapmaya başlıyoruz. Bunun için önce yumurtaların sarılarını ve aklarını ayrı kaplara alıp öncelikle yumurta sarısı 1.5 fincan şeker, yarım fincan su ile 10 dakika mikserle çırpıyoruz. Ayrı bir kapta yumurta aklarını kar halini alana kadar çırpıyoruz. Bu arada kıvamı mikserin bıçaklarından akmayacak kıvamda olmalıdır. Kalan şekeri ekleyip birazda şekeri yedirene kadar çırpıyoruz. Daha sonra 4 fincan un, kabartma tozu, vanilya karışımını da ekleyip çırpma teli yardımıyla karıştırıyoruz. Yumurta aklarını da ekleyelip çırpma teli ile iiyice yediriyoruz. Hazırladığımız kek karışımını kalıba döküp 175 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Pişen keki kalıpta soğuduktan sonra çıkarıyoruz. Pasta kekimizi enine 2 ye bölüyoruz.

    Krema Yapılışı

    Pasta kreması yapılışı için tencereye, 1 bardak süt, 1 bardak ılık su, 3 kaşık un, 6 kaşık şeker ve 1 adet yumurtayı alıp, iyice çırpıyoruz. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kaynamaya yaklaşık göz göz olmaya başlayınca vanilyayı ekleyip karıştırıp altını kapatıyoruz. Yağı ekleyip mikserle çırpıyoruz ve kremamızı soğumaya bırakıyoruz.

    Pastanın Hazırlanışı
    Servis tabağımıza pastamızın alt katını koyup üzerini süt veya meyve suyuyla ıslatıyoruz. Hazırldığımız kremamızın birazını pasta katının üzerine yayıyoruz. Daha sonra arzu ettiğimiz meyve dilimlerini kremanın üzerine yerleştiriyoruz. Üzerine diğer pasta katını kapatıp süt veya meyve suyuyla ıslatıyoruz hafifce üzerine bastıralım. Pastamızın üzerini krem şanti veya pasta kremasıyla kaplayalım. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Meyvelerin üzerine tart jölesini paketin üzerindeki gibi pişirip sıcakken meyvelerin üzerine fırçasıyla sürünüz. Pastamızı 1-2 saat buz dolabında dinlendirip servis edebiliriz .

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler