Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    En Güzel Pasta Tariflerinden Köstebek Pasta Tarifi

    Evde pasta yapmayı sevenlere özel bir pasta tarifimiz var: Köstebek Pasta. Köstebek pasta yapımı için öncelikle malzemeleri belirtmek lazım. 4 yumurta 2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 1

    En Güzel Pasta Tariflerinden Köstebek Pasta Tarifi

    Evde pasta yapmayı sevenlere özel bir pasta tarifimiz var: Köstebek Pasta. Köstebek pasta yapımı için öncelikle malzemeleri belirtmek lazım.
    4 yumurta
    2 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 su bardağı süt
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    4 dolu yemek kaşığı kakao
    3 su bardağı un
    6 adet kekin içine dizilmek üzere muz.

    Krema yapmak için ise 1 litre süt, 2 yemek kaşığı margarin, 1 su bardağı un, 2 yemek kaşığı nişasta, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya gerekiyor.

    Öncelikle fırını 170 dereceye ayarladıktan sonra ısınmaya bırakıyoruz. Şeker ile yumurtayı bir kaba koyup beyaz olarak köpürene kadar kadar karıştırdıktan sonra içine süt ve sıvıyağı katıp birazcık daha karıştırıyoruz.

    Karıştırma işleminden sonra sonra fırına girecek olan tepsiyi yağlayıp hazırladığımız karışımı fırına koyuyoruz. 45-50 dakika kadar piştikten sonra bir kürdanla veya bir çatalla pişip pişmediğini kontrl etmek gerekir. Eğer piştiyse keki soğumaya alalım.
    Şimdi de sıra kremada. Süt, un, margarin ve nişastayı bir tencerede pişireceğiz. Katı bir hale gelince ocağın altını kapatın. Vanilyayı da bu katı kremaya ekleyip arada karıştırarak kremanın da soğumasını bekleyelim. Kekin ortasını 1 cm kadar içe doğru kaşıkla oyun. Oyduğumuzda çıkan küçük kek kırıntılarını daha sonra köstebek pastanın üzerinde kullanabiliriz.
    Kremanın üçte birini oyduğumuz kekin üzerine yayacağız. Muzlarımızı da kremalı kekin üzerine dizelim ve geriye kalan kremayı muzların üzerine döküp yayın.
    Pastanın orta kısmını biraz şişkin, kubbe gibi yapmaya özen gösterirseniz hoş bir görünüm yakalayabilirsiniz. Oyarken çıkardığımız kek parçalarını robottan geçirerek ufaltalım. Ufalmış bu parçaları pastanın üzerini kaplayacak şekilde serpiştirelim. Artık köstebek pastanız hazır demektir. Ancak en iyi şekilde servis etmek için bir gece dolapta bekletmek uygun olanı. Fakat “O kadar bekleyemem” diyorsanız birkaç saat buzdolabında tuttuktan sonra da yemeye ve ikrama başlayabilirsiniz.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler