Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Ekonomide Olan Biteni Anlamak İçin Takip Edilmesi Gereken 10 Türk Ekonomist

    Memlekete gelen istikrarın cüzdanınıza neden uğramadığını merak ediyor; "FED kimdir? Artırdığı faiz neden bizi germektedir?" diye soruyor; "Cepte kalan üç kuruşu dolara mı yoksa ganyana mı yatırmalı?" diyorsanız işte size, ekonomiyi anlamanızda yol gösterecek 10 isim.

    Mahfi Eğilmez

    Ekonomi ile ilgili bir liste yapılacaksa şayet, o ilk akla gelen isimlerden biridir. Ekonominin sıkıcılığından uzak, kolay anlaşılır dili ve pek çok akademisyende rastlayamayacağınız soru cevaplamadaki sabrıyla takip edilesi bir isimdir.

    "Kimdir necidir?" diye soracak olursanız: Uzun yıllar Hazine Müsteşarlığı'nda görev alan Mahfi Eğilmez, kamudan ayrıldıktan sonra yaklaşık 10 yıl Bilgi Üniversitesi'nde akademisyen olarak çalıştı. Hali hazırda Kadir Has Üniversitesi'nde akademisyen olan Eğilmez, aynı zamanda şirketlere de danışmanlık yapmaktadır. Kamuoyu olarak kendisini Yeni Yüzyıl ve Radikal gazetelerindeki yazılarıyla tanıdık. Yakın zamanda kapanan CNBC-E ekranlarından ve şu anda danışmanlığını yürüttüğü NTV ekranlarından da yüzüne aşinayız.

    Twitter hesabı için:

    mahfiegilmez.com

    Tekzip ve düzeltme: Mahfi Eğilmez'in uyarısı üzerine belirtmek isteriz ki Sayın Eğilmez şirketlere danışmanlık yapmamaktadır.

    Uğur Gürses

    İşte ekonominin en dobra ismi.Hayatın her alanında takım tutar gibi taraf tutmaktan, kim kimin tarafında diye tahmin kasmaktan yorulduysanız ve tarafsız bilgi arıyorsanız işte takip etmeniz gereken ismi size söylüyoruz: Listedeki diğer isimler alınmasınlar ancak ekonomide bir Uğur Gürses gerçeği mevcut!

    Kendisini tanımak gerekirse: Merkez Bankası'nda başladığı çalışma hayatına 1994 yılı itibarıyla özel sektörde devam etmiş olan Uğur Gürses, 2000'li yılların başına dek ticari bankalarda üst düzey yönetici olarak görev almıştır. Kamuoyu kendisiyle 2000 yılında CNNTurk ile birlikte ekranlara transfer olunca tanıştı. 2001 yılından beri Radikal gazetesinin ekonomi sayfalarını renklendirmektedir. Geçtiğimiz yıldan bu yana yazıları Hürriyet gazetesinde de yayınlanmaktadır.

    Twitter hesabı için:

    ugurgurses.wordpress.com

    Güven Sak

    'İnsanoğlu kuş misali' sözünün canlı örneği. Zira kendisini sabit bir yerde görebilmek pek mümkün değil. Kendisi hem çok gezen hem de çok yazan bir ekonomist. Bu nedenle yazılarında sıkıcı teorilerden ziyade ilginç gözlemlere yer verdiği pratikler konuşur. Yer yer ince bir mizah anlayışıyla kaleme aldığı TEPAV Günlük'teki yazıları okunmaya değer. Merak ettiyseniz sizi şöyle alalım.

    Kısaca tanıtmak gerekirse: Sermaye Piyasası Kurulu baş araştırmacısı, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Üyesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. 2006 yılında Ankara Üniversitesi'nden ayrılarak TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde Rektör Yardımcılığı görevini üstlendi. Halen bu görevi sürdüren Sak, Radikal, Dünya, Hürriyet Daily News gazetelerinde köşe yazıları yazmaktadır. Kendisi aynı zamanda Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'nın (TEPAV) kurucu direktörüdür.

    Twitter hesabı için:

    Yazılarını takip etmek için buyurun.

    Fatih Özatay

    Devlet Planlama Teşkilatı'nda, Merkez Bankası'nda ve Hazine Müsteşarlığı'nda çeşitli görevlerde bulundu. Ekonominin nabzının attığı hemen her kurumda bulunmakla birlikte, kendisi uzun bir akademik kariyere de sahip. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü'nde başladığı akademik kariyerini, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi öğretim üyesi olarak sürdürmektedir. Özatay aynı zamanda TEPAV'da direktörlük yapmaktadır. Radikal gazetesinde başladığı yazılarını hali hazırda Dünya gazetesinde devam ettirmektedir.

    Fatih Özatay yazıları için: *[[

    1]](http://www.dunya.com/fatih-ozatay-85y.htm), [[2]](http://www.radikal.com.tr/index/fatih-ozatay/), []](http://www.tepav.org.tr/tr/ekibimiz/s/89/Fatih+Ozatay_+Dr.)

    Erinç Yeldan

    Sıralamada ilk dörtte esen Ankara rüzgarı, bir İstanbullu iktisatçı ile şimdilik sekteye uğruyor. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümü mezunu olan Yeldan, doktorasını Minnesota Üniversitesi'nde tamamlamış. Uzun bir süre Bilkent Üniversitesi'nde akademisyenlik yapan Yeldan, 2012 yılından bu yana İzmir Yaşar Üniversitesi İktisat Bölümü öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Cumhuriyet gazetesinde köşe yazıları yazan Yeldan, listedeki diğer isimlere benzer şekilde klasik sıkıcı ekonomi dilinin kalıplarını kıran, yalın bir anlatıma sahip.

    Twitter hesabı için:

    Elçin Yeldan yazıları için: *[[**1

    *]](http://erincyeldan.net/), []](http://www.cumhuriyet.com.tr/koseyazari/28/Erinc_Yeldan.html)

    Seyfettin Gürsel

    Siyasi analizleri yer yer ekonomik analizlerinin önüne geçiyor olsa da, fikir sahibi olmak için takip edilmesi gereken isimlerden biridir. Aynı zamanda azımsanmayacak bir özgeçmişe sahiptir.

    Yüksek öğrenimini Fransa'da tamamlayan Gürsel, İstanbul Üniversitesi ve Galatasaray Üniversitesi'nde akademisyen olarak görev aldıktan sonra, 2007 yılı itibarıyla Bahçeşehir Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı. Gürsel aynı zamanda Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi'nin (BETAM) de direktörlüğünü yürütmektedir. Radikal Gazetesi'nde yayınlanan köşe yazılarına bu yıl itibarıyla Zaman Gazetesi'nde devam etmektedir.

    Twitter hesabı için:

    Seyfettin Gürsel yazıları için: [1], [2]

    Asaf Savaş Akat

    Bakmayın klima reklamlarında karşımıza çıkıyor olmasına. Kendisi ekonomi alanında isim yapmış sayılı popüler otoriteden biridir. Döviz kurlarıyla alıp veremediği nedir bilemedik ancak kenarda az biraz döviziniz varsa, takip edilesi isimlerdendir.

    "Acaba nereden hatırlıyorum?" diyenler için kısa bir flashback alalım: Akademisyenliğe İstanbul Üniversitesi'nde başlayan Akat, Bilgi Üniversitesi rektörlüğünün ardından NTV'de yayınlanan Ekodiyalog adlı program ile ekrana gelerek geniş kitleler tarafından tanındı. Daha önce Sabah Gazetesi'nde yazdığı köşe yazılarına, Vatan Gazetesi'nde devam etmektedir.

    Twitter hesabı için:

    Asaf Savaş Akat yazıları için: *[[

    1]](http://www.gazetevatan.com/asaf-savas-akat-yazar-tum-yazilar-8/), []](http://akat.bilgi.edu.tr/)

    Aykut Kibritçioğlu

    Bir diğer Ankaralı ekonomistimiz de Aykut Kibritçioğlu. Görünen o ki, Ankaralılar ekonominin dilinden iyi anlıyor. Kibritçioğlu, 2008 yılından bu yana Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmaktadır. Listedeki meslektaşlarının aksine köşe yazarlığı yapmasa da, oldukça renkli bir Twitter hesabı ve özellikle ekonomi öğrencileri için faydalı olabilecek blog yazıları bulunuyor.

    Twitter hesabı için:

    Aykut Kibritçioğlunun [

    websitesine](http://aykut.kibritcioglu.com/) ve blog'una göz atmayı ihmal etmeyin.

    N. Emrah Aydınonat

    O, listenin rock starı! Sağlam bir müzik zevkine ve alışılmışın dışında ekonomi yaklaşımına sahip bir Ankaralı. Evet, yine bir Ankaralı ile karşı karşıyayız. Ancak.... Ankara Üniversitesi'nin iktisat mezunlarından biri olan Aydınonat'ı diğerlerinden ayıran, sanıyoruz ki İktisat+Felsefe doktorasını bir arada yapmış olmasıdır. Hali hazırda Bahçeşehir Üniversitesi'nde akademisyen olarak görev yapan Aydınonat, aynı zamanda Victoria's Secret ve ikinci el otomobil alımı üzerinden ekonomiyi anlattığı 'İktisat nedir?' adlı okunası kitabın da yazarıdır. Hakkında, 'öğrencilerin favori hocası' ve 'genç kızların sevgilisi' olduğuna dair bir takım söylentiler mevcut;)

    Twitter hesabı için:

    Daha çok Aydınonat için [

    buraya](http://neaydinonat.com/) ve buraya tıklayabilirsiniz.

    Daron Acemoğlu

    O, ekonomi alanındaki gururumuz. Dünyada en çok alıntı yapılan ilk 10 ekonomist arasında. Nobel ekonomi ödülüne göz kırpıyor. MIT İktisat Profesörü Daron Acemoğlu'ndan söz ediyoruz. Şimdilik çok da aktif olmadığı Twitter hesabından takipçilerini arada sırada yeşillendiriyor. Düzenli yayın yaptığı bir köşesi yok ne yazık ki. Sizin için son röportajlarından birkaçını derledik. Daha fazlası için James Robinson ile birlikte kaleme aldığı son kitabı 'Ulusların Düşüşü' şiddetle tavsiye olunur.

    Twitter hesabı için:

    Acemoğlu'nun özellikle şu röportajlarını şiddetle okumanızı tavsiye ediyoruz:

    Daron Acemoğlu: Kriz 2008'deki gibi 'teğet' geçmeyecek ​(Fortune Türkiye)

    Prof. Daron Acemoğlu: Yavaş büyümenin nedeni yolsuzluk (Cumhuriyet)

    Prof. Dr. Daron Acemoğlu: Çözüm süreci biterse ekonomi için felaket olur (Radikal)


    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler